kolejka
-
sylka8
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 14 wrz 2011 21:24
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
- Staż sanatoryjny: 4
kolejka
Witam.Czekam na wyjazd do sanatorium uzdrowiskowego(REUMATOLOGIA) mam 4638 numer czy w przybliżeniu mogłabym wiedzieć kiedy mogę się spodziewać wyjazdu?nadmieniam, że chorobą powiązaną jest także choroba tarczycy.lekarz zaznaczył mi uzdrowisko nadmorskie czy mam szansę na wyjazd nad morze.Pozdrawiam
- Mirabella
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 25 lut 2012 20:55
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 10
Re: kolejka
Moim zdaniem nie masz racji.jolata pisze:Napewno dostaniesz gory.Reumatologia nie kwalifikuje sie nad wode
Są sanatoria nad morzem o profilu reumatycznym :Kołobrzeg,Kamień Pomorski,Sopot,Świnoujście, Ustka.
Wystarczy wejść na główną stronę naszego forum ....tam masz dużo informacji na ten temat.
Re: kolejka
Mirabello. Z uśmiechem Jolata potraktowała swój komentarz.
A tak poważnie tak niewiele mamy wpływu gdzie w "normalnym" trybie kierowani są
kuracjusze. Fakt, że uzdrowiska dla reumatyków są i w górach i nad morzem. Podobnie
np pulmonologia leczona jest w miejscowościach z naturalnymi czynnikami do wdychania
(nad morzem, czy z tężniami) jak i sztucznie w górskich sanatoriach.
Pomimo przeciwskazań lekarskich kierowani są w góry ludzie z nadciśnieniem i astmą.
Tu na forum, czy w rozmowach często słyszymy, że wpis we wniosku niewielki
wpływ ma na później otrzymane skierowanie do danego rejonu Polski(góry czy morze).
Tak jak piszesz skierowanie jest tam, które sanatorium ma w swoim wykazie dany profil.
A region to czysty przypadek niestety.
Pozdrawiam
.
A tak poważnie tak niewiele mamy wpływu gdzie w "normalnym" trybie kierowani są
kuracjusze. Fakt, że uzdrowiska dla reumatyków są i w górach i nad morzem. Podobnie
np pulmonologia leczona jest w miejscowościach z naturalnymi czynnikami do wdychania
(nad morzem, czy z tężniami) jak i sztucznie w górskich sanatoriach.
Pomimo przeciwskazań lekarskich kierowani są w góry ludzie z nadciśnieniem i astmą.
Tu na forum, czy w rozmowach często słyszymy, że wpis we wniosku niewielki
wpływ ma na później otrzymane skierowanie do danego rejonu Polski(góry czy morze).
Tak jak piszesz skierowanie jest tam, które sanatorium ma w swoim wykazie dany profil.
A region to czysty przypadek niestety.
Pozdrawiam