Wyżywienie w sanatorium

Inne tematy okołosanatoryjne, nie mieszczące się w powyższych działach.
forumowicz

Re: Wyżywienie w sanatorium

Post autor: forumowicz »

Waldeklat45 pisze: 26 lut 2018 08:22
GIENIA pisze: 26 lut 2018 07:37
Przy moim stoliku na obiedzie siedzi pani , której nic nie smakuje :evil: wszystko monotonne , bez smaku , kolacje ciężkostrawne ( to niech nie je bigosu :twisted: ) ,
hehe znam ten typ , taka co to bułkę przez bibułke , a pe gołą ręką :P

rózne zachowania takich damulek widziałek , mnie to po prostu bawi i jeszcze je podpuszczam :P :lol: :lol:
A mnie Twoje zachowanie nie bawi i Twoje wpisy też nie nie chciałbym Twojego towarzystwa przy stoliku .
forumowicz

i dobrze , bo nie było moim zamiarem Cię zabawiać ;) a czy nie trafimy do wspólnego stolika :?: świat jest mały :P , poprosisz i posadzą Cie gdzie indziej ;)
forumowicz

Chmurka07 pisze: 27 lut 2018 10:24 Szkoda, że nie ma plusików, Waldkowi dałabym co najmniej TRZY :lol:
:kwiat:
Awatar użytkownika
lubelanka64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2015 17:23
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 10 razy

Post autor: lubelanka64 »

Stawki żywieniowe są porównywalne, ale prawdą jest, że z tych samych produktów można przyrządzić smaczne, dobre jedzenie lub ''''coś" bez smaku i zapachu. Zwykła kartoflanka ugotowana przez kucharkę z sercem smakuje i pachnie jak domowa albo jest cieczą gotowaną na brudnej ścierce. Jak zwykle wszystko zależy od ludzi.....Pozdrawiam
forumowicz

trafiamy w sanatoriach na , na prawdę rózne jedzenie , tylko jaki ma sens robic z siebie "wyzej sr... niz dziurke ma " - jak pisałem wczesniej , jem co mi podchodzi , nie podchodzi - nie jem . ale zero komentarza :!: mnie nie smakuje , dokupię sobie , pójdę do knajpy , itp . , mnie na to stać , ale być moze przy moim stoliku jest , lub są osoby , które nie stać na dożywianie . jedzą to , co Im podano . jak się będa czuć , gdy ten powie że śmierdzi , ten powie że szambo lepiej pachnie .. jak będa sie czuć te osoby :?:
ludzie :!: myślmy trochę , nie tylko za siebie , ale i za innych
forumowicz

Dlatego dla chętnych powinna być możliwość kupienia komercyjnego wyżywienia. W KAŹYM SANATORIUM. Ja w pewnym sanatorium gdy chciałam wykupić komercyjne wyżywienie spotkałam się z komentarzem "to jest nie w porządku wobec pozostałych kuracjuszy" . Dodam ze był to.komentarz ze strony obsługi sanatorium, co mnie bardzo zdziwiło, bo w końcu chciałam zapłacić. Udało mi się po wielu rozmowach z kierownikiem recepcji odpowiedzialnym za rozliczenia. Zaznaczę ze sanatorium przyjmowalo kuracjuszy komercyjnych wiec ja nie rozumiem problemu ale dla niektórych jak widać był.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Kwota przeznaczona na jedzenie jest zbliżona i nie za wysoka . Nie piszemy to o tym czy komuś coś smakuje czy też nie . Każdy ma swoje upodobania , ale i o to ale chodzi . Jedzenie powinno być w miarę zjadliwe . Nie dopuszczalna jest sytuacja, żeby dla diabetyków podawać kopytka z sosem gęstym od mąki i 4 skwarkami . Co dzień do obiadu woda z plastrem cytryny , jedyna surowizna to listek kapusty pekińskiej i parę strzępów papryki , doda trzy plasterki pomidora. Oczywiście to nie jednego dnia . Ludzie podnosili alarm, pisali do departamentu , sama wysłała zdjęcia menu i realnych potraw , ale bez odzewu . Za te same pieniądze wszędzie indziej jedzenie było zjadliwe . Raz lepiej , raz gorzej . Np. Ciechocińska Julianówka bardzo dobre jedzenie , paskudny obskurny Leśnik niby Sopot , jedzenie smaczne , nie wspomnę o Dziwnówku z bardzo smacznymi posiłkami . Dla mnie i wielu innych w Sobieszewie jedzenie było po niżej krytyki .
forumowicz

dlatego Elu kilka postów wstecz napisałem , że w takich sytuacjach , powinien interweniowac ogół kuracjuszy
forumowicz

Pusia pisze: 27 lut 2018 14:59 Dlatego dla chętnych powinna być możliwość kupienia komercyjnego wyżywienia. W KAŹYM SANATORIUM. Ja w pewnym sanatorium gdy chciałam wykupić komercyjne wyżywienie spotkałam się z komentarzem "to jest nie w porządku wobec pozostałych kuracjuszy" . Dodam ze był to.komentarz ze strony obsługi sanatorium, co mnie bardzo zdziwiło, bo w końcu chciałam zapłacić. Udało mi się po wielu rozmowach z kierownikiem recepcji odpowiedzialnym za rozliczenia. Zaznaczę ze sanatorium przyjmowalo kuracjuszy komercyjnych wiec ja nie rozumiem problemu ale dla niektórych jak widać był.
popieram Cie Pusia :) dopłacam i oczekuję
Awatar użytkownika
zawiela
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 08:44
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 29 razy

Post autor: zawiela »

Ja sie zawsze cieszę,że nie muszę przez 3 tygodnie gotować,raz podadzą lepiej ,raz gorzej ale podadzą.Nie jestem wybredna i nie jestem na żadnej diecie. Ilość na pewno nie jest powalająca,ale z drugiej strony,okazja do zrzucenia paru deko.Jak mi coś nie smakuje,odkładam sztućce,dziękuję i wychodzę.Wszystko w temacie.
ODPOWIEDZ