Sanatoria ZUS 2018
- okkasia1
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 13 lut 2016 14:13
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 3
Re: Sanatoria ZUS 2018
-
zuza-zuza

- Na forum od: 08 maja 2017 13:08
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 4
-
forumowicz
-
sylwia166
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 12 maja 2017 19:01
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 8
Też dostałam zwykłym listem, razem z wnioskiem złożyłam podanie o informowanie mnie telefonicznie o terminie, bo u mnie poczta niestety jest do d...y. komisje miałam 31 stycznia a wezwanie dostałam 7 lutegozuza-zuza pisze: 03 mar 2018 00:57 Spróbuję zadzwonić w poniedziałek. Powiem jak było z terminem dostarczenia wezwania na komisję. Gdyby to nic nie dało, to napiszę pismo, choć prawdę mówiąc nie mam żadnych twardych dowodów na opieszałość poczty. Też dostajecie przesyłki z ZUSu listem zwykłym? Wydawało mi się, że długo czekam na o wezwanie i że będę mieć komisję na drugi dzień po otrzymaniu pisma (co byłoby kłopotliwe ze względu na urlop itp) ale że dostanę pismo "po fakcie", to bym nie wymyśliła...
-
zuza-zuza

I jak rozwiązałaś ten problem? Czy też faktycznie poinformowano Cię telefonicznie i pojechałaś bez papierowego wezwania?sylwia166 pisze: 03 mar 2018 09:10
Też dostałam zwykłym listem, razem z wnioskiem złożyłam podanie o informowanie mnie telefonicznie o terminie, bo u mnie poczta niestety jest do d...y. komisje miałam 31 stycznia a wezwanie dostałam 7 lutego. Skierowanie szło do mnie blisko trzy tygodnie i dopiero po awanturce na poczcie doszło.
Pytanie drugie natury ogólnej - pismo zaczyna się formułką: Na podstawie (...) w sprawie orzekania o niezdolności do pracy
Chodzi mi o to orzekanie o niezdolności do pracy - wydawało mi się, że wezwanie jest w związku z wnioskiem o rehabilitację leczniczą w ramach prewencji rentowej? Wszyscy mieliście takie sformułowanie? Szczerze powiem, że zupełnie nie pamiętam jak to było sformułowane za poprzednim razem.
-
forumowicz
-
sylwia166
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 12 maja 2017 19:01
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 8
Pani zadzwoniła do mnie poinformowala o terminie a wezwanie w formie papierowej dostalam w zusie przed komisją.
- Ewucha
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 08 wrz 2017 12:52
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 3
Zuza pismo musi przejsć przez kilka dłoni bedzie to trwało ja poszłam osobiscie i wyznaczono mi nowy termin na miejscu pani mnie poinformowała kiedy i o której komisja pozdrawiamzuza-zuza pisze: 02 mar 2018 19:20 A ja mam taki klops:
dziś o 17-tej dostałam pismo z ZUS, w którym wzywają mnie na badanie komisji w dniu 02.03 o godz. 12:00. Czyli musiałabym się cofnąć czasie. Poczta dała ciała - list nadany 22 lutego, dostałam dziś 2 marca. List zwykły - to mnie dziwi, wydaje mi się, że poprzednio był polecony, ale pewna nie jestem...
Co z tym fantem zrobić? Zadzwonić w poniedziałek do ZUS, czy jakieś pismo klecić?
-
zuza-zuza

No tak. Tylko w moim przypadku, żeby ... |pójść" to muszę kilkadziesiąt kilometrów przejechać, a to już nie jest takie bezproblemowe.Ewucha pisze: 03 mar 2018 13:36
Zuza pismo musi przejsć przez kilka dłoni bedzie to trwało ja poszłam osobiscie i wyznaczono mi nowy termin na miejscu pani mnie poinformowała kiedy i o której komisja pozdrawiam
Jeśli telefonicznie się nie uda, to będę musiała tak zrobić...
-
forumowicz