MIŁOŚĆ ...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Re: MIŁOŚĆ ...

Post autor: forumowicz »

Jakże dużo można mówić o miłości , mam tu na myśli uczucie , ale nie z tematu "miłość i sex sanatoryjny" :roll: ,
Chyba każdy chce ją poznać , dać i otrzymać ....
Pierwszy cytat był zamieszczany kilkakrotnie , ale jakże jest piękny , obydwa są autorstwa Paulo Coelho
Ludzie zawsze gdzieś na siebie czekają, czy to na środku pustyni, czy w wielkim mieście. Gdy ich drogi się przetną, a spojrzenia spotkają, przeszłość i przyszłość tracą znaczenie. Istnieje tylko ta jedna jedyna chwila i niesamowita pewność, że wszystko, co na niebie i ziemi, zapisane zostało tą samą Ręką. To Ona powołuje do życia Miłość i dla każdego człowieka, który pracuje, odpoczywa i szuka szczęścia na tym świecie, stworzyła bratnią duszę. Bez tego straciłyby sens ludzkie marzenia.
Miłość jest pełna pułapek. Kiedy chce dać znać o sobie - oślepia światłem i nie pozwala dojrzeć cieni, które to światło tworzy.
Nutko , czy trzeba jechać do sanatorium ? , nie wierzę :serce:

Bardzo mi się podoba cytat zamieszczony przez Miriam :)
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

Nic takiego nie powiedziałam Basiu,ani tak nie myślę ;)
Oczywiście,że można ją spotkać w najmniej oczekiwanym momencie i wieku naszego życia ;)
Oby tylko odwzajemniona była,bo ta "Dobrodziejka"różne psikusy umie robić :roll:

Natknęłam się na biały wiersz i przyznam,że spodobała mi się jego prawdziwość 8-)

Spotkałam dziś miłość …
- I co Ci powiedziała ?
- Przepraszała, że nie zawsze trwa do końca …
- Płakała ?
- Płakała , bo często rani …
- Krzyczała ?
- Krzyczała,że nie zawsze jest piękna …
- Śmiała się ?
- Śmiała, bo umie z siebie kpić …
- Żałowała czegoś ?
- Żałowała ,że ludzie nie zawsze traktują ją poważnie …
- Była zła ?
- Złościła się ,bo czasem w nią wątpimy …
- Cieszyła się ?
- Cieszyła się,że jej tak często szukamy …
- Co Ci jeszcze powiedziała ?
- Powiedziała, że jest nie dla mnie …
Briant
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 sty 2017 13:26
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Briant »

Ha ha ha,spotyka on ją ,czy ona jego w sanatorium i następnego dnia mówią sobie kocham cie.To jest taki specyficzny rodzaj "miłości" tzw:miłość sanatoryjna. :D Ale jakie wzniosłe słowa,fruwają w obłokach oboje i szkoda,że ten turnus tak szybko mija.Potem wracają do domu i szalencza miłośc szybko wygasa.Po prostu nazywajmy rzeczy po imieniu,chcemy się wyszaleć,spróbować odmienności,no i czasami trafia się zauroczenie,NIE MIESZAJMY W TO MILOSCI ABY NIE DEWALUOWAC SŁOWA.
mary jo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2015 22:05
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: mary jo »

Jakoś nie przepadam za Coelho,ale te cytaty są świetne :) Bardzo prawdziwe i piękne :serce:

A tak przy okazji ;)
Małżeństwa bywają nieszczęśliwe nie z braku miłości,ale z braku przyjaźni.
Selma Lagerlof.

Słowa,jakże prawdziwe...
forumowicz

Hej,Miłe Panie. rozwodzimy się, jechać, nie jechać, i po co jechać :?: Proponuję zorganizować na Naszym Forum konkurs "Kto unieszkodliwi Amora sanatoryjnego" :lol: Pomyślmy, ile mamy problemów z głowy :lol:
Wiem, czym w tym momencie ryzykuję i ilu osobom się narażę :)
No dobra, przecież sanatorium to zdrowie, odpoczynek, Amor, inaczej być nie może, prawda :?: :lol:
mary jo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2015 22:05
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: mary jo »

Briant :) ale jest taki dział miłość i sex sanatoryjny! :lol:
My tu o pięknej miłości :D
forumowicz

Briant pisze: 07 mar 2018 18:44 Ha ha ha,spotyka on ją ,czy ona jego w sanatorium i następnego dnia mówią sobie kocham cie.To jest taki specyficzny rodzaj "miłości" tzw:miłość sanatoryjna. :D Ale jakie wzniosłe słowa,fruwają w obłokach oboje i szkoda,że ten turnus tak szybko mija.Potem wracają do domu i szalencza miłośc szybko wygasa.Po prostu nazywajmy rzeczy po imieniu,chcemy się wyszaleć,spróbować odmienności,no i czasami trafia się zauroczenie,NIE MIESZAJMY W TO MILOSCI ABY NIE DEWALUOWAC SŁOWA.

Witam Pana :mrgreen: Briant my tu piszemy o MIŁOŚCI A nie sanatoryjnym zauroczeniu :D
forumowicz

Małżeństwa bywają szczęśliwe! dodał bym do powyższego :D
forumowicz

Małżeństwa muszą się tego nauczyć Max :mrgreen:
forumowicz

Sprawa doboru przed ślubem,tylko tyle i aż tyle,miłość czy zauroczenie romans na boku to inny temat,który należy rozpatrywać dla każdej osoby osobno
ODPOWIEDZ