MIŁOŚĆ ...
-
forumowicz
Re: MIŁOŚĆ ...
Taaaaak,no to proszę niech Pani mnie uświadomi,co to jest ta prawdziwa miłość.Ze mnie taki dupek,że za cholerę nie wiem co to jest ta prawdziwa miłość,a może wiem ale inaczej to rozumiem.Miriam pisze: 07 mar 2018 19:12Briant pisze: 07 mar 2018 18:44 Ha ha ha,spotyka on ją ,czy ona jego w sanatorium i następnego dnia mówią sobie kocham cie.To jest taki specyficzny rodzaj "miłości" tzw:miłość sanatoryjna.Ale jakie wzniosłe słowa,fruwają w obłokach oboje i szkoda,że ten turnus tak szybko mija.Potem wracają do domu i szalencza miłośc szybko wygasa.Po prostu nazywajmy rzeczy po imieniu,chcemy się wyszaleć,spróbować odmienności,no i czasami trafia się zauroczenie,NIE MIESZAJMY W TO MILOSCI ABY NIE DEWALUOWAC SŁOWA.
Witam PanaBriant my tu piszemy o MIŁOŚCI A nie sanatoryjnym zauroczeniu
![]()
-
forumowicz
Życzę Ci tego
Małżeństwo to,taka instytucja,która pozwala poznać co to miłość.To nie spotkania ,mile słowa,spacery trzymając się za ręce Małżeństwo to,twarda proza życia.Zasrane dzieciaki,zmęczeni praca mąż i zona,wiele innych problemów.Wzajemne wyrzuty i oddalanie się od siebie..No i gdzie jest ta miłość,o której Pani mówi,Pani Miriam?Miriam pisze: 07 mar 2018 19:54 Małżeństwo to taka instytucja która potrafi zabić największą miłośćprzebywanie z kimś 24h ,rozwiązywanie codziennych problemów i próba akceptacji wad i przyzwyczajeń drugiej osoby nie sprzyja uczuciu
dlatego trzeba nauczyć się je pielęgnować w niesprzyjających warunkach
to autor miał na myśli....
![]()
Ależ oczywiście,kilkoro moich znajomych ma psa i kota równocześnie.Śpią przytuleni do siebie.
-
forumowicz
Nie w duszy,w czynach.Miłość to,poświęcanie się dla kochanej osoby.Prosty przykład,twój ukochany facet ciężko choruje i zapada w śpiączkę,która trwa latami.Będziesz mu tyłek podcierac ,myć ,podawać leki i nie będziesz miała kiedyś tego dość?Jeśli mimo wszystko wytrzymasz to,wtedy możesz coś powiedzieć o prawdziwej miłości.Bo łatwo mówić Kocham Cię.
-
forumowicz
Słowami też można dotknąć duszy. Pogłaskać serce. Sprawić ,
Że z drobnych kawałków na nowo ułożymy całość. Historię o
Uczuciach zupełnie absurdalnych , ale też absurdalnie pięknych"
Aleksandra Steć.