Niedziela bez handlu

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Re: Niedziela bez handlu

Post autor: forumowicz »

pancie piszą , która to robi zakupy w weekendy , która nie - ... dla niektórych praca w weekendy , to Ich jedyny zarobek ... dajmy Im ten chleb ..
forumowicz

Panowie :mrgreen: błagam! Nie przesadzajcie tak z tą niedzielą :D :kwiat:
forumowicz

Miriam , jak pisałem - mnie to wisi i powiewa :mrgreen:
Są jednak osoby , dla których pracujaca niedziela , to ich dzien odpoczynku .... zostawmy Im , chociaz te dwie niedziele w miesiącu ..
Awatar użytkownika
ricolo666
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 lip 2017 21:11
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: ricolo666 »

medi pisze: 10 mar 2018 09:02 Niektórzy to dziś pracują :evil: :evil: :evil: :evil: I zakupów nie zrobią :P :P :P :P Dla mnie ten zakaz handlu to jedna z najgłupszych rzeczy jaką wymyślili nasi rządzący :?
Stan za lada w niedziele to zmienisz zdanie
Awatar użytkownika
ricolo666
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Waldeklat45 pisze: 10 mar 2018 11:08
Felice pisze: 10 mar 2018 09:53 Waldek generalnie zakupów w niedzielę nie robię,ale jak ktoś ogranicza mnie zakazami to mi się nie podoba.
a gdybys była kasjerką i pracowała przez 4 weekendy w miesiącu , przez 12 miesięcy w roku :?:
punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
Tu masz Waldek 100% racji ,inne kraje potrafia zyc bez zakupow w niedziele a my juz nie ,ten szum jest za sprawa lobbystow zachodnich ,maja obawy ze ciut sie moze dochod uszczuplic ,ale nie sadze.Przez ludzi tu piszacych przemawia egoizm i brak empati w stosunku do pracujacych w handlu.Nie pracuje w handlu (zeby nie bylo....).Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ricolo666
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Max pisze: 10 mar 2018 11:15 koniec z mojej strony,mamy wiosnę i radujmy się! w Krakowie 14 stopni pięknie! myślcie o wyjazdach do kurortów,a jak tam braknie alkoholu w niedziele ,a Biedronka zamknięta,to kuniec Świata! pozdrawiam wszystkich!
Otym Max ja nie pomyslal :lol: ,jade w kwietniu i pewnie sie zaopatrze tu u siebie i bede mial barek w bagazniku :?,tak dla zdrowotnosci bez przesady :)
Awatar użytkownika
ricolo666
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

moderator pisze: 10 mar 2018 12:07
Max pisze: 10 mar 2018 10:58 moderator przeciwnik polityki na forum,a sam założyłeś typowo polityczny wątek! pozdrawiam
Max, nie miałem na myśli polityki ani przez chwilę. Chciałem jedynie przypomnieć byście dziś zrobili zakupy. Słowem nawet nie spytałem czy Wam to się podoba czy nie. Sklepy zapowiadały jakieś super promocje z tej okazji więc byłem ciekawy co upolowaliście. Dajmy spokój polityce i politykom. Jak będziecie bardzo chcieli to uruchomię ankietę z takim pytaniem i tam ocenicie czy to dobry pomysł czy nie, a tu spodziewałem się rozmowy na luzie.
Ja już jestem po zakupach. Ludzi może deczko, deczko więcej ale nic strasznego. Kupione co trzeba. Żona przygotuje sushi na kolację, do tego oczywiście Choya. Chyba na dzień mężczyzny taki wypas ;)
Miłego weekendu!
No bedzie wiecej promocj w soboty ,i co zle?mi pasuje :)
forumowicz

i mnie zibi wszystko jedno ..

a mojej podopiecznej ..?
- panie Waldku - co za skurwy... wpadł na pomysł tych wolnych niedziel , oby ch... wykastrowali :!: :!:
... zapierd .... cały tydzien ( ma męża i 4 synów) ... na dwa etaty , market i dom .... niedziele brałam z przyjemnością ... wtedy to mąż gotował , podawał dzieciom .... ja za przepracowana niedzielę , miałam do wybrania dzień w tygodniu ... panie Waldku - tak się cieszyłam na wolny poniedziałek lub wtorek , wtedy byłam w domu sama i odpoczełam , teraz te ch mi to zabrały :( teraz sie po prostu zaje ... a niech ich szlag trafi ....

??
Awatar użytkownika
marjolus
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 maja 2017 14:36
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: marjolus »

Mi to wszystko jedno. Ale Ci co pracują w handlu to mają Chyba jeszcze gorzej? Wiecej osób obsadza na soboty i mniej wolnego dla rodziny
Awatar użytkownika
Danka51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 paź 2017 12:22
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Danka51 »

Dojdzie do tego , że będzie Polska od morza do morza i co drugi dzień święto.
Tylko niektóre kraje już z tego sie wycofują .Nie robię zakupów w niedzielę ale
ustawa dyskryminuje inne grupy zawodowe.Np. handlowiec pójdzie do kina , a kto je otworzy ?
Pozdrawiam wszystkich :!: :serce: Chleb i masło mam :lol: :lol:
ODPOWIEDZ