Niedziela bez handlu

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Re: Niedziela bez handlu

Post autor: forumowicz »

zibi666 pisze: 10 mar 2018 14:56 .................................Przez ludzi tu piszacych przemawia egoizm i brak empati w stosunku do pracujacych w handlu....
Zibi myślę że Twoje słowa są trochę niesprawiedliwe, nie jestem egoistką, a mój stosunek do ludzi pracujących w handlu jest taki jak do każdego innego zawodu.
Za osoby pracujące w handlu nie będę się wypowiadać , oni sami mogą to uczynić.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz

Post autor: medi »

zibi666 pisze: 10 mar 2018 14:47
medi pisze: 10 mar 2018 09:02 Niektórzy to dziś pracują :evil: :evil: :evil: :evil: I zakupów nie zrobią :P :P :P :P Dla mnie ten zakaz handlu to jedna z najgłupszych rzeczy jaką wymyślili nasi rządzący :?
Stan za lada w niedziele to zmienisz zdanie
Robiłam już gorsze rzeczy w niedzielę niż stanie za ladą .Dziś pracowałam cały dzień z wysoką gorączką.Jutro pracuje na szczęście tylko przy komputerze.Mój mąż za to będzie miał bardzo pracowitą niedzielę i uwierz mi nie chciałbyś się z nim zamienić :evil: :evil: :evil:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Atina pisze: 10 mar 2018 11:41 Niedziele bez handlu są dobre ...zachód Europy i nie tylko świetnie daje sobie z tym radę :? to i my nauczymy się żyć ...inaczej.
Nieprawda Zachód Europy ma otwarty w niedzielę Plus i Jumbo :evil:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Co z lekarzami ,pielęgniarkami ,salowymi ,kierowcami , rolnikami ,weterynarzami ,maszynistami ,konduktorami ,obsługą elektrowni ...ONI TEŻ CHCĄ MIEĆ WOLNĄ NIEDZIELĘ :evil: :evil: :evil:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Zapomniałam o szwagrze dyspozytorze ,który albo wraca w niedzielę albo wyjeżdża w niedzielę ,albo siedzi całą niedzielę w robocie .On też ma dzieci :?
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam-moje 3-grosze-mieliśmy już kiedyś ręczne sterowanie...WSZYSTKIM-jak na tym wyszliśmy-ciągle gonimy wszystkich mimo że czas pracy jest u Nas bardzo długi,związki zawodowe walczą o wolne niedziele :?: dzisiaj w tv był reportaż z jednej z kompani węglowych i skarżyli się że od wielu lat nie mieli podwyżek-ale teraz po konsultacjach z....15-CENTRALAMI ZWIĄZKOWYMI ISTNIEJĄCYMI w tej kompani-ciekaw jestem ilu związkowców siedzi w biurach i bierze pieniądze za górników dołowych-teraz mają je negocjować-tak jak pisze Darek-umowy śmieciowe-do śmieci-tam jest ich miejsce,pełne etaty i odprowadzanie składek ZUS-czemu o to nie walczą związkowcy,praca w niedzielę powinna być odpowiednio wynagradzana-ciekawy jestem ilu pracowników po rozmowach i odpowiednich stawkach,zgłosiło by chęć do podjęcia pracy,tzw.odbieranie wolnego za pracujące niedziele nie powinno mieć w ogóle miejsca i racji bytu,ciekaw jestem jak szybko pan super premier stwierdzi że brakuje mu pieniędzy-właśnie z powodu nie handlowych niedziel i jak wytłumaczą związkowcy ich zmianę,za pracę w niedzielę i święta,ponad normowany czas pracy-powinny być odpowiednie stawki-które regulowałby Kodeks Pracy-kiedyś za niechlubnej komuny tak było-teraz pracownik traktowany jest jak śmieć-przykre ale prawdziwe-nie będę krzyczał-komuno wróć-ale Normalność Wróć i to w Demokracji :!: Pozdrawiam
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Holandia -praca w niedzielę 150 % stawki .W dni świąt króla królowej 200 % .Chcesz ,pracujesz ,nie chcesz ....hmmm bilet powrotny czeka :evil: :evil:
Dzieci dwa tygodnie co trzy miesiące albo i to nie :evil: Ech ,Kiepski by powiedział w d***ch się od tego dobrobytu poprzewracało niektórym :roll:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 88 razy

Post autor: darek »

Jest wiele Profesji które pracują w sposób ciagły 365/365 dni.
Ale wszędzie tam jest to w unormowane w sposób w miarę cywilizowany.
Jest tzw sytem pracy równoważnej gdzie mamy do przepracowania owe 176 godzin w skali miesiąca
Lekarze pielęgniarki strażacy milcjanci i inne słuzby ..nawet te ciepłownicze ,które dzis zafundowały w części Katowic brak ciepła -ale ...
Pracują
Natomiast wprzypadku handlu o czym wielu wie niestety nastapił totalny wyzysk
Prawda jest tak niejednokrotnie są tam ludzie z tzw łapanki mało jest po szkołoach handlowych , stąd też pracodacy niejednokrotnie OKRADAJĄ tych pracowników
ale t o już raczej do innch instytucji

Generalnie niejednokrotnie irytują mnie te Spacery własnie wniedziel epo Galeriach jak po muzeach i to do zamknięcia a totalnie rozbrajające jest wejście o 19,55 cała rodzina bo chcemy sobie poogladać i ogladają do czasu odjazdu autobusa do 20,30 ....Wszak sa klientami nie wyprosisz
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 88 razy

Post autor: darek »

medi pisze: 10 mar 2018 20:48 Holandia -praca w niedzielę 150 % stawki .W dni świąt króla królowej 200 % .Chcesz ,pracujesz ,nie chcesz ....hmmm bilet powrotny czeka :evil: :evil:
Dzieci dwa tygodnie co trzy miesiące albo i to nie :evil: Ech ,Kiepski by powiedział w d***ch się od tego dobrobytu poprzewracało niektórym :roll:
ale w Polskim handlu czy poniedziałek czy sobota no niedziela to ZAWSZE ta sama Stawka
NIKT w Polskim handlu nie zapłaci za NAGDODZINY spowodowane zainteresowaniem Klienta czy posprzataniem za niego po rozrzucanego towaru.
W POLSCE whandlu płaci się pracownikom za godziny otwarcia sklepów a to że przychodza wczesniej zwłaszca w Galeriach to ich strata -Pracowników
i tutaj jest róznica
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

A mnie denerwują śmieszne ,niezmieniane od lat stawki za usługi wykonywane przez mojego męża ,płatne z budżetu państwa w pracy zagrażającej życiu i zdrowiu .....i co z tego ? Ano nic ,ryzykuje życiem za tą jałmużnę którą daje państwo :P :P :P :P :P :P I nikt się jakoś nad nim nie roztkliwia .Jak ktoś podejmował pracę w danym zawodzie liczył się z konsekwencjami 8-)
ODPOWIEDZ