NOCNE GADANIE
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Re: NOCNE GADANIE
Niby mam orzeczoną niepełnosprawność jestem świadczeniobiorca ZUS ,ale po ostatnich kolejnych podwyżkach zaczynam sie ZASTANAWIAĆ
co dalej
Aby renta Zusowska po przepracowaniu ponad 30 lat NIE wystarczyła do pokrycia Rachunków za leki zaordynowane ratujące Życie to ..........
To chyba tylko w tym kraju tak jest swego czasu poświęciłem się i nawet napisałem krótki poparty kilkoma wypisami list do ówczesnego Ministra Zdrowia i wiesz Co Mi odpisał że moge brać zamienniki
SUPER zamiast insuliny za ileś tam złotych zacznę pić BEJCE od przemytników czy spirytus przemysłowy -TEŻ obnizy Cukier
Miast lekow kardiologicznych zacznę chyba nie obrażając odmawiać Zdrowaski bo dobrze wpłynie na serducho.
Ok
jesteśmy chyba JEDYNYM krajem w Europie w którym ludzie z chorobami przewlekłymi tyle płaca za leki a Najlepsze jest to ,że Jedna z Insulin poszła do góry aby innej grupie dac za DARMO - jednak myliłby się ktoś że Oni ja dostaną za DARMO -NIE bo PROCEDURA jest tak skomplikowana ,że każdy odpuszcza
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 5 razy
- darek
- Przyjaciel forum

.Andrzejuandrzej1955 pisze: 10 mar 2018 22:07 Niestety jesteśmy Krajem Paradoksów i Dziwactw-a miała być dobra....zmianaDarku-czy Ty nie możesz swoich leków wziąć na rachunek i wystąpić o zwrot kosztów-zapewne nie zwrócą 100procent-ale zawsze coś
Niestety ale Pracuje dla Globalnej firmy gdzie nie ma pojęcia REFUNDACJI bo zaraz 90% Polskich pracownikow wystapiło by z roszczeniami.
Tak kiedyś gdy pracowałem w firmie mającej status ZPCHR - była możliwość ,ale zostałem zmuszony do zmiany firmy
a po za tym w ZPCHR teoretycznie refundują ,ale obecnie dopłaty ZOSTAŁY ograniczone bo brak funduszy.
Moge jedynie odliczyć sobie 18% od podatku ale powyżej kwoty 100 złotych i to dopiero gdy otrzymam pit i rozliczę się czyli za jakiś czas
- darek
- Przyjaciel forum

Na marginesie bo ani nie dołozysz ani nie zabierzeszandrzej1955 pisze: 10 mar 2018 22:07 Niestety jesteśmy Krajem Paradoksów i Dziwactw-a miała być dobra....zmianaDarku-czy Ty nie możesz swoich leków wziąć na rachunek i wystąpić o zwrot kosztów-zapewne nie zwrócą 100procent-ale zawsze coś
Oddawałem gdy pracowałem w ZPCHR -rachynki-Faktury potwierdzone z kopiami recept potwierdzone przez Doktora zakładowego i oddając Faktury na srednio miesięcznie 1500-1600 złotych otrzymywałem ZWROT z PFRON poprzez firmę na poziomie 300-375 raz dostałem całe 399 złotych czyli na poziomie 25% wydatkowanych - Odbierali całe faktury - czyli zwracali troszk ewięcej niż USkarbowy...
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Podziękowano: 5 razy
- andrzej1955
- Przyjaciel forum