NOCNE GADANIE

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Re: NOCNE GADANIE

Post autor: darek »

oj Drogi Andrzeju po ostatniej wizycie w takim markecie który niestety ale musze odwiedzać od ponad 30 lat z częstotliwością co 15 dni możesz mówić na mnie jak chcesz.-i tak się nie obraże
Niby mam orzeczoną niepełnosprawność jestem świadczeniobiorca ZUS ,ale po ostatnich kolejnych podwyżkach zaczynam sie ZASTANAWIAĆ
co dalej
Aby renta Zusowska po przepracowaniu ponad 30 lat NIE wystarczyła do pokrycia Rachunków za leki zaordynowane ratujące Życie to ..........
To chyba tylko w tym kraju tak jest swego czasu poświęciłem się i nawet napisałem krótki poparty kilkoma wypisami list do ówczesnego Ministra Zdrowia i wiesz Co Mi odpisał że moge brać zamienniki
SUPER zamiast insuliny za ileś tam złotych zacznę pić BEJCE od przemytników czy spirytus przemysłowy -TEŻ obnizy Cukier
Miast lekow kardiologicznych zacznę chyba nie obrażając odmawiać Zdrowaski bo dobrze wpłynie na serducho.

Ok

jesteśmy chyba JEDYNYM krajem w Europie w którym ludzie z chorobami przewlekłymi tyle płaca za leki a Najlepsze jest to ,że Jedna z Insulin poszła do góry aby innej grupie dac za DARMO - jednak myliłby się ktoś że Oni ja dostaną za DARMO -NIE bo PROCEDURA jest tak skomplikowana ,że każdy odpuszcza
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Niestety jesteśmy Krajem Paradoksów i Dziwactw-a miała być dobra....zmiana :roll: Darku-czy Ty nie możesz swoich leków wziąć na rachunek i wystąpić o zwrot kosztów-zapewne nie zwrócą 100procent-ale zawsze coś
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

andrzej1955 pisze: 10 mar 2018 22:07 Niestety jesteśmy Krajem Paradoksów i Dziwactw-a miała być dobra....zmiana :roll: Darku-czy Ty nie możesz swoich leków wziąć na rachunek i wystąpić o zwrot kosztów-zapewne nie zwrócą 100procent-ale zawsze coś
.Andrzeju

Niestety ale Pracuje dla Globalnej firmy gdzie nie ma pojęcia REFUNDACJI bo zaraz 90% Polskich pracownikow wystapiło by z roszczeniami.
Tak kiedyś gdy pracowałem w firmie mającej status ZPCHR - była możliwość ,ale zostałem zmuszony do zmiany firmy
a po za tym w ZPCHR teoretycznie refundują ,ale obecnie dopłaty ZOSTAŁY ograniczone bo brak funduszy.

Moge jedynie odliczyć sobie 18% od podatku ale powyżej kwoty 100 złotych i to dopiero gdy otrzymam pit i rozliczę się czyli za jakiś czas
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

andrzej1955 pisze: 10 mar 2018 22:07 Niestety jesteśmy Krajem Paradoksów i Dziwactw-a miała być dobra....zmiana :roll: Darku-czy Ty nie możesz swoich leków wziąć na rachunek i wystąpić o zwrot kosztów-zapewne nie zwrócą 100procent-ale zawsze coś
Na marginesie bo ani nie dołozysz ani nie zabierzesz
Oddawałem gdy pracowałem w ZPCHR -rachynki-Faktury potwierdzone z kopiami recept potwierdzone przez Doktora zakładowego i oddając Faktury na srednio miesięcznie 1500-1600 złotych otrzymywałem ZWROT z PFRON poprzez firmę na poziomie 300-375 raz dostałem całe 399 złotych czyli na poziomie 25% wydatkowanych - Odbierali całe faktury - czyli zwracali troszk ewięcej niż USkarbowy...
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

To My jesteśmy Rencistami i nie starcza Nam na leki-a mesie Gowinowi nie starcza 10 tyś na życie-to jest dopiero tragedia :roll: i jeszcze premia...uznaniowa :P
Awatar użytkownika
Maryann
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 kwie 2017 17:42
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Maryann »

Dobry wieczor gaduly nocne... :kwiat: Nocnym Panom wszystkiego najlepszego :kwiat: :serce:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Dobry wieczór nocne towarzystwo :mrgreen:
Panom oczywiście :kwiat:
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Buziaki z Podziękowaniem Sympatycznym Paniom :kwiat: :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Łapiemy buziaki od sympatycznego pana :P
Awatar użytkownika
Maryann
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 kwie 2017 17:42
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Maryann »

Miram :kwiat: nie szelesc tak ta torba z czipsami... :mrgreen: Dziekujemy za buziaki :D
ODPOWIEDZ