Niedziela bez handlu

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Re: Niedziela bez handlu

Post autor: forumowicz »

Hej. Brawo Florystka. My na Forum się posprzeczamy, to nic. Spytamy co sądzą o tym sami zainteresowani, wypowiedzą się, będą zdania różne, i to nic. Są działy gospodarki, które muszą pracować 24/24, tak było jest i będzie,i to też nic. Można tak wymieniać długo.
Wszyscy mamy tu swoje argumenty i dużo racji.
Biedronka zamknięta, a obok Żabka i sklepiki prywatne otwarte. Jakie "elity" na wiejskiej, takie prawo, a jakie prawo takie państwo. I tu nie chodzi o dobro obywateli, bo to co wymyślą nasze pseudo elity dowiadujemy się przed wyborami, i kto lepiej obiecuje tego opcja przechodzi. Po wyborach realizują to co na potrzeby kampanii wymyślili.
Dajmy kochani spokój, to wszystko dla naszego dobra. ;)
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 37 razy

Post autor: Sloneczko »

rybka pisze: 11 mar 2018 18:43 Mam gdzieś zakaz handlu w niedzielę, wolę ten czas spędzić na spacerze, z książką, czy choćby przed komputerem... zawsze tak było :D
To samo ja :D
Jestem z tych zadowolonych wręcz szczęśliwych ;)
Czy wy wiecie , jakie było w Kielcach świeże , niczym nie skażone powietrze :)
Brak samochodów na ulicach , sporo spacerujących młodych ludzi z dziećmi
i pełna działka znajomych :P A zakupy zrobiłam na niedzielę w piątek.
Przecież jutro poniedziałek :D znów sklepy czynne.
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 37 razy

Post autor: Sloneczko »

Max pisze: 10 mar 2018 10:58 moderator przeciwnik polityki na forum,a sam założyłeś typowo polityczny wątek! pozdrawiam
Dlaczego polityczny :?
Nic mi się tu z polityką nie kojarzy.
Wprowadziłabym nawet zakaz handlu w soboty :D
Przecież to tylko dwa dni. Wystarczy mi kawałek chleba , wędliny i maślanka bym była najedzona :D
A niedziela to czas leniuchowania , odpoczynku, spacerów i pracy na działce :P
forumowicz

a ja propnuje aby w niedziele zamkąć
- restauracje , pizzerie , bary itp
- kina , teatry , galerie , opery itp
- stacje benzynowe , myjnie itp
- handel z dworów ma zniknac :!:
- kasy biletowe
- toalety ;)
- wprowadzic zakaz transportu publicznego , taxi ;)

tam wszedzie pracują ludzie , którzy też chcą miec niedzielę :!: świetne mam pomysły , co nie :?: :P moze rządzący tez na to wpadną ;) 8-) :idea:

może ktoś dopisze , co jeszcze zamknąć w niedzielę :oops:

aa , jeszcze mam jeden genialny pomysł :!: zamknąć kościoły :!: ;) taki pan ksiądz , codziennie odprawia msze , czesto jest tez katechetą w szkole , odprowadza duszyczki na miejsce wiecznego spoczynku , udziela slubów , chrztów , wysłuchuje naszych przewinien , zastanawia się nad rodzajem naszej pokuty , prowadzi biurokracje w kancelarii
- wolne niedziele także dla kapłanów :!: :!:

nawet świąt taki człowiek nie ma wolnych :evil: my sobie w Wielka NIedzielę smacznie śpimy , a On juz o 5,0 odprawia Rezurekcję - zabronić Mu - niech odpocznie i On ;) :P

Czym w/w osoby są gorsze od kasjerek z marketu :?: :roll:
forumowicz

Felice pisze: 11 mar 2018 16:12 .. dzisiaj wraz ze mną wiele osób rozpoczęło kurację. I co? Przysłowiowej wody nie mają gdzie kupić.
można było wysłać kurierem , przyjeżdżamy - woda czeka :twisted: tylko czy panie w recepcji będa chciały ją w niedzielę wydać :shock: moze każą przyjść w poniedziałek :lol: :lol:

wpadłem na genialny pomysł biznesowy . kupić w sobotni wieczór paletę wody , a w niedziele od rana ją sprzedawać . jako właściciela biznesu ;) zakaz mnie nie obowiazuje :P
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz

Post autor: medi »

Nie rozkręcaj się ,ZUS Cię wraz z podatkiem zje :twisted:
forumowicz

no to sprowadziłaś mnie na ziemie ;)
a już miałem zrobiony grafik , gdzie , które sanatorium rozpoczyna w niedzielę :x zacząłbym od mineralnej , " soków " i prezerwatyw :P
Awatar użytkownika
marjolus
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 maja 2017 14:36
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: marjolus »

:o Waldek ty to masz pomysły 😀 fakt każdy chce niedziele wolną 😉 nawet ksiądz to też człowiek 😉 niech spędzi niedzielę z rodziną 😎
forumowicz

ta , pomysłowy jestem ;)
zatem -
- hospicjum
- Dom Opieki

propunuje z soboty/niedziele przed północą zmianę pampersów , zapas wody na stolikach , kanapki w woreczkach , a kolejna wizyta z niedzieli/poniedziałek po pólnocy - toż to tylko niewiele ponad 24 godziny , a pracownicy spędza niedzielę z rodziną :roll:
forumowicz

Wiesz Waldek , to nawet nie jest śmieszne :roll:

ale jeśli masz taki patent , to nic innego jak zebranie podpisów nad projektem obywatelskim - 100 tysięcy i na Wiejską (złośliwość przeze mnie mówi - sorki ) .

Pamiętajmy , że są zawody gdzie praca jest w ciągłym systemie , ktoś nawet wymienił te zawody . Wspominanie o Kościele jest lekko nie na miejscu :roll:

Dzisiaj pytałam panie w sklepie osiedlowym(zatrudnionych 7 osób)czy dla nich wolna niedziela od pracy to pozbawianie ich zarobku ? - jakoś nie pomstowały, ich zdaniem decyzja żeby pracować w handlu jest obciążona pewnymi niedogodnościami i tyle .
Wśród moich znajomych również nikt nie płakał z powodu zamkniętych sklepów, żeby zrobić awaryjne zakupy obojętnie jakie znajdziemy rozwiązanie , apteki też są dyżurne . Powoli wszystko się ułoży , nie warto wywoływać burzy ponieważ to tylko niepotrzebnie nas konfliktuje .
ODPOWIEDZ