Niedziela bez handlu

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Re: Niedziela bez handlu

Post autor: forumowicz »

To nie miało byc śmieszne , cała ta sytuacje jest załosna i jak piszesz konfliktuje Polaków , jedni czują się równi , inni równiejsi .
dla mnie handel może kwitnąć w niedzielę , może tez byc wszystko zamkniete - wsio rybka :P podobnie jest z wszystkimi innymi podpunktami . bede miał potrzebe z nich skorzystać , skorzystam w tygodniu .
a czemu wspominanie o kosciele uwazasz nie na miejscu :?: ksiądz to nie człowiek :?: w tygodniu ma swoje obowiązki , może tez zechciałby zjesc obiad np z matka w niedziele :?:

Wiejskaą, to ja omijam z daleka ;) i żadnych petycji składał nie będe . jak napisałem mnie to wszystko lotto :P

wczoraj w tel pokazywali stację paliw w Szczecinie . jest tam już stoisko mięsne , ma powstać nabiałowe i ogólna spożywka :lol: Polak potrafi :D
chłopak , który do niedzieli kasował paliwo , oleje , płyny samochodowe , napoje , papierosy , alkohol , chipsy , bedzie teraz obsługiwał kolejkę osób z koszykami spożywczymi :x paranoja :| :mrgreen:
a jak znam nieco ludzi , to własnie w niedziele będą mieli konieczność robić tam zakupy ;)
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 37 razy

Post autor: Sloneczko »

U mnie w śródmieściu nie ma niezadowolonych moich znajomych :D
Wszyscy wręcz mówią, że wczoraj nie było pierwszy dzień smogu nad osiedlami.
A młodzi ludzie ze swoimi dziećmi powychodzili w końcu z ciemności gigantycznych galerii na świeże powietrze :P
Naprawdę jest się z czego cieszyć :D
Awatar użytkownika
ricolo666
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 lip 2017 21:11
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: ricolo666 »

Sloneczko pisze: 11 mar 2018 20:37
rybka pisze: 11 mar 2018 18:43 Mam gdzieś zakaz handlu w niedzielę, wolę ten czas spędzić na spacerze, z książką, czy choćby przed komputerem... zawsze tak było :D
To samo ja :D
Jestem z tych zadowolonych wręcz szczęśliwych ;)
Czy wy wiecie , jakie było w Kielcach świeże , niczym nie skażone powietrze :)
Brak samochodów na ulicach , sporo spacerujących młodych ludzi z dziećmi
i pełna działka znajomych :P A zakupy zrobiłam na niedzielę w piątek.
Przecież jutro poniedziałek :D znów sklepy czynne.
A u mnie na parkingu kauflandu ojciec uczyl corke jazdy samochodem ,a na parkingu lidla chlopaki jezdzily modelami samochodow,wiem bo to po sasiedzku odemnie,bylo czuc ze niedziela ,tak trzymac :!: :)
Awatar użytkownika
ricolo666
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 lip 2017 21:11
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: ricolo666 »

Waldeklat45 pisze: 12 mar 2018 07:19 a ja propnuje aby w niedziele zamkąć
- restauracje , pizzerie , bary itp
- kina , teatry , galerie , opery itp
- stacje benzynowe , myjnie itp
- handel z dworów ma zniknac :!:
- kasy biletowe
- toalety ;)
- wprowadzic zakaz transportu publicznego , taxi ;)

tam wszedzie pracują ludzie , którzy też chcą miec niedzielę :!: świetne mam pomysły , co nie :?: :P moze rządzący tez na to wpadną ;) 8-) :idea:

może ktoś dopisze , co jeszcze zamknąć w niedzielę :oops:

aa , jeszcze mam jeden genialny pomysł :!: zamknąć kościoły :!: ;) taki pan ksiądz , codziennie odprawia msze , czesto jest tez katechetą w szkole , odprowadza duszyczki na miejsce wiecznego spoczynku , udziela slubów , chrztów , wysłuchuje naszych przewinien , zastanawia się nad rodzajem naszej pokuty , prowadzi biurokracje w kancelarii
- wolne niedziele także dla kapłanów :!: :!:

nawet świąt taki człowiek nie ma wolnych :evil: my sobie w Wielka NIedzielę smacznie śpimy , a On juz o 5,0 odprawia Rezurekcję - zabronić Mu - niech odpocznie i On ;) :P

Czym w/w osoby są gorsze od kasjerek z marketu :?: :roll:
Daj na wstrzmanie WALDI
mary jo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2015 22:05
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: mary jo »

Wszystko super,fajnie :lol: Nie rozumiem tylko dlaczego ktoś,gdzieś tam odgórnie ma decydować o tym kiedy robię zakupy,a kiedy nie ?!
Nie chodzę na zakupy w niedzielę,sporadycznie w sobotę i pozornie powinno mi to być obojętne czy sklep jest czynny,czy nie.
Dlaczego właściciel sklepu może zarabiać w niedzielę,a pracownik najemny już nie ? Studenci,to olbrzymia grupa osób,która może zarabiać
tylko w weekend,ale nie jedyna. W wielu domach mąż pracuje w tygodniu,a żona ogarnia dom,dzieci,zakupy itd. W sob-niedz mąż jest w domu,
a żona idzie do pracy,dorobić,np. w kasie supermarketu. Bo naprawdę ciężko im żyć z jednej pensji !. Takich rodzin jest dużo i nie mają
wyjścia. Chcą pracować i godnie żyć. Pracując w handlu niekoniecznie trzeba to robić przez 7 dni w tyg. Przychodzą pracować właśnie pracownicy
weekendowi. Dużo ofert pracy: tylko w weekend albo tylko w tygodniu.
Polska,to nie bogate Niemcy /sob max do 16 i niedz woln,nie mówiąc już o ich prawach pracowniczych /. Oni mogą sobie na to pozwolić,my raczej nie.
Węgry,po roku całkowitego zakazu handlu w niedzielę,wycofały się z tego pomysłu.
Ktoś mi powiedział : Norwegowi nie mieści się w głowie praca w niedzielę,wtedy siedzi na stoku albo w kawiarni. Jasne,tylko zapomniał dodać,
że Norwegia "siedzi" również na gazie i ropie. My chyba nie...
Kierowca np. w Biedronce dowoził zaopatrzenie w niedzielę,teraz będzie to robił o 1 w nocy...Nie wiem czy się z tego cieszy.
No i ok. 1,8 mld podatków do państwowej kasy mniej w skali roku.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 88 razy

Post autor: darek »

z całym SZACUNKIEM rzad uszcelnił VATT
rząd uszcelinił inne podatki
TYLKO Dlaczego ten Wspaniały rząd do dzis a jest już u władzy 3 rok nie podwyższył Kwoty wolnej od Podatku
Dlaczego ten Super rząd nie podwyższył Kwoty zasiłku pogrzebowego tak od 6 lat na tym samy poziomie ZUS wypłaca tą smą kwotę na Pogrzeb

TAK mimo ,że z Pisem nie JEST mi po drodze Fajnie ,że Moja Partnerka miast 2 Niedziel pójdzie do pracy TYLKO 1 raz
Wiem ,że wiele osób Pracuje TYLKO w systemie sobota -niedziela Ale PYTAm się Dlaczego my Polacy w Posce dajemy się tak wykorzystywać
Ukrainiec , Białorusin czy inny nie będzie pracował za Mniej niz 15 złotych NETTo na godzinę bo im sie NIE opłaca a TY pracujesz jako ochroniarz na umowę zlecenie za 7,5 chroniąc stadion podczas Meczu
Tak powieesz ,że ...........
Guzik Prawda nastał Rynek PRACOWNIKA tak Rynek Pracownika to własnie teraz można załapać się na Pełny etat i na Umowę o Prace o Zusowana
Ukrainiec czy Białorusin nie zabierze Ci Etatu
Dlaczego nie jesteśmy KREATYWNI w tym kierunku
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 88 razy

Post autor: darek »

skad ;
No i ok. 1,8 mld podatków do państwowej kasy mniej w skali roku.
dzis poleciał 17 ministrów z ich poborów otrzymamy podobna kwote a poleci kolejnych 20
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Mary jo mam dokładnie takie samo spojrzenie na problem...bo to niestety problem jest.
lope123
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 maja 2017 14:15
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: lope123 »

Zibi miał wenę i napisał:
"A u mnie na parkingu kauflandu ojciec uczyl corke jazdy samochodem ,a na parkingu lidla chlopaki jezdzily modelami samochodow,wiem bo to po sasiedzku odemnie,bylo czuc ze niedziela ,tak trzymac"

Kopara opada.
AgaC
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2016 22:18
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: AgaC »

Nie sądzę by ktokolwiek z pracowników marketow wyrazil niezadowolenie z powodu wolnej niedzieli. To jednak mocno krotkowzroczne. Ta decyzja spowoduje zwolnienia pracowników i spadek PKB, wiec w ogolnym rozrachunku w tylek dostaniemy wszyscy. I naprawdę nie o to chodzi, ze chleb kupiliscie w sobotę.....
ODPOWIEDZ