NFZ zmiana terminu wyjazdu

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

NFZ zmiana terminu wyjazdu

Post autor: emik »

Pewnie gdzieś jest taki wątek, ale nie znalazłam.
Krótkie pytanie.
Przyznany termin sanatorium na kwiecień. Brak urlopu. Mogę w czerwcu, wrześniu, październiku. Pani urzędniczka absolutnie nie widzi możliwości przesunięcia (rozmowa przez telefon). Czy zdarzyło się komuś z szanownych forumowiczów pozytywne rozwiązanie takiej sprawy w NFZ-ecie.
Drogi Adminie, nie usuwaj mi wątku. Poczekaj chwilkę, może ktoś odpowie. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
xzibi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2013 14:27
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 1 raz

Re: NFZ zmiana terminu wyjazdu

Post autor: xzibi »

Dwa razy zmieniłem termin ale i przy okazji niestety miejsce, lekarz prowadzący wypisał zaświadczenie, że w tym samym terminie mam rehabilitację na miejscu a raz udalo mi się bo miałem wyznaczony termin kolonoskopi.
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

Tak znam przypadki przesunięcia terminu. Wypadało mi na maj, potrzebowałam lipiec - wystarczyła rozmowa telefoniczna i mailowa - dostałam lipiec.
Ale te rozmowy prowadzę zanim dostane skierowanie przewidujac, na kiedy wypadnie przydział.
Koleżanka dostała skierowanie na marzec - nie mogła praca w szkole, odesłąła, poprosiła i dostała wakacje.
Ale inna koleżanka dostała marzec i NFZ nie poszedł na rekę i nie dał nowego terminu. Dlaczego, nie wiem.
zawsze warto spróbować.
Bogutka
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

Post autor: emik »

Dziękuję za informację.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

emik pisze: 16 mar 2018 03:13 Pewnie gdzieś jest taki wątek, ale nie znalazłam.
Krótkie pytanie.
Przyznany termin sanatorium na kwiecień. Brak urlopu.
dwa razy zmieniałam termin, właśnie ze względów zawodowych.Raz właśnie brak urlopu - przesunęli mi na kolejny rok na styczeń a raz z powodów reorganizacji w pracy -przesunęli mi o kilka miesięcy, zresztą na termin zgodny z moim wnioskiem :) . Przesunięcie jest możliwe ale wszystko zależy od osób rozpatrujących wniosek i ich empatii. Często ludzie nadużywają tych możliwościowi, może stad takie czasami zasadnicze podejście pracowników NFZ. Ale myślę że jak kuracjusz ma naprawdę racjonalne argumenty to powinno się udać, w końcu panie z NFZ też pracują i też są uzależnione od urlopów i pomysłów zwierzchnika. W NFZ K-P pracują w porządku babki. ;) .
Awatar użytkownika
zaba-12
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 11 gru 2015 18:44
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: zaba-12 »

Jestem akurat świeżo po przesunięciu terminu, głowny powód brak możliwości wzięcia w terminie turnusu urlopu, potwierdzone od pracodawcy na wniosku urlopowym
druga przyczyna to reorganizacja zakładu pracy , od marca jakby nowy pracodawca i nowa umowa więc od razu urlop niemożliwe
Dostałam odpowiedź-przesunięcie wyjazdu o 2 miesiące-w to samo miejsce :kwiat:
ODPOWIEDZ