Sanatoria ZUS 2018

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Marcepan
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 lip 2011 12:26

Re: Sanatoria ZUS 2018

Post autor: Marcepan »

To ciekawe z jakimi ośrodkami ma umowy podpisane tomaszowski zus? :roll:
Awatar użytkownika
Bozena321
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2014 07:55
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Bozena321 »

Witaj Marcepan, różnie bywa z tymi przydziałami w tomaszowskim ZUS-ie. Trzy lata temu byłam w Wysowej, więc to dalej niż te 200 km. W następnym roku uprosiłam Lądek Zdrój-wszystkie góreczki obeszłam :-) w zeszłym roku Pani w magicznym pokoju nr3 powiedziała mi, że w góry już nie pojadę bo byłam 2x i zaproponowała mi Uniejów, Aleksandrów Kujawski, Wieniec i w ostateczności po grzecznej ;) wymianie zdań pojechałam do Inowrocławia :-) Ta miejscowość to nie mój klimat, ale ogólnie byłam bardzo zadowolona z rehabilitacji :-)
Awatar użytkownika
Alusia 123
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 19 mar 2018 12:16
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Alusia 123 »

Byc może zeczywiscie tak jest jak mówicie, ja mam schorzenie ruchu, chciałam do Kołobrzegu i dostałam odmowę ; - rehabilitacja stacjonarna ale 200 km od miejscach zamieszkania
Marcepan
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witaj Bożena :) to super ze uprosiłaś. Ja tylko dostałam orzeczenie i mam czekać 14 dni. Ale Lądek to juz dosyć daleko.. Czyli jednak można. Ja pierwszy raz do sanatorium. Nigdy nie byłam ani zus ani z nfz. To może jak do nich napisze i poprosze o te górki to wezmą to pod uwagę :)
Marcepan
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

I też byłam w magicznym pokoju nr 3 ;) ale tam mi powiedziano ze mam czekać. Najszybciej po świetach sie dowiem.
Awatar użytkownika
Alusia 123
Kuracjusz
Kuracjusz

Kochani, a był ktoś może w Wysowej? Tyle jest rozbieżnych informacji na necie...a wiadomo ze jadąc dobrze jest byc przygotowanym na ewentualne niedogodności
Kuracjuszka_08
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2018 19:22
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: Kuracjuszka_08 »

Alusia 123 pisze: 21 mar 2018 17:34 Kochani, a był ktoś może w Wysowej? Tyle jest rozbieżnych informacji na necie...a wiadomo ze jadąc dobrze jest byc przygotowanym na ewentualne niedogodności
Ja bylam w zeszłym roku , w IZC w Wysowej :D
Awatar użytkownika
Alusia 123
Kuracjusz
Kuracjusz

Ja bylam w zeszłym roku , w IZC w Wysowej :D
[/quote]
😊 a słyszałaś może jak jest w Biawienie?
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Marcepan pisze: 21 mar 2018 16:36 To ciekawe z jakimi ośrodkami ma umowy podpisane tomaszowski zus? :roll:
ze wszystkimi. ZUS jest jeden -ogólnopolski. Jest tylko odgórne polecenie do wysyłania 200 od miejsca zamieszkania bo tak taniej. A najlepiej w ogóle jak najbliżej np.30km. Dalej dopiero wtedy gdy blisko miejsc nie ma. Albo gdy są wskazania medyczne. Dużo zależy od pracowników,którzy przydzielają miejscowość. Czasami są służbiści a czasami życiowi ludzie.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Alusia 123 pisze: 21 mar 2018 18:12 Ja bylam w zeszłym roku , w IZC w Wysowej :D
😊 a słyszałaś może jak jest w Biawienie?
[/quote]
ja kiedyś dzwoniłam w sprawie skierowania z NFZ-tu i dowiedziałam się że dwójki tylko dla małżeństw a jedynek nie ma. Z ZUS-u muszą być jakieś jedynki ale przy takim podejściu to ... szkoda słów! Zresztą ode mnie to ponad 500km, nie wyślą mnie. A szkoda, pojechałabym!
ODPOWIEDZ