Wypady,weekendy,urlopy,wycieczki

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Gość

Wypady,weekendy,urlopy,wycieczki

Post autor: Gość »

:idea: Witam wszystkich,proponuję podzielić się wrażeniami z podaniem miejsca wyjazdu,......... itd.
Na początek u mnie święta w domu ale w pierwszy weekend po wypadamy do Dusznik Zdroju , świetne miejsce połażenie, tańce i odpoczynek :D
forumowicz

Re: Wypady,weekendy,urlopy,wycieczki

Post autor: forumowicz »

Blisko nas jest wiele pięknych terenów. Tylko dzisiaj odwiedziliśmy ponownie park dochodząc aż do Zamku Książ. I tak sobie pomyślałam, że cudownie byłoby zorganizować spotkanie forumowe w moich okolicach. Był Wrocław ale nawet z sanatoryjnych uzdrowisk tuż tuż Duszniki, Lądek, Polanica, Świeradów, Kudowa...Pomyślcie...😊
Awatar użytkownika
Yaga
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 lut 2015 14:59
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Yaga »

Witam wszystkich serdecznie :) .Na krótki pobyt często wyjezdzam do Kazimierza Dolnego nad Wisłą .Urokliwe miasteczko jest gdzie pochodzić np.ruiny zamku lub góra Trzech Krzyży lub jak kto woli popłynąć statkiem do Janowca gdzie również są ruiny zamku .W Kazimierzu jest pełno klimatycznych kawiarenek i restauracji.Lubię to miasteczko chociaz w wolne dni jest zawsze cięzko znalesc parking ,poprostu trzeba byc rano :D . Jak się znudzi Kazimierz to można w tym samym dniu skoczyć do urokliwego Nałęczowa.pozdrawiam :)
Gość

Florka trzeba zaprosić wszystkich na festiwal kwiatów i sztuki do Zamku Książ w dniach 30.04-3.05.2018. Osobiście niestety nie będę, bo w planuję na weekend majowy wypad do Szczawnicy. :idea: :)
Gość

Yaga, tym Kazimierzem Dolnym jestem męczony od kilku lat i chyba wreście trzeba będzie wpaść tam na chwilę :idea:
Gość

W sobotę wypad na weekend do Dusznik - Zdroju. Dobrze znowu poczuć klimat uzdrowiska + dobra pogoda , będzie super. :D :D
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

Zawsze staramy się wyruszyć z domu na bliższe lub dalsze wycieczki. W zaleznosci od wolnego czasu - 1 dzień - długi weekend lub nawet tydzień (szaleństwo) hihi.
W pobliżu polecam Ogrody Hortulus w Dobrzycy. Wspaniałe dwa ogrody, piekne o każdej potrze roku, bardzo atrakcyjne.
na długie weekendy 3-4 dniowe jedziemy dalej - bo zawsze gdzieś jest coś.
Jak mamy przynajmniej tydzień jedziemy w góry bo podróż zbyt daleka na krótki weekend. Wybieramy Duszniki albo Góry Opawskie albo cos innego.
Bogutka
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

W pobliżu polecam Ogrody Hortulus w Dobrzycy.
Byłam i polecam serdecznie...pozdrawiam Gośka
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

Uwielbiam takie wypady na jeden dzień ...
Mogę cały dzień przelazić cudnymi uliczkami Krakowa ...Torunia ..albo łazić po pałacykach czy zameczkach :roll: ostatnio zwiedzałam Pałac w Malinie ..polecam piękne miejsce w centrum Polski :)
Awatar użytkownika
smuga
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 sty 2017 21:57
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: smuga »

Yaga pisze: 25 mar 2018 19:06 Witam wszystkich serdecznie :) .Na krótki pobyt często wyjezdzam do Kazimierza Dolnego nad Wisłą .Urokliwe miasteczko jest gdzie pochodzić np.ruiny zamku lub góra Trzech Krzyży lub jak kto woli popłynąć statkiem do Janowca gdzie również są ruiny zamku .W Kazimierzu jest pełno klimatycznych kawiarenek i restauracji.Lubię to miasteczko chociaz w wolne dni jest zawsze cięzko znalesc parking ,poprostu trzeba byc rano :D . Jak się znudzi Kazimierz to można w tym samym dniu skoczyć do urokliwego Nałęczowa.pozdrawiam :)
;) za chwil kilka wypiję kawkę w jednej z tych urokliwych kawiarenek :D
ODPOWIEDZ