Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
sztani pisze: 29 mar 2018 13:15
zuza zuza wybór należy do Ciebie czy czytać czy nie opinie na forum ale gdybyś nie przeczytała tych nawet negatywnych opinii to nie wiedziała byś ,że są i super . Bo ilu forumowiczów tyle opinii . czekamy na Twoją po powrocie lub jeszcze w trakcie pobytu z Cieplic. Dla mnie okolice Cieplic i same Cieplice rekompensują wszystko.
Hehe
Oczywiście, że będę czytać, choćby po to, żeby poznać fakty obiektywne dotyczące dojazdu, parkingu i lokalnego "know-how".
Nigdy w tamtych rejonach nie byłam, więc choćby z tego powodu warto poczytać zanim pojawię się tam osobiście.
Masz rację - ilu kuracjuszy tyle opinii i to nawet nie jest dziwne, po prostu ludzie mają rozmaite oczekiwania, różne pojęcia dotyczące standardów, wreszcie różne doświadczenia wcześniejsze.
A wracając do tematu odległości, trudno powiedzieć czym sugeruje się Zus. Jeszcze w zeszłym roku, kiedy była możliwość
wyboru miejsca i terminu - to praktycznie w naszym rejonie całe południe Polski było do wyboru. Miła Pani w Zusie wymieniła
mi miejscowości. Nie liczyłam kilometrów ale od 100-400,taka była rozbieżność.
Zuza Zuza Jesli jedziesz z zus kwaterowanie dom zdrojowy 3, baza zabiegowa super, jedzonko może byc Cieplice to śliczna dzielnica Jeleniej Góry, są przepiękne parki do maszerowania itp. Polecam Termy Cieplickie. Będziesz zadowolona
Witam ponownie Wczoraj dostałam pismo z zus że zostało przyznane mi świadczenie rehabilitacyjne. Jednak nic mi nie wiadomo o turnusie wyjeździe na rehabilitacje. Na komisji 19.03 dostałam pismo o potrzebie rehabilitacji w systemie stacjonarnym. Czy mam czekać jeszcze na odpowiedź z zus Dodam ze najpierw składałam wniosek o świadczenie a tydzień później o rehabilitacje. I jeszcze jedno pytanie- czy mozna dostać świadczenie rehabilitacyjne po chorobowym bez rehabilitacji. Czy zawsze lekarz orzecznik na taką kieruje? Pozdrawiam i życze Wesołych Świąt
Marcepan, przyznanie turnusu rehabilitacyjnego może być w różnych trybach , orzecznik może przyznać sam bez wzywania na komisję turnus. Może to zrobić w trakcie okresu zasiłkowego , może także przyznać w trakcie zasiłku rehabilitacyjnego.
Na Twoje pytanie : tak, można dostać.
ZUS nie zawsze kieruje na rehabilitację.
Bibi ale na komisji orzecznik przyznał mi rehabilitacje leczniczą i świadczenie. Tylko teraz dostałam oficjalne pismo ze jest to świadczenie i od kiedy taka jakby decyzja. Ale nic nie dostałam w sprawie sanatorium żadnej decyzji czy pisma.
Marcepan pisze: 31 mar 2018 18:28
Bibi ale na komisji orzecznik przyznał mi rehabilitacje leczniczą i świadczenie. Tylko teraz dostałam oficjalne pismo ze jest to świadczenie i od kiedy taka jakby decyzja. Ale nic nie dostałam w sprawie sanatorium żadnej decyzji czy pisma.
Bo o świadczenie rehabilitacyjne szybciej wysylaja decyzje a o termin sanatorium to maja jeszcze czas bo na to maja 2tyg od dnia komisji
Jeśli dostałaś na komisji pismo o potrzebie rehabilitacji w systemie stacjonarnym to czekaj cierpliwie na decyzję
o miejscu i czasie tej rehabilitacji. To może trochę dłużej potrwać niż przyznanie świadczenia rehabilitacyjnego.
ZUS ma 14 dni na odpowiedź. Życzę dobrych wieści