Sanatoria ZUS 2018

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
okkasia1
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 lut 2016 14:13
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Sanatoria ZUS 2018

Post autor: okkasia1 »

A ja się zgodzę że Sztanim, mnie jak Zus wysyłał jak byłam na półrocznym zwolnieniu i zapytałam czy muszę jechać to lekarz powiedział: albo jest Pani chora albo udaje zdrową, jak zdrowa to do pracy. Pojechałam a po powrocie przyznali świadczenie rehabilitacyjne. Nie rozumiem ataku na Sztaniego ja z jego rad korzystam Pozdrawiam
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Do Sergio
Właśnie polemizujmy a nie podważajmy prawidłowość czyichś wypowiedzi. Sztanii ma doświadczenie jako pacjent/klient zusu I z tego poziomu powinien sie wypowiadac a nie w imieniu pracowników czy orzecznikow bo co.orzecznika zrobi i jak sprawę potraktują pracownicy to tylko oni wiedzą a nie szatni. Kazdy ma prawo oczywiście do swojej wypowiedzi , czesto subiektywnej . Ale sformułowania typu "nie opowiadaj bajek" czy "nie wprowadzam ludzi w błąd" , "a nie mówiłem ze trzeba bylo zrobic ...." bo takie sie tez zdarzało jest nie ma miejscu. Nie wspominając już o.przestrzeganiu przed radami na privach.. W końcu każdy czyta co jest na forum i każdy swój rozum ma i wie czy radę stosować do swojej sytuacji czy nie. Zapewniam cie Sergio ze na forum jest kilka osób które maja większą wiedzę na różne tematu od sztaniego i takich sformułowań nie stosują. A moze właśnie dlatego nie stosują ze MAJA wiedzę.
forumowicz

Mówią ,że dobrymi radami piekło jest wybrukowane....

Można także tak radzić , że nie ma żadnej porady :roll:

Oceniać jest najłatwiej , Pusiu myślę , że Sztani nie zasłużył na taką krytykę z Twojej strony
Awatar użytkownika
Ewucha
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2017 12:52
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Ewucha »

Witam ja równieź korzystam z porad Sztaniego i czytałam róźne opinie jedźcie nie rezygnujcie wiem sama po sobie chciałam rezygnować z turnusu bo Święta bo opinia nienajlepsza ale słuchajcie jestem zadowolona ogólnie jest fajnie jestem w Pustkowie totalne zad...pie bliskość morza wszystko wynagrodzi ale baza zabiegowa jest dobra i to najwazniejsze ,wszyscy sie przykładają do swojej pracy a wszystko moźna zorganizować i wyjazd na tańce i spotkania na kawce aby w miłym towarzystwie ktoś mądrze tu kiedyś napisał"to ludzie tworzą klimat " :kwiat: pozdrawiam
forumowicz

Bibi
W żadnej ze swoich wczorajSzych wypowiedzi nie zawarłam nic takiego co by zaslugiwalo na ocenę typu ,"nie opowiadaj bajek" w każdej wyraziłam swój pogląd i podałam alternatywę działania a nie zelazny., w 100% prowadzący do celu tryb postępowania jak to robi Szt ani.
Poza tym radzić w przypadku orzeczeń to trudny temat. Tu nie ma szablonu działania, wiele decyzji podejmowanych jest indywidulanie w zależności od sytuacji. Więc wcielenie się w orzecznika/ pracownika orzecznictwa jak to robi sztani (bo panie z pok.....powiedziały) jest nie niewłaściwe i .........

Poza tym dość długo juz obserwuję to forum zeby wyrobić sobie własne zdanie - po prostu czara sie przelała bo moja poprzednia opinia z dnia dzisiejszego dotyczy wielu wypowiedzi Sztaniego, nie tylko dzisiejszej.
Podkreślę: WLASNE ZDANIE.Nie wszyscy musza sie ze mną zgadzać.
I tle w temacie.
forumowicz

Pusiu, co miałam powiedzieć powiedziałam i nie będę dalej ani dyskutować ani polemizować
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Czyli trafiłem . Bingo. :) :) jeśli komuś chcę pomóc to z głową .nigdy się nie wymądrzam . pisze z praktycznego punktu widzenia .. . to raczej Ciebie Pusiu ponosi ,że ktoś może mieć odmienne zdanie . Nie czuję się abym miał komuś doradzać z pozycji siedzącego wyżej . jednak jak ktoś pisze ,że nie ma konsekwencji z rezygnacji w wyznaczonym przez ZUS terminie(wyjazd ) to jak to nazwać jak nie bajką. Tym bardziej jak kogoś wysyła ZUS. nie będę bił piany bo nie warto . Takie moje zdanie a Ty się możesz z tym zgodzić lub nie- Twoje prawo . Dalej doradzam jechać Marcepanowi :) .
Dziękuję wszystkim za to ,że mają podobne zdanie. A kawa Pusia dalej aktualna w Ustroniu. :)
Awatar użytkownika
sergio_1 2 3 4
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 sty 2014 19:04
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: sergio_1 2 3 4 »

sztani krótko i na temat i wszyto zostało już powiedziane :) . Pusia proponuję obniżenie temperatury dyskusji i powrót do tematu : Sanatoria ZUS 2018.
Wszak życie jest takie krótkie. :) :kwiat:
Awatar użytkownika
Bozena321
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2014 07:55
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Bozena321 »

okkasia1 pisze: 05 kwie 2018 12:22 A ja się zgodzę że Sztanim, mnie jak Zus wysyłał jak byłam na półrocznym zwolnieniu i zapytałam czy muszę jechać to lekarz powiedział: albo jest Pani chora albo udaje zdrową, jak zdrowa to do pracy. Pojechałam a po powrocie przyznali świadczenie rehabilitacyjne. Nie rozumiem ataku na Sztaniego ja z jego rad korzystam Pozdrawiam
zgadzam się :)
Kuracjuszka_08
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2018 19:22
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: Kuracjuszka_08 »

A tak wogole to jak ktos sklada wniosek o sanatorium to chyba chce miec rehabilitacje i chce jechac do sanatorium bo jest mu to potrzebe a jesli nie to nie zawraca glowy zusowi i lekarza i nie sklada papierów
ODPOWIEDZ