Sanatorium "Trzygłów" Świnoujście

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Justa1966
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 10 mar 2018 18:09
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 2

Sanatorium "Trzygłów" Świnoujście

Post autor: Justa1966 »

Czy ktoś z Państwa kuracjuszy zechce podzielić się szczerą opinią na temat pobytu w tym sanatorium?? Opinie, które są dostępne w necie są bardzo nieprzychylne... Czy rzeczywiście jest tam aż tak źle??? Na stołówkę ponoć idzie się kilkaset metrów do innego sanatorium. Na wszelkiej maści zabiegi należy biegać aż do trzech różnych....W Trzygłowie, a może w Trzygłowach (nie wiem???) jedynie się śpi i zalicza codzienne, wieczorne odwiedziny pielęgniarek...Dziwię się, że NFZ nie sprawdza obiektów, z którymi zawiera umowy. Taki budynek nie powinien być żadnym sanatorium, a może jedynie schroniskiem młodzieżowym. Bardzo proszę o opinie tych, którzy tam byli. Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Re: Sanatorium "Trzygłów" Świnoujście

Post autor: violet58 »

Witaj
Byłem w "Trzygłowie" latem ubiegłego roku. Tutaj starałem się w miarę obiektywnie opisać swój pobyt >>> https://www.forum.nasze-sanatorium.pl/viewtopic.php?f=3&t=17012&p=673295&hilit=%C5%9Awinouj%C5%9Bcie+Trzyg%C5%82%C3%B3w#p673295
Rzeczywiście sanatorium to nie posiada ani stołówki ani bazy zabiegowej. Gros zabiegów odbywa się w Zakładzie Przyrodoleczniczym położonym naprzeciwko "Trzygłowa", po drugiej stronie ulicy, choć zdarzają się spacery do położonego trochę dalej "Bałtyku" Nie wiem gdzie się teraz stołują kuracjusze z "Trzygłowa" bo sanatorium "Henryk" gdzie się stołowaliśmy zostało zburzone.
Najświeższy wpis Jagi wspomina coś o "Światowidzie" i zdaje się potwierdzać moją opinie >>>>https://www.forum.nasze-sanatorium.pl/viewtopic.php?f=3&t=17861&p=731140&hilit=Trzyg%C5%82%C3%B3w#p731140
Personel miły, warunki też nie najgorsze , lokalizacja świetna. Wierz mi, naprawdę mogłaś trafić gorzej. Więcej optymizmu i wspaniałej pogody życzę, gdybyś miała jakieś szczegółowe pytania, pytaj śmiało - postaram się na nie odpowiedzieć w miarę wyczerpująco.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ