Poczekalnia na wyjazd w 2018 roku :)

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
To_ja_Jowita
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 sty 2017 22:02
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 4

Re: Poczekalnia na wyjazd w 2018 roku :)

Post autor: To_ja_Jowita »

Moja znajoma w zeszłym roku dostała przydział 10 km od domu. Jest z Mazowsza a dostała Konstancin Jeziornę. Próbowała zmienić, mówiła, że często z rodziną w niedzielę do Konstancina jeździ na lody bo to tylko "rzut beretem" od jej miejsca zamieszkania ale żadne argumenty nie przemawiały do pań. Musiała jechać albo zrezygnować .......i od nowa czekać 26 miesięcy w kolejce
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

No właśnie .... tak ważne dla odpoczynku a często i poprawy zdrowia potrzebna jest zmiana klimatu. Dla nas ważne bo nowe otoczenie inne krajobrazy pozwalają wyłączyć się z codzienności życia. Oby trafnych przydziałów oczekującym.
Bogutka
senta28
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 maja 2014 16:36
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: senta28 »

Bogutka niestety nie zawsze Nfz zwraca uwagę na nasze potrzeby i oczekiwania. Ja prosiłam żeby nie na wakacje już kilka miesięcy temu to dostałam odp że przydział według kolejki, a ja nie chcę i nie mogę na wakacje. Gdzie w tym wszystkim jest człowiek. Dużo osób chce jechać na wakacje, więc myślałam,że to im będzie na rękę ale gdzie tam oni to mają nosie. Dziś na dzień dobry numer 1314.
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj
To prawda, tym bardziej, że nie mamy wielkiego wpływu na to kiedy złożyc wniosek aby utrafić w pasujący nam termin. Termin pasującego naszego urlopu dla zakładu pracy.
NFZ czasami prosimy o naprawdę niewielkie korekty a spotykamy się z "niemożliwością".
Ja teraz tez siedzę jak na szpilkach bo mam obawy czy wyrobią się ze skierowaniem czy będe musiała prosic o zmiany.
A ostatnio spadki bardzo niewielkie, tak samo było w kwietniu ubiegłego roku. natomiast mocno ruszyło w maju.
Jak będzie teraz? na razie nerwy.
Bogutka
senta28
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 maja 2014 16:36
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: senta28 »

Przykre to ale prawdziwe
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Pół dnia minęło i tylko 3 skierowania zeszły, pewnie jakieś zawieruszone.
Jak oni mnie denerwują kurcze.
802
Bogutka
Awatar użytkownika
zielona
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2018 16:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: zielona »

Bogutka5 pisze: 25 kwie 2018 09:24 Bunia zwykle opiniami nie kieruję się. Bo my zawsze znajdziemy coś dla siebie. Ale ... własnie dowiedziałam się, że inna koleżanka dostała do Kołobrzegu. I nie chcą nic zmienić. No ja chyba bym się zapłakała. To moje senne koszmary, że czekam dwa lata i Kołobrzeg. Moj spokój jest w górach.
Bunia czy można dzwonić o zwroty jak skierowanie w kieszeni?
Bogutka
A mój spokój jest nad morzem i dostałam.... Rymanów. Chętnie zamieniłabym się z Twoją koleżanką, ale inny NFZ :(
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Mój NFZ bawi sie ze mną. Cały dzien wczoraj spadek o 3.
Ja idę do domu a oni daja po godzinach i skierowania robią - rano widzę spadek 38.
Dobre i to.
Rymanów byłby super.
Bogutka
Pietka 50+
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 lut 2017 14:04
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Pietka 50+ »

Kolejny tydzień mija ze spadkiem marniusim - ociupinę więcej niż połowa skierowań przyznana w porównaniu do innych tygodni. Może coś ruszy w maju :shock: Nie mam przesiadki do bliższego wagonika - 5067 :(
Pietka 50+
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 lut 2017 14:04
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Pietka 50+ »

Bogutka5 pisze: 27 kwie 2018 09:07 Mój NFZ bawi sie ze mną. Cały dzien wczoraj spadek o 3.
Ja idę do domu a oni daja po godzinach i skierowania robią - rano widzę spadek 38.
Dobre i to.
Rymanów byłby super.
Bogutka
Bogutko, ja zauważyłam taką prawidłowość: rano do kolejki wskakuje trochę numerów, czyli cofamy się, a potem jazda w dół :) to chyba efekt zwrotów przede wszystkim i pewnie wskakiwania do kolejki z powrotem na swoje miejsce skierowań zweryfikowanych. A u Ciebie może robi NFZ 2-gą zmianę ??? Bo u mnie ruch tylko 7.30 - 15 :lol: Pozdrawiam :kwiat:
ODPOWIEDZ