Świeradów zdrój- St. Lucas,

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
BarbaraS
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 06 lut 2013 14:28

Świeradów zdrój- St. Lucas,

Post autor: BarbaraS »

:P Witam. Wygląda na to,że pojadę do St. Lucas. Aż mi skóra ścierpła, jakie "referencje" :(
Może ktoś coś przybliży, zwłaszcza jakie dają zabiegi na kręgosłup i czy to prawda,że nawet na ręcznik nie można liczyć ( a co mówić o sztućcach :( ...)
Będę wdzięczna za info- na stronie właściwie mają same ogólniki. Pozdrawiam i z góry dziękuję .Basia. :?:
forumowicz

Re: Świeradów zdrój- St. Lucas,

Post autor: forumowicz »

Byłam tam w 2010 tak jak piszesz ręczników brak sztućcy też brak.Zabiegi wszystkie na miejscu a co do zabiegów na kręgosłup to zależy od lekarza .Na tance trzeba było chodzic do innych sanatorii w Lukasie był tylko 2 wieczorki taneczne.Ale za to jak przyjeżdżł autokar z Niemcami to ich witano śpiewem i muzyką w pokojach mieli ręczniki szlafroki.A my nic :D mam nadzieję że coś się już tam zmieniło życzę miłego pobytu
BarbaraS
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

:kwiat:
Dziękuję za odpowiedź. Niestety, obawiam się,że niewiele się zmieniło. Jakoś żadnych pochwał nie ma.
Najbardziej martwi mnie fakt,że nigdzie nie mogę znaleźć informacji o zabiegach. Że jakieś są, to pewne. Ale czy są takie , jakich u siebie w domu nie mam możliwości wziąć ? Najbardziej zależy mi na okładach borowinowych i masażu klasycznym. .. Kiedyś znajomy mi zachwalał,że w Świeradowie są extra zabiegi i tym się kierowałam przy wyborze ( bo miałam wybór !)
Wiem,że mają w Świeradowie piękną halę w Domu Zdrojowym, ale nigdzie nie znalazłam informacji o dostępności wód leczniczych ani nawet jakie oferują...
Razem ze skierowaniem dostałam ankietę, którą mam wypełnić po sanatorium- tak myślę,że może się postarają w obawie o złe opinie... Ale indyk też myślał :P
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Co do zabiegów o których piszesz to są tylko nie wiem czy są borowiny bo ja miałam okłady z plastrów borowinowych które podgrzewane są w mikrofali :D ale ogólnie zabiegi są ok.
Janeczka64
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 30 lip 2013 18:31
Oddział NFZ: Lubuski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Janeczka64 »

Witam. I ja dostałam St. Lucas w Świeradowie od 4 listopada. Pierwszy raz jadę z ZUS i nie wiem, czego się spodziewać. Proszę o wszelkie informacje. Może ktoś wie, ile zabiegów przysługuje itd. Dziękuję. Janka.
teresa1011
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 30 lip 2013 18:20
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: teresa1011 »

Witam milutko! Jadę do St.Lucas od 12 września ( pierwszy raz do sanatorium ) i skóra mi cierpnie gdy czytam wszystkie opinie. Dzwoniłam Tam i dowiedziałam się, że dostaje się jeden recznik na tydzień ( a więc trzeba zabrać swoje) a ponad to kuracjusze z ZUS muszą płacić za parking - 24 dni kosztuje 120zł.
O sztućce nie pytałam. Może ktoś był w St. Lucas niedawno lub jest teraz, więc proszę napisać jak tam jest.
BarbaraS
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Ja też jadę do St. Lucas pierwszy raz. Ale bywałam w Świeradowie( miło było popatrzeć na St. Lucas- podziwiałam ), więc odradzam płacenie za parking. Jest tam wiele miejsc, gdzie można postawić samochód, także w pobliżu St. Lucas. I tak bym zrobiła, gdybym jechała swoim samochodem.
Ogólnie, to obiekt wygląda bardzo dobrze i jest stosunkowo nowy, wiec nie powinno być tak źle. Tylko jeśli Polacy są tam "inaczej" traktowani...
teresa1011
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Czy też jedziesz 12 września ?
BarbaraS
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Nie, ja jadę w listopadzie- Twój termin o niebo lepszy >>> :)
teresa1011
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

BarbaraS pisze:Nie, ja jadę w listopadzie- Twój termin o niebo lepszy >>> :)
Gdy wrócę napiszę bardzo obiektywnie jak tam było. :kwiat:
ODPOWIEDZ