USTRON sanatorium DANIEL od 27.06.2018 r.

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Gość

USTRON sanatorium DANIEL od 27.06.2018 r.

Post autor: Gość »

Dzień dobry, wyjeżdżam z ZUS-u do sanatorium DANIEL w Ustroniu. Turnus zaczyna się 27 czerwca 2018 r.
Czy ktoś już był w tym roku w tym sanatorium i czy może się podzielić opinią nt. bazy, zabiegów, obslugi itp., itp.
Proszę o odzew osoby, które w tym terminie wybierają się Daniela w Ustroniu.
Pozdrawiam kuracjuszy :)
forumowicz

Re: USTRON sanatorium DANIEL od 27.06.2018 r.

Post autor: forumowicz »

Witam. Opowiem wszystko jak wrócę :mrgreen: 18.06 kończę turnus w Danielu :D
Awatar użytkownika
Palka87
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2018 18:04
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 23

Post autor: Palka87 »

Hej :)
Ja teraz wróciłam z Daniela :P no więc postaram się opisać (dla mnie) najważniejsze informacje : fizykoterapeuci są super, mili , pomocni i pośmiać się z nimi można :) do lekarzy też nic nie mam. Problem jest z pielęgniarkami , a mianowicie jedną. Regulamin mówi , że o godzinie 22 jest cisza nocna i o tej godzinie nie można już wychodzić z pokoju, nie można iść do koleżanki lub kolegi do innego pokoju (sic!!). Ale ok. Jest taka jedna pielęgniarka , z którą nie da się dogadać, o godzinie ok.21-23 robi obchód po ośrodku i jeżeli usłyszy choćby mały hałas to od razu puka i straszy policją...Dla mnie jest to śmieszne i żenujące i czuliśmy się jak na koloniach, jesteśmy osobami dorosłymi i każdy odpowiada za siebie. Nikt normalny nie biega przecież nago po korytarzu po alko, nie ma awantur ani libacji a mimo to piguła robi wielkie halo , gdy siedzi się przy jednym piwie u koleżanki...Wystarczy że kamera na korytarzu zarejestruje, że ktoś łazi i już po zabawie. Rozumiem , że taka jest ich praca bo to nie ona wymyśliła taki regulamin no ale bez przesady....0_0 To tyle jeżeli chodzi o ciszę nocną i piguły.
Posiłki...jak dla mnie za małe i monotonne. Ciągle to samo : śniadanie - twarożek albo 2 plasterki sera, 3-4 pasterki najtańszej szynki ( czy coś a la szynka), i tarta rzodkiewka, obiad - ziemniaki nieposolone i słodkie , mięso ( różnie im wychodzi) i surówka lub buraczki i to mi najbardziej smakowało :) kolacja...hmm chleb z rana ,(najczęściej tak twardy , że można by nim zabić) i plasterki czegoś , szynki albo ser. Szału nie ma i radzę dokupywać sobie coś do jedzenia , jeżeli chcecie mieć siłę na ćwiczenia i nie tylko :D :D :P
Internet - jest wifi na recepcji ale jest naprawdę marny... raz jest , raz nie ma. W niektórych pokojach zasięg telefonu całkiem całkiem więc można internet sobie udostępnić z tel. U mnie w pokoju, żeby złapać neta choćby ociupinę musiałam latać po pokoju albo stać przy oknie.
Tak po za tym to bardzo miło wspominam turnus ale to chyba zasługa ludzi z którymi się zapoznałam i bawiłam :) Jeżeli miałby ktoś jakieś pytania , t chętnie odpowiem :) pozdrawiam wszystkich :)
Gość

Dziękuję za informację. Czy miałaś zlecone ćwiczenia na basenie? I czy można prosić lekarza o masaż limfatyczny? Czy taki masaż jest przewidziany w zabiegach?
Pozdrawiam serdecznie :)
Awatar użytkownika
Palka87
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2018 18:04
Staż sanatoryjny: 23

Post autor: Palka87 »

Hej :) tak miałam basen, ale nie miałam masażu limfatycznego. Myślę , że jak go poprosisz to może się uda :) ja miałam basen, jacuzzi w solance i masaż hydro , tylko teraz nie pamiętam jak dokładnie to się nazywało ale było super. Wchodzisz do wanny która jest wyposażona w dysze wodne i one masują pod ciśnieniem całe ciało :) cuuudowne :D Jakbyś jeszcze miała jakieś pytania , to z chęcią odpowiem ( jeżeli będę znała odpowiedź ) :D pozdrawiam :)
agni
Na forum od: 02 cze 2018 17:46

Post autor: agni »

Hej. Również jadę do Daniela w Ustroniu od 27 czerwca z ZUS na turnus rehabilitacyjny psychosomatyczny. Czy również ktoś wybiera się w tym terminie na ten sam profil schorzeń ?
Anusiaxx
Na forum od: 22 cze 2018 11:46

Post autor: Anusiaxx »

Witam. Czy jesteś już w Danielu. Czy prawda jest, że zawalił się tam sufit ???? Czy są tam robaki????
Ewa+sosnowiec
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 24 mar 2018 15:15

Post autor: Ewa+sosnowiec »

Witam
Sufit zawalił się w kawiarence, a te robaki to prusaki, poczytaj forum Daniel w Ustroniu opinie, też o tym piszą.
Pozdrawiam😊
Toniusia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2019 11:32
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Toniusia »

:kwiat: czy ktoś może jedzie od 21 czerwca 😃
Gość

USTRON sanatorium DANIEL - nie nie nie

Heeeejjjjjjjjjjjjjjjjjj!
Proszę unikać "Daniela". Co prawda, mieszkałam na V piętrze i prusaków nie widziałam, ale po dwukrotnej zmianie niewygodnego ze starości, wyleżanego materaca cytuję "nie wymienimy materaca, bo nie mamy" (wymiana polegała na: stary materac na jeszcze starszy i bardziej zamortyzowany :shock: :lol:
Kwestia jedzenia, hmm... prelekcja na temat zdrowego odżywiania sobie, a życie sobie. Tłusto i niesmacznie, a potem zdziwienie p. doktora :shock: nie schudła pani :ugeek: :lol: pomimo trzykrotnej gimnastyki po 1,5 h w ciągu dnia (ups, to się nazywało zabiegi) :lol: Sama się dziwię :twisted: :lol: Trza się było nie dokarmiać :mrgreen:
Z "uroczej" rehabilitacji w "Danielu" wracałam z panią, która na swojej skorze doświadczyła towarzystwa prusaków :cry: I widziałam pogryzienia na jej ciele brrrrrrrrrrrrr
O reszcie nie chce mi się już pisać, jedyne co pozostaje, po wskazaniu przez ZUS sanatorium "Daniel" błagać o zmianę ośrodka. Powodzenia życzę :)
ODPOWIEDZ