Hej
Ja teraz wróciłam z Daniela

no więc postaram się opisać (dla mnie) najważniejsze informacje : fizykoterapeuci są super, mili , pomocni i pośmiać się z nimi można

do lekarzy też nic nie mam. Problem jest z pielęgniarkami , a mianowicie jedną. Regulamin mówi , że o godzinie 22 jest cisza nocna i o tej godzinie nie można już wychodzić z pokoju, nie można iść do koleżanki lub kolegi do innego pokoju (sic!!). Ale ok. Jest taka jedna pielęgniarka , z którą nie da się dogadać, o godzinie ok.21-23 robi obchód po ośrodku i jeżeli usłyszy choćby mały hałas to od razu puka i straszy policją...Dla mnie jest to śmieszne i żenujące i czuliśmy się jak na koloniach, jesteśmy osobami dorosłymi i każdy odpowiada za siebie. Nikt normalny nie biega przecież nago po korytarzu po alko, nie ma awantur ani libacji a mimo to piguła robi wielkie halo , gdy siedzi się przy jednym piwie u koleżanki...Wystarczy że kamera na korytarzu zarejestruje, że ktoś łazi i już po zabawie. Rozumiem , że taka jest ich praca bo to nie ona wymyśliła taki regulamin no ale bez przesady....0_0 To tyle jeżeli chodzi o ciszę nocną i piguły.
Posiłki...jak dla mnie za małe i monotonne. Ciągle to samo : śniadanie - twarożek albo 2 plasterki sera, 3-4 pasterki najtańszej szynki ( czy coś a la szynka), i tarta rzodkiewka, obiad - ziemniaki nieposolone i słodkie , mięso ( różnie im wychodzi) i surówka lub buraczki i to mi najbardziej smakowało

kolacja...hmm chleb z rana ,(najczęściej tak twardy , że można by nim zabić) i plasterki czegoś , szynki albo ser. Szału nie ma i radzę dokupywać sobie coś do jedzenia , jeżeli chcecie mieć siłę na ćwiczenia i nie tylko
Internet - jest wifi na recepcji ale jest naprawdę marny... raz jest , raz nie ma. W niektórych pokojach zasięg telefonu całkiem całkiem więc można internet sobie udostępnić z tel. U mnie w pokoju, żeby złapać neta choćby ociupinę musiałam latać po pokoju albo stać przy oknie.
Tak po za tym to bardzo miło wspominam turnus ale to chyba zasługa ludzi z którymi się zapoznałam i bawiłam

Jeżeli miałby ktoś jakieś pytania , t chętnie odpowiem

pozdrawiam wszystkich