Niepełnosprawni-Protest w Sejmie

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Re: Niepełnosprawni-Protest w Sejmie

Post autor: forumowicz »

Matki dzieci niepełnosprawnych powinny dostać tyle, by mogły żyć godnie z swoimi pociechami. One proszą tylko o głupie 500zl.
forumowicz

Dzień dobry .
Tak się złożyło że w jakiś sposób temat protestu jest mi bliski .I choć nie chodzi o dzieci to jednak w swojej najbliższej rodzinie była taka osoba która co prawda spędziła tylko 6 lat na wózku inwalidzkim ,ale był to okres cierpienia i bólu po wypadku samochodowym .Liczne operacje i rehabilitacja pochłaniały olbrzymie sumy ,ale o tym wszystkie osoby zainteresowane tą tematyką doskonale wiedzą jakie koszty wchodzą w rachubę .
I moim zdaniem to dla opiekujących się niepełnosprawnymi poza niewielkim dodatkiem powinno być wypłacane stałe wynagrodzenie .

Andrzej ,Darek doskonale wiecie że wymiana zdań z tym osobnikiem nie ma sensu i najprościej trzeba to ignorować .Dziwi ciągle postawa Administratora iż nie są usuwane złośliwe uwagi nic nie wnoszące do tego i innych tematów .Zdarzało się przecież że w innych tematach mniej drażliwe posty były usuwane .
W historii ludzkości mieliśmy już przykłady twardego stąpania w podkutych butach gdzie ludzka godność i wartości były deptane w imię "swoich " lepszych idei :(
Przepraszam że w tym temacie pozwoliłem sobie na te parę zdań .
Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Rodzice i kibice niepełnosprawnych -Protest w Sejmie

Post autor: jacky6 »

andrzej1955 pisze: 26 maja 2018 01:17 Najbardziej smutne i wręcz żałosne jest to że ci twardo stąpający po ziemi nie są w stanie nawet w największej swojej wyobraźni -wyobrazić sobie jak to jest nie móc nigdy nie stąpnąć twardo na ziemi-bo skazani są do końca życia jeździć na.....WÓZKU INWALIDZKIM.
Skoro poniektórzy tak się afiszują z swoją niepełnosprawnością orzeczoną to ja się pochwalę swoją byłą już niepełnosprawnością bez orzeczenia i pół rokiem życia spędzonym w wózku inwalidzkim z wyrokiem ( orzeczonym przez konsylium lekarskie ) dożywotniego bytowania prawie że rośliną.
Siłą woli i z pomocą lekarską Instytutu Reumatologicznego wybrnąłem a następnie intensywną rehabilitacją, ukończeniem szkół i studiów podjąłem się normalnej pracy.
Nie narzekałem nigdy na żaden rząd, no, może z wyjątkiem na poprzedni parlament który dwakroć pozbawił mnie praw nabytych - najpierw zabrał możliwość wcześniejszego przejścia na emeryturę a potem dołożył dodatkowy rok pracy będący dla mnie kompletnie bez korzyści.

A są tutaj osoby z orzeczeniem, domagający się wszystkiego i za darmo od państwa, plujący na rząd - akurat ten obecny i z amnezją o poprzednich sternikach u władzy.
Mało tego, zamiast dyskusji na argumenty posługują się prymitywnymi fejk newsami i gówniarskimi insynuacjami.
Są też i tacy co przybyli na spotkanie ( nieistniejącego już klubu przyjaciół sanatoryjnych na FB ) a następnie produkowali się wstawianiem obrazków zwanych memami o wyraźnie lewackim charakterze. Tenże osobnik poproszony o nieporuszanie tematyki politycznej w ramach klubu cichaczem się sam wyprowadził.
To tyle na ten temat.

:mrgreen: To przyjemnie czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

janusz63 pisze: 26 maja 2018 10:21 I moim zdaniem to dla opiekujących się niepełnosprawnymi poza niewielkim dodatkiem powinno być wypłacane stałe wynagrodzenie .
... czyli świadczenie pielęgnacyjne w wysokości 1477 zł netto.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

DZIEŃ MATKI

i kolejna HIPOKRYZJA
zakaz korzystania z TOALETY dla protestujacych w Sejmie
forumowicz

Nie jestem wystarczająco biegły w sprawie świadczeń dla niepełnosprawnych ale z tego co znalazłem w internecie to takie świadczenie pielęgnacyjne przysługiwało tylko dla tych którzy nabyli swa niepełnosprawność przed 25 rokiem życia .Jeśli jest inaczej to proszę o sprostowanie .
Jeśli jednak tak jest to jest to oczywiście moim zdaniem całkowicie niesprawiedliwe w stosunku do tych którzy z różnych przyczyn zostali niepełnosprawnymi w póżniejszym wieku .Dla mnie nie ma różnicy czy tak Osoba ma 5 czy 50 lat ,to w dalszym ciągu Ktoś Kto potrzebuje opieki i pomocy.
A sama kwestia wysokości takiego świadczenie jest na pewno zbyt mała ,ale proszę popatrzeć także na tych ,którzy jako normalni zdrowi ludzie zarabiają najniższa krajową ,a jest to bardzo spora większość pracujących choćby w handlu .
Wcześniej napisałem o stałym wynagrodzeniu dla opiekunów osób niepełnosprawnych mając na myśli godne uposażenie .
Na wysokość takiego świadczenia chyba żadne z nas nie ma wpływu ,dlatego uważam że Osoby których ten problem dotyczy powinny walczyć o swoje prawa .
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Januszu

Ten Protest ma za zadanie zwrócenie Uwagi.
Min tez na Nie waloryzowany a Tak OBIECYWANY dodatek ,który od ponad 12 Lat dla Stopnia Znacznego który wynosi -153 złote
forumowicz

Dziękuję za informację .
No cóż na ten moment mogę powiedzieć że jest to poniżające i przykre :(
Ale wiemy wszyscy że to nie jedyna taka sytuacja gdzie ci najbardziej potrzebujący są traktowani poniżej godności .
Pozdrawiam i życzę powodzenia :kwiat:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Niepełnosprawnych rodzice -Protest w Sejmie

Post autor: jacky6 »

darek pisze: 26 maja 2018 20:56 Nie waloryzowany a Tak OBIECYWANY dodatek ,który od ponad 12 Lat dla Stopnia Znacznego który wynosi -153 złote
Trafne spostrzeżenie.
Patrząc 12 lat wstecz - na pewno 8 lat sterowania należy do znanej koalicji.
Co uczyniła - co obiecała ?

:mrgreen: :ugeek:
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 17 cze 2014 16:28
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 5 razy

Post autor: Princi »

A miało być bez polityki :roll: no cóż .... nie każdy potrafi :?
Zablokowany