wysoki cholesterol
- lubelanka64
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 08 wrz 2015 17:23
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 10 razy
wysoki cholesterol
Proszę o domowe i skuteczne sposoby na obniżenie złego cholesterolu. Źle toleruję piguły na obniżenie cholesterolu, chcę spróbować innych metod. Pozdrawiam
- jan19557
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 15 sie 2012 13:01
- Staż sanatoryjny: 22
- Podziękowano: 3 razy
Re: wysoki cholesterol
Powodem wysokiego cholesterolu jest mnóstwo przyczyn ale z tego co mi powiedział lekarz to najważniejszy jest stres i odpowiednie żywienie, jednym słowem totalne olewanie wszystkiego i życie na luzie. Zmieniłem pracę na spokojniejszą, troszkę diety , jedzenie z ograniczeniami ale z tym najlepiej do diabetologa. W/g mnie stres jest najważniejszy. Żadne piguły nie pomogą, mam kolegę który też bierze piguły ale potrafi zjeść dużo i tłusto i efekt jest mizerny jego leczenia . to pozostawiam do własnej oceny. Powodzenia.
-
Ania52
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 13 lis 2016 17:48
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 6
5 posiłków dziennie,unikać smażonego,nie podjadać. Systematycznie ćwiczyć i ruszać się,ruszać.Jeździć na rowerze,spacerować z kijkami, pływać...itp.Unikać stresu.
- lubelanka64
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 08 wrz 2015 17:23
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 10 razy
...unikać stresu....jak to zrobić???? Dieta, rower, kijki stosuję, dzisiaj dodatkowo kupiłam sobie suplement z wyciągu z czerwonego ryżu. Mam nadzieję, że pomoże. Pozostały jeszcze zioła np. ostropest na czyszczenie wątroby a cholesterol ma ścisły związek z pracą wątroby. Pozdrawiam