sanatorium zmiana miejscowośći

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
nelka
Na forum od: 31 lip 2013 12:09

sanatorium zmiana miejscowośći

Post autor: nelka »

witam.czy kto może mi powiedzieć czy jest taka możliwość zmiany miejscowośći do sanatorium z prewencji zus.z góry dziekuję za odpowiedż.a mianowicie dostałam skierowanie do Kamienia Pomorskiego na termin 05-09-2013 i z opinni wyczytałam,że tam nie jest ciekawie.
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Re: sanatorium zmiana miejscowośći

Post autor: Selene »

Nelka :kwiat: serdecznie witamy na forum :)

Postaram się Tobie pomóc. Napisz proszę z jakiego regionu kraju jesteś oraz czy jesteś osobą czynną zawodowo :?:

Pozdrawiam :)
SEBA 78
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 29 lip 2013 15:26
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: SEBA 78 »

Witam mam takie pytanie mianowicie mam skierowanie z ZUS do Sopotu ale dostałem też skierowanie z NFZ do Kudowy i teraz mam problem mianowicie z Sopotu wracam 4 pazdziernika a do Kudowy mam termin na 2 pazdziernika czyli albo skracam pobyt w Sopocie ( nie wiem czy mogę ) albo do Kudowy pojadę 2 dni po terminie ( czy jest taka możliwość ) może ktoś wie jak taki problem rozwiązać :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
many
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 cze 2013 19:00
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: many »

SEBA 78 pisze:Witam mam takie pytanie mianowicie mam skierowanie z ZUS do Sopotu ale dostałem też skierowanie z NFZ do Kudowy i teraz mam problem mianowicie z Sopotu wracam 4 pazdziernika a do Kudowy mam termin na 2 pazdziernika czyli albo skracam pobyt w Sopocie ( nie wiem czy mogę ) albo do Kudowy pojadę 2 dni po terminie ( czy jest taka możliwość ) może ktoś wie jak taki problem rozwiązać :?: :?: :?:
SEBA - jest rozwiazanie ,,z ZUS lekarz moze wypisac Ci papiery juz nawet 2pazdziernika ,bez problemu,,dostajesz dokumenty i smigasz do Kudowy,,nawet jak sie spóznisz jeden dzien nic sie nie stanie ,tylko wczesniej przedzwon ,,przeciez wypadki losowe sie zdarzają ,,mysle ze nikt nie bedzie robił problemu,,a jak beda Ci swiecic głowe ze za pózno przyjechałes itd,itd,,jest sposób aby prawnie postawic ich na nogi,,zazdroszcze takiego zestawu sanatoryjnego,,he,he pozdrawiam i miłego wypoczynku
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Witaj Seba :)

Moja propozycja to zadzwoń do ośrodka w Sopocie. Przedstaw całą sytuację i wtedy podejmiesz stosowną decyzję. Kserokopia skierowania z NFZ i stosowne pismo powinno rozwiązać Twój problem. Nie mniej ostateczna decyzja będzie należeć do dyrekcji ośrodka.

Pozdrawiam :)
SEBA 78
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 29 lip 2013 15:26
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: SEBA 78 »

Dzięki Selen i manemu za podpowiedz jutro ruszam na podbój ZUS i NFZ zobaczę co zwojuje ;) A co do pozazdroszczenia mi tych kurortów to jestem przerażony :o :o Ponieważ będzie to mój pierwszy raz ;) w sanatorium opinie o Sopocie (Leśnik ) to jakaś masakra a Kudowa to znowu drugi koniec Polski a ja jak na swój młody wiek :oops: : to mam troszkę chore :serce: więc obawiam się troszke tych wyjazdów :roll: :roll:
anoraf
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 06 lip 2013 23:09
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: anoraf »

Seba, może w Twojej sytuacji termin jednego ze skierowań uda się przesunąć? Maraton sanatoryjny też ma swoje konsekwencje.
Życzę optymalnych skutków jutrzejszych negocjacji w Instytucjach Zdrowia
ODPOWIEDZ