Duszniki Zdrój Jan Kazimierz A 12.09-3.10.2018

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Borysek
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 maja 2015 13:23
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Duszniki Zdrój Jan Kazimierz A 12.09-3.10.2018

Post autor: Borysek »

Ciekawe, czy można przyjechać dzień wcześniej i przenocować, zadzwonię za parę dni i się dowiem. :D
ksanty
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 12 cze 2018 09:58
Oddział NFZ: Lubuski

Post autor: ksanty »

Sciudi pisze: 31 lip 2018 13:31 ksanty , a nie orientujesz się na którą tam mamy być ? Bo ja też mam dojazd z przesiadką we Wrocławiu , a jak jechałabym bezpośrednio od siebie to dopiero pod wieczór jestem .
Według informacji telefonicznej przyjęcia są od 14:00 do 22:00. Pokoje rozdzielane są wg kolejności zgłoszeń, bez możliwości wcześniejszej rezerwacji.
margolka63
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lip 2012 11:58
Oddział NFZ: Lubuski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: margolka63 »

Witaj Ksanty. Podpowiem Ci jak ja zarezerwowałam pokój w Janie Kazimierzu w zeszłym roku. Poznałam koleżankę poprzez jej siostrę tutaj na forum i po zapoznaniu się poprzez telefon, zadzwoniłam do Dusznik i podałam jej i moje nazwisko i że jesteśmy koleżankami i chcemy mieć razem pokój i udało się. Byłyśmy zapisane na liście jako dwie i już był zaznaczony pokój 2-osobowy. Pozdrawiam Iwonkę z Rybnika ;) ;) ;) Miłego dnia :D
migotkaa
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 07 sie 2018 19:15
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: migotkaa »

witam. tez mam skierowanie w tym terminie. jadę z łódzkiego. to moj pierwszy wyjazd. nawet nie wiedzialam ze jest takie forum. i jak dzwonilyscie moze do sanatorium??? mozna rezerwowac pokoj? ja mam skierowanie szpitalne uzdrowiskowe z nfz-tu. czy w końcu jedziecie Panie autem czy pociagiem? ja mam polaczenie z przesiadka we wroclawiu to bylabym ok.8 rano. trochę waham się czy jechac autem bo jestem niedzielnym kierowcą. mialam nadzieję ze jak pojadę autem to zrobie sobie w wolnej chwili jakies wycieczki, a ktos w innym miejscu napisal,ze jak pojechal na wycieczke do pragi to pomimo ze nie bylo tego dnia zabiegow musial zaplacic 75zl za to ze opuscil szpital.. bez sensu trochę... ciekawa jestem czy popoludniu bedzie mozna gdzies wyjsc polazic... wyczytalam tez ze telewizja 95zl/pokoj. czajnik do pokoju 21zl. tyle ze zabiegi bardzo chwalone. Czy wiecie moze czy placi sie tam teraz oplate klimatyczna ? - bo kiedys podobno 3.50zl/dzien. Jakies przydatne info moze macie do podzielenia się?
MaryKate
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 gru 2014 13:40
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: MaryKate »

W szpitalu uzdrowiskowym nie pobierają opłaty klimatycznej , przynajminiej 4 lata temu tak było , te opłaty to za cały dzień nieobecności .szpitalne pobyty troche różnią sie od sanatoryjnych.
migotkaa
Kuracjusz
Kuracjusz

to lipa.... myslalam ze sobie w niedziele jakies wycieczki zrobię...dlatego rozwazalam jazde swoim autem ale i patrzylam polaczenia do kudowy czy polanicy czy lewina.. myslalam zeby pojechac i gorami wrocic do dusznik.. bo kocham gory... a tu moge sie bardzo rozczarowac bo będę musiala siedziec na d... :( rozumiem ze jadę sie głównie leczyc ale mialam nadzieję ze jednoczesnie zrealizuje swoje pasje...
A czy w tygodniu po obiedzie, po zabiegach, bedac na tym leczeniu szpitalnym mozna gdzies wyskoczyc i nie byc na kolacji? .. jakbym chciala gdzies chociaz popoludniu polazic...
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Pierwsze słyszę by ktoś pobierał opłaty za wyjazd na wycieczkę.W ciągu dnia robimy to co lubimy,wycieczka jest dokładnie wypełnieniem czasu. A w niedzielę? Co komu do tego jak zabiegów nie ma.Posiłki też nie są obowiązkowe,chcesz to idziesz,nie chcesz to nie.Ktoś jakieś głupstwa opowiada.
MaryKate
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 gru 2014 13:40
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: MaryKate »

Migotka zadzwoń najlepiej do Jana Kazimierza i zasięgnij informacji , co do czasu wolnego po południu nikt nie robi trudności i nie narzuca co mamy robić , tak samo po kolacji , możesz planować wyprawy dalsze i bliższe byle byc o 22 z powrotem w pokoju :)
migotkaa
Kuracjusz
Kuracjusz

ja się bardzo tym zmartwilam... ktos na tym forum tak napisal,ze byla wycieczka do pragi i za dzien pobytu poza szpitalem zaplacil 75zl..😲 dlatego pytam. ja jade z nfz. moze prywatnie mozna sobie robic co sie chce a na nfz nie....nie wiem...
Mam nadzieje ze chociaz gdzies niedaleko pospaceruje... 👣👣👣i gory⛰⛰⛰⛰ poogladam 👀👀👀👍👍🤗🤗😁😁
migotkaa
Kuracjusz
Kuracjusz

tak.. chyba najlepiej spytam u źródła.. DZIĘKI 🙂
ODPOWIEDZ