Duszniki Zdrój Jan Kazimierz A 12.09-3.10.2018

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
migotkaa
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 07 sie 2018 19:15
Oddział NFZ: Łódzki

Re: Duszniki Zdrój Jan Kazimierz A 12.09-3.10.2018

Post autor: migotkaa »

to super👍juz się cieszę... :) jestem ,,porąbany drwal,, na punkcie gor... mam nadzieje ze tak czy siak to gdzies tam polezę👣👣czy pojadę... 🚗🚲🚂🛴 tam wlasnie tyle fajnych miejsc ze juz się obawiam czy mi te 3 tygodnie wystarczą na wszystko.... nie chcialabym tylko nikogo zamęczyć i zniechecic... w gorach czasem tracę zdrowy rozsadek... wszędzie bym chciala.. wszystko bym chciala zobaczyc.. naplanuje sobie, a potem za przeproszeniem jak wracam to ledwo d*** za sobą ciągnę hihihi...
migotkaa
Kuracjusz
Kuracjusz

a w tym Janie Kazimierzu to o ktorej mniej wiecej sa posilki? -ma ktos jakas wiedzę? glownie o obiad mi chodzi. pzdr i z gory dzieki😊
Awatar użytkownika
Borysek
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 maja 2015 13:23
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Borysek »

Pewnie standard - 8, 14, 18 :)
migotkaa
Kuracjusz
Kuracjusz

to późno ten obiad... ale moze jeszcze da radę gdzieś wyjść.... albo pójdę bez obiadu...👍 dzieki😊pzdr😎 Borysek a gdzie na faceboku to info wczesniejsze znalazles???co to za grupa? szukalam ale jakoś nirudolnie bo nic mi w oko nie wpadlo...
Awatar użytkownika
Borysek
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 maja 2015 13:23
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Borysek »

W grupach sanatoryjnych, sam tematy założyłem :)
migotkaa
Kuracjusz
Kuracjusz

ok👍poszukam jeszcze raz🤔pzdr☺
Niania
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 paź 2016 10:00
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Niania »

Witam.
Oj wyczytałam wszystkie komentarze.
A i również dziękuję za przydatne informacje.
Ja juz za 10 dni będę w sanatorium.
Zdziwiła mnie ta oplata dodatkowa za przepustkę. Nigdy się z czymś takim nie spotkałam. Byłam w 2013 w Szczawnie Zdrój. Jechaliśmy na wycieczkę do Drezna i nikt nie pobieral oplaty. Przeciesz wiadomo ze biuro turystyczne pobiera dodatkowa oplate za ubezpieczenie przejazdu. Więc jakim prawem sanatorium też chce kasę. To nie ma żadnego sensu. Myślałam ze znów sobie pojadę do Drezna. Teraz latem bo wtedy bylam jesienią i padalo. Jest dobre połączenie PKS. I w ten sposób będę sobie korzystać z wycieczki do Kudowy czy Polanicy. Pozdrawiam i milej niedzieli życzę.
migotkaa
Kuracjusz
Kuracjusz

witam😊Niania ja to gdzies wyczytalam i specjalnie zadzwonilam. nie wiem jak to jest na pobycie sanatoryjnym, ale na szpitalnym jest taka oplata za 12 godzinną nieobecnosc i mniej wiecej tak to pan wytlumaczyl jak wyzej napisalam. Powiedzial ze za wycieczkę do Drezna i jeszcze gdzies, ale nie doslyszalam. A do Pragi i Jaskini Macochy nie ma tej oplaty. Choc ktos w innym miejscu pisal, ze jak do Pragi jechal to placil... (???). Przegięcie to, bo nie dosc ze kuracjuszy nie ma i nie korzystają z niczego wtedy, to jeszcze płacą. No i nfz czy jakas inna instytucja tez za ten dzien placi. Gdyby to byla kaucja to rozumiem... A tak to zaplacone jest podwójnie. Chyba ze chodzi o to ze skoro kuracjusza nie ma , to sanatorium to zglasza i nfz nie placi za ten dzien i w zwiazku z tym pobierana jest oplata od kuracjusza, zeby sanatorium za ten dzien nie mialo straty.. Tak czy inaczej wiadomo ze chodzi jak zwykle o kasę... czyli pan zapłaci.. pani zapłaci.. hihihi 😭😭😭 pzdr😎 i jak bedzie Pani na miejscu to proszę o info. z gory dziękuję i życzę udanego pobytu😎
Niania
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 paź 2016 10:00
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Niania »

migotkaa pisze: 12 sie 2018 09:39 witam😊Niania ja to gdzies wyczytalam i specjalnie zadzwonilam. nie wiem jak to jest na pobycie sanatoryjnym, ale na szpitalnym jest taka oplata za 12 godzinną nieobecnosc i mniej wiecej tak to pan wytlumaczyl jak wyzej napisalam. Powiedzial ze za wycieczkę do Drezna i jeszcze gdzies, ale nie doslyszalam. A do Pragi i Jaskini Macochy nie ma tej oplaty. Choc ktos w innym miejscu pisal, ze jak do Pragi jechal to placil... (???). Przegięcie to, bo nie dosc ze kuracjuszy nie ma i nie korzystają z niczego wtedy, to jeszcze płacą. No i nfz czy jakas inna instytucja tez za ten dzien placi. Gdyby to byla kaucja to rozumiem... A tak to zaplacone jest podwójnie. Chyba ze chodzi o to ze skoro kuracjusza nie ma , to sanatorium to zglasza i nfz nie placi za ten dzien i w zwiazku z tym pobierana jest oplata od kuracjusza, zeby sanatorium za ten dzien nie mialo straty.. Tak czy inaczej wiadomo ze chodzi jak zwykle o kasę... czyli pan zapłaci.. pani zapłaci.. hihihi 😭😭😭 pzdr😎 i jak bedzie Pani na miejscu to proszę o info. z gory dziękuję i życzę udanego pobytu😎
Witam. Ja już byłam i w jaskini Macocha jak i w Pradze oraz Dreznie. Jak bywałam w Szczawnie Zdrój. Warto tam pojechać . Ale dawać jeszcze dodatkową kasę za nieobecność to już jak dla mnie przesada. Ale napisze jak jest bo ja też mam poszpitalny wyjazd. Wolę skorzystać z PKS i wybrać się do Polanicy czy do Kudowy po śniadaniu w niedzielę i wrócić na 20 . Wtedy mi nikt nie będzie kazał płacić. Bo Szczeliniec chyba w moim schorzeniem odpada . Łagodne szlaki to tak ale nie schody i wysoko. Wambierzycach też już byłam. Chyba że będzie coś gdzie nie byłam to pojadę.
Jak coś to pytaj jak będę już na miejscu podam Ci swój kontakt na PV. Miłej niedzieli
Sciudi
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 11 lip 2018 12:40
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: Sciudi »

Witaj migotkaa :)
Fajnie że nas już jest więcej na wyjazd w tym terminie . Ja jadę z Katowic i też mam przesiadkę we Wrocławiu ale będę dopiero ok 13 na miejscu. Miałam jechać samochodem ale szkoda kasy za parking na miejscu. Nie wiem jaka jest odległość od przystanku PKS do Jana Kazimierza . Może są tam jakieś taryfy . Fajnie byłoby jakbyśmy jakoś się odnalazł już na miejscu. Masz może profil na Facebooku?
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ