Bransoletki-opaski
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 30 razy
- Podziękowano: 36 razy
Re: Bransoletki-opaski
-
forumowicz
Tu nie chodzi o to czy te bransoletki sa ladne, najwazniejsze ze moga uratowac zycie - bardzo mi sie podoba pomysl z tymi bransoletkami.meduza46 pisze:Mogłyby być tylko na litość Boską ciut ładniejsze
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 88 razy
Raz jeszcze pragnołbym podziekowac Administratorowi portalu Nasze Sanatorium za zgode na publikacjie informacji na temat bransoletkek.
Oficjalna premiera akcji medialna tzn powstanie strony internetowej mialo miejsce wmiesiącu sierpniu.
Miesiąc wrzesień to czas rozsyłania plakatow jak i rzeczonych BRANSOLET ;
Niebieska -Kardiwertery
Zielona -Rozruszniki
po placówkach ,ktore dokonują wszczepienia.
Pracownicy firm zaangażowanych w projekt ( Ileż to dzis z perspektywy czasu musiałem mieć samozaparcia ,że udało mi się zaciekawić TYLU ludzi )od miesiąca wrzesnia rozpoczeli cykl Spotkan w poradniach kardiologicznych.
Otrzymuję od Naszych Forumowiczow zapytania dotyczace innych bransolet na inne schorzenia przepraszam ,ze zawsze nie umię WSKAZAĆ Miejsce ,ale moge POINFORMOWAĆ ,że udaje zainteresowac się coraz więcej firm farmaceutycznych czy nedycznych ,aby Wspolnie wypracowac system identyfikacji ( Osob ,ktore będa tego chciały !!)
Byłem na spotkaniu ratownikow medycznych ,tam jednego z nich zainteresowała ma bransoleta i spotkanie zmienilo sie w apel sluzb medycznych o NOSZENIE w/w BRANSOLET
Jest to identyfikacja choroby i automatycznie czas Pomocy skrocony jest do minimum a jednocześnie pomoc Nadchodzi NATYCHMIAST i taki byl cel akcji ,ktora wspolnie zalożyliśmy !!
Czy się udalo ..prawdopodobnie UDA się A WSZYSTKICH FORUMOWICZOW zapraszam aby propagowali wsród znajomych stronę ;
www.dobre-serce.pl
Wiem ,że kolejne choroby i schorzenia będą mieć swe Bransoletki.
Pozdrawiam
Darek Woźniak
..Dziękuje wam za pomoc wiem bo dostalem e-maila ,że to JUŻ działa!!
-
forumowicz
Szokuje mnie jednak chęć udzielania pomocy za wszelką cenę.
Wiele chorób charakteryzuje się podobnymi objawami, czasami specjalista pomyli się, co dopiero zwykły przechodzień.
Daję to pod rozwagę .
Pamiętajcie.
Nadgorliwość jest gorsza od sabotażu a nie każdy chory będzie wdzięczny, wręcz przeciwnie może zaskarżyć do sądu.
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 88 razy
Pomysl stosowany od lat wielu przez Fundacje amstrongaW50 pisze:Myślę że takie opaski to dobry pomysł stosowany od wielu lat.
Szokuje mnie jednak chęć udzielania pomocy za wszelką cenę.
Wiele chorób charakteryzuje się podobnymi objawami, czasami specjalista pomyli się, co dopiero zwykły przechodzień.
Daję to pod rozwagę .
Pamiętajcie.
Nadgorliwość jest gorsza od sabotażu a nie każdy chory będzie wdzięczny, wręcz przeciwnie może zaskarżyć do sądu.
BEZINFORMACYJNA
kolor ŻÓŁTY- wygrywam z Nowotworem.
NIKT -Nikogo nie naklania do zakładania w/w Bransolet !!
Faktycznie Zdgadzam się z Tobą ,że wiele chorób ma nieraz podobne objawy.
Ale Ja osobiście proponuję nawet podział bransolet na kolor jak i NATO CO JEST TAM NAPISANE !!
urzadzenia kardiologiczne wszczepione;
Zielone- rozruszniki
Niebieskie -Kardiowertery
co do "specjalisty ",ktory nie rozróznie kardiowertera od Rozrusznika -może jeszcze troszkę EDUKACJI
Wzory jak informacje były przekazywane Sluzbom Ratowniczym -przygotowywane sa e-maile jak i materiały ale jeżeli ktos nie będzie się chciał ..uczyć to tego juz nie przeskoczę .
Zaintrygowało mnie ,że dotychczas mogłem leżeć i nikt nic nie wiedział -ot pijak a teraz nawet jak wezma mnie na Izbę wytrzeźwień to jest SZANSA ,że zobacza !!
Piszesz o sabotażu -jakim ,że ktos informuje ,że mam opisana na nadgarstu przypadlość Możesz podać Mnie do sądu ,że INFORMUJĘ o Bransoletkach .
Podjołem się tematu ponieważ Taj ja jak i Wiele osób ma problemy w sklepach w urzedach ,lotniskach.
A skoro juz chodzi o podawanie do sadu i chcialbys się to podjąc pokarzę ci drogę ,ale 45% z tego co Wyciagniesz wramach ..odszodowania dla mnie.
Będziemy wystawiać się na dzialanie Suszarek (radarów ręcznych) w/w urządzenie emituje fale i zaczyna przeyspieszac puls co staje się niezbyt sympatyczne a dodatkowo podpowiem ,że wiele z tych urzadzeni nie ma homolegacji.
Zdaję Sobie sprawę ,ze temat Bransolet jest drażliwy , ale Dzięki przychylności administratora pozwolilem sobie rozpropagawoać na Forum gdzie spotykają się ludzie z wieloma schorzeniami informacje.
Dzis można zobaczyć jak duzo osob nosi i nie przeszkadza im to
pozdrawiam
Wszyscy znają przypadki zaskarżania obsługi karetek o błędy w sztuce. W Polsce jeszcze nie ma zwyczaju skarżyć o byle co, ale na zachodzie to już rutyna.
Jest trafne powiedzenie "zanim coś zrobisz pomyśl dwa razy", wystarczy że powiadomie pogotowie, wezwę lekarza i przy zawiadomieniu powiem że ma taka czy inną opaskę.
Nie mam zamiaru i nie było to moim zamiarem skarżenie kogokolwiek do sądu, to tylko przestroga dla tych nadgorliwych nawet ktoś na forum pisze że choremu na serce poda "nitro", po pierwsze skąd wie że powinien podać taki lek, kto go do tego upoważnił itd.
- agunia3
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 wrz 2012 18:17
- Staż sanatoryjny: 3