Tęsknota i pragnienie.

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Re: Tęsknota i pragnienie.

Post autor: forumowicz »

Bez słów się odezwę :kwiat: :kwiat: :kwiat:
mary jo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2015 22:05
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: mary jo »

:D :serce: :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Milczenie bywa bardziej wymowne , niż tysiące słów . Princusiu , naprawią Cię , naprawią . :serce: masz wielkie to i marzenia się spełnią . Też tęsknię ale jak Ty to mawiasz to się nie wrati .
Awatar użytkownika
smuga
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 sty 2017 21:57
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: smuga »

Gdy nie ma nikogo, kto troszczy się o nas, komu na nas zależy, kto cieszy się z nami, wtedy nasze życie traci sens. Wtedy wpadamy w rozpacz. Wtedy nie mamy siły, by normalnie uczyć się i pracować, by stawiać sobie mądre wymagania, by ocalić w nas wielkie marzenia i aspiracje, by przygotowywać sobie szczęśliwą przyszłość....Dorastanie do świętości
forumowicz

Tęsknimy za Kimś, i za czymś, co było Piękne,
Wspominamy to, by serce Pocieszyć,
Pragniemy odzyskać choć kilka chwil, za którymi Tęsknimy.
Największym skarbem który mamy, jest Nasze Życie,
I Przyjaciół wokół siebie których na Tym Forum mamy.
Bo On choć daleko, ma coś co nas cieszy,
To SŁOWO od Serca, Które Duszę leczy :kwiat:
forumowicz

Tęsknimy za czymś co JEST piękne. Co dopiero tworzy nową historię. Piękną historię. Życie jest darem ale nabiera wartości kiedy mamy koło siebie osoby, które będą z nami szczególnie wtedy kiedy niebo zasnują ciemne chmury. Za kogoś takiego losowi dziękuję. A tęsknota...wpisana w scenariusz...to dobrze jest móc za kimś tęsknić.
forumowicz

Taki piękny temat .....

Okres świąteczny bardzo przyczynia się do takiego stanu , tak przynajmniej jest u mnie ..... i odzywa się tęsknota, pragnienia, i różne takie schowane głęboko .........

Lubię Święta , lubię ten stan oczekiwania, przygotowań , sprzątania, kupowania, gotowania ....... Lubię i czekam na spotkania z bliskimi ,
cieszę się z tych wszystkich smakołyków , cieszę się , że siedzimy razem przy stole, jest tyle do powiedzenia. Lubię patrzeć na tych których darzę uczuciami , widzieć jak się śmieją , jak są radośni, uwielbiam życzenia . Nie wstydzę się łez . które kręcą się i nie zawsze zatrzymują na rzęsie ,
lubię moje myśli ,tęsknoty i pragnienia, wspomnienia kiedy było nas więcej przy stole, ale też myśli które wybiegają przed , każdy rok niesie coś
nowego bardzo istotnego ........
Nieważne jest , że trzeba później dojadać , sprzątać , zmywać ....... - ważne jest , że jesteśmy razem i chcemy być ze sobą :serce:
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

Tęsknię za moja mamą, nie siądzie z nami przy stole.
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 lip 2018 18:32
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 29 razy

Post autor: BozenaMat »

Basiu......... :serce: :kwiat:

Napisałaś to wszystko, co i ja bym napisała. Uwielbiam święta i czas przedświąteczny. Zawsze już dużo wcześniej zaczynam przygotowania. Stroiki, wypieki, obmyślam prezenty i niekoniecznie cuda wianki. Po prostu drobiazgi, ale by coś mówiły, by wywoływały uśmiech. Dziś cały dzień spędziłam na pieczeniu ciasteczek... różniaste, ale ile miałam w tym przyjemności... ile wspomnień o babci, bo to chyba Ona zaraziła mnie tą pasją pieczenia.... I to nieprawda, że te przygotowania męczą. Dla mnie są zabawą, odstresowaniem... rozkładam wszystko w czasie, robię na spokojnie... i trochę tęsknię za tym czasem, gdy córki były małe i razem bawiłyśmy się w wykrawanie ciasteczek. Teraz tylko w Wigilię przyjeżdżają z samego rana i wspólnie lepimy uszka, przygotowywujemy potrawy na wigilijny stół, by później razem zasiąść do Wieczerzy. :)
Te dni jakoś pozytywnie na mnie wpływają.... i choć raz za razem ktoś bliski odchodzi... to cieszę się, że byli ze mną, wiele dla mnie znaczyli, wiele mi przekazali :) :serce:
RudaAndzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lis 2019 13:01

Post autor: RudaAndzia »

Mam podobnie, tęsknię za Tymi, których już dawno nie ma...
Przygotowując Święta staram się zachować to, co było tradycją w moim domu. Przedświąteczne sprzątanie, zakupy, przygotowania i pieczenie ciast, a później potraw wigilijnych. Teraz sama szukam smaku w potrawach, które przygotowuję, tego z tych pięknych beztroskich lat, kiedy Rodzice przygotowywali posiłki na czas rodzinnego świętowania, czasu radości i wspólnego śpiewu kolęd. W ubiegłym roku smak wigilijnego barszczu miał już prawie smak tego, który pamiętam sprzed wielu lat, chyba miałam Pomocników...
Chyba Każdy z Nas w tych wspomnieniach i tęsknotach szuka tych wyjątkowych chwil, wspólnych chwil radości, a może czasami i smutku, mądrości w prostych słowach, które może wtedy wydawały Nam się śmieszne i niezrozumiałe, teraz chętnie chcielibyśmy wrócić do tych lat kiedy byliśmy Razem...
Życzę wszystkim i sobie też, aby wspomnienia i tęsknoty zawsze Nam towarzyszyły i były inspiracją do bycia sobą, a szczególnie w tych trudnych momentach, kiedy wydaje Nam się,że brak nadziei.
ODPOWIEDZ