A jeżeli ktoś tam był to proszę o info.
ALMA - GDAŃSK SOBIESZEWO 24.11.- 17.12.2018r.
ALMA - GDAŃSK SOBIESZEWO 24.11.- 17.12.2018r.
A jeżeli ktoś tam był to proszę o info.
Re: ALMA - GDAŃSK SOBIESZEWO 24.11.- 17.12.2018r.
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
Wracając do tematu to jest sporo opinii różnych na temat tego ośrodka ,sam też pisałem trzeba tylko poszukać w naszej forumowej wyszukiwarce ( prawy górny róg, lupka)Wpisując nazwę ośrodka i miejscowość. powodzenia.Pozdrawiam
opinie są w miarę świeże,bo niewiele zmieniło się w tym ośrodku.
- wiktor64
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 sty 2017 20:42
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 9
- Podziękował: 66 razy
- Podziękowano: 35 razy
Kolejna osoba do wpisania na czarna liste
Byłam już w paru uzdrowiskach i tylko " BIAŁY ORZEŁ" w Iwoniczu Zdroju zrobił na mnie gorsze wrażenie. A jeśli chodzi o ALMĘ to przechodzę do konkretów.
To jest delikatnie mówiąc jakaś totalna pomyłka ZUS. Chyba ktoś ma niezłe plecy, że ten ośrodek ma podpisywaną umowę !!!!!!!
Baza zabiegowa fatalna. Na pewno nie dla ludzi którzy oczekują rehabilitacji a ZUZ " bardzo chce nas usprawnić". Basenu nie ma , wożą jakąś grupkę busikiem do Gdańska na malutki basen a po zajęciach trzeba w tempie się ewakuować. Zabiegi podstawowe. Nie ma borowiny ani solanki.
Masaż tylko na jeden odcinek i tylko 10 minut. Pani masażystka Beatka jedyny plus.
Blisko do morza można spacerować. Ale w zimnej porze roku totalne zadupie. Nic niema. Można wygodnie jechać komunikacją miejską do centrum Gdańska linią 112 ( bilet u kierowcy 3.80 a w biletomacie 3.20) , przystanek bliziutko.
Jeśli chodzi o ośrodek. PROWIZORKA!!!!! Wszędzie niedoróbki. Pokoje różne. Od fatalnych, nawet z myszami. Do w miarę przyzwoitych. To te z numerami od 500 ( te po remoncie i mają nowe łóżka z dobrymi materacami), też 402. Pokój 310 z myszą !!!!! W wielu pokojach są nieszczelne okna i jest zimno.
Jedzenie w miarę dobre.
To najważniejsze. GENERALNIE APEL DO ZUZ!!!!! Proszę się tym zająć bo to jakiś przekręt w konkursie. Za nasze pieniądze ktoś po znajomości odwala PROWIZORKĘ !!!!
Już pisałam nie raz na temat przetargu ZUS. Niestety to tak się dzieje z przetargami nie tylko na usługi rehabilitacji dla pacjentów. Najgorsze to, że nic z tym nie robia. Kontrole są i kontakt dalej dostają. Zwykle to nie sanatorium tylko nowopowstale bazy zabiegowe, które mają spełniać wymagania. I tak się dzieje.
Pozdrawiam
Witam, co by mi nie zarzucano braku relacji z pobytu opiszę aktualne warunki panujące w ALMIE - SOBIESZEWO
Byłam już w paru uzdrowiskach i tylko " BIAŁY ORZEŁ" w Iwoniczu Zdroju zrobił na mnie gorsze wrażenie. A jeśli chodzi o ALMĘ to przechodzę do konkretów.
To jest delikatnie mówiąc jakaś totalna pomyłka ZUS. Chyba ktoś ma niezłe plecy, że ten ośrodek ma podpisywaną umowę !!!!!!!
Baza zabiegowa fatalna. Na pewno nie dla ludzi którzy oczekują rehabilitacji a ZUZ " bardzo chce nas usprawnić". Basenu nie ma , wożą jakąś grupkę busikiem do Gdańska na malutki basen a po zajęciach trzeba w tempie się ewakuować. Zabiegi podstawowe. Nie ma borowiny ani solanki.
Masaż tylko na jeden odcinek i tylko 10 minut. Pani masażystka Beatka jedyny plus.
Blisko do morza można spacerować. Ale w zimnej porze roku totalne zadupie. Nic niema. Można wygodnie jechać komunikacją miejską do centrum Gdańska linią 112 ( bilet u kierowcy 3.80 a w biletomacie 3.20) , przystanek bliziutko.
Jeśli chodzi o ośrodek. PROWIZORKA!!!!! Wszędzie niedoróbki. Pokoje różne. Od fatalnych, nawet z myszami. Do w miarę przyzwoitych. To te z numerami od 500 ( te po remoncie i mają nowe łóżka z dobrymi materacami), też 402. Pokój 310 z myszą !!!!! W wielu pokojach są nieszczelne okna i jest zimno.
Jedzenie w miarę dobre.
To najważniejsze. GENERALNIE APEL DO ZUZ!!!!! Proszę się tym zająć bo to jakiś przekręt w konkursie. Za nasze pieniądze ktoś po znajomości odwala PROWIZORKĘ !!!!
[/quote]
Witam! Po pobycie w tym osrodku rowniez chciałam sie podzielic informacjami na temat tegoż "osrodka rehabilitacji". Zgadzam sie w 100% iż ten osrodek nie spełnia żadnych wymogów ani leczniczych ani bytowych. Zabiegi - no cóz takie jak w podstawowej opiece zdrowotnej , wiec po co ZUS nas kieruje zeby poprawic stan zdrowia- brak basenu, borowiny, wszystkie zabiegi po 10 minut a pracujący tam rehabilitanci z miną jakbyśmy my kuracjusze krzywde im robili i przez "nas" musza byc w pracy, zero uśmiechu, miny ze strach się baC!!! I tam to niby w tym szumnie nazwanym osrodku rehabilitacji ruchowej mamy poprawic stan swojego zdrowia! Zycze komuś z ZUS ( moze jakis lekarz orzecznik niech tam jedzie!)zeby tam pojechał i się rehabilitował i na koncowej wizycie u lekarza wyraził swoja opinie o stanie zdrowia! Bo na poprawe zdrowia to nikt tam na pewno nie ma co liczyć, szybciej juz na pogorszenie. Po przemierzeniu km na "super 10 min zabiegi" po korytarzach z dykty czy tez płyt pilśniowych gdzie wszystko sie ruszało pod nogami jak fala na Bałtyku to raczej trzeba było uwazac zeby sie nie przewrocic!
Warunki bytowe- no coż ... prowizorka, prowizorka i mnostwo niedoróbek, dziury w scianach- jak dzrzwi sie wstawia to tylko pianka i "świat "widać, wejscie do ośrodka -slalomem miedzy dziurami ( jedna kuracjuszka złamała rękę , bo oczywiście droga jak ser z dziurami lampy powieszone na płocie ale nigdy nie włączone. Pokoje no coż zalezy jak się trafi. Niestety duzo pokoi z myszami!!! Po interwencjach o myszach w pokojach - co robia panie na recepcji i włascicielka- otóz mowią prosze nie przesadzac w koncu to wies i blisko lasu wiec myszy tez mogą byc!!!!
Podsumowując- ośrodek nie nadaje się do prowadzenia rehabilitacji - więc niech ZUS wezmie to pod uwagę.