Pedofilia w KK

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Re: Pedofilia w KK

Post autor: forumowicz »

50+ nie widzi tego problemu brnie do tyłu.
Rozejrzyj się w pobliskich parafiach tam znajdziesz tych którym może i mógłbyś pomóc .
kuracjusz54
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Kuracjuszu54, opisz nam swój przypadek. Będzie nam łatwiej Ci pomóc.
Powiem tak,temat nie do żartów niezaprzeczalnie.
Ciekawa jestem reakcji gdyby spotkało to kogoś z bliskich...już mniej byłoby do śmiechu.
Ja sobie nie wyobrażam by jakiś zboczeniec wyciągnął łapy w stronę dziecka,mojego czy cudzego. Gdybym była tego świadkiem bez względu na konsekwencje ukatrupiłabym na miejscu.
Jak takie coś jawi się księdzem tym bardziej byłabym bezlitosna.
forumowicz

ciekaw jestem opinii Chętnego,haha
50+
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2018 13:34

Post autor: 50+ »

kuracjusz54 pisze: 09 paź 2018 09:45 70 nowych zgłoszeń w ciągu doby do mapy pedofilii w kościele :shock: :evil:
To kropla czy początek lawiny w polskim kościele? Czy potrzeba było filmu Smarzowskiego by probować rozliczyć kler z karygodnych zbrodni ?
:?
kuracjusz54
Kuracjuszu54, jaka odpowiedź by CIebie satysfakcjonowała ? Może nam pomoże jawa 53 . On obejrzał film KLER. Jak by co, to będę po 20.00 Nara 8-)
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 88 razy

Post autor: darek »

...Problem PEDOFILI nie tyczy tylko środowisk związanych z KK.
Kilka lat temu wybuchła afera z poznańskimi Słowikami.
Były opinie jak to źle zachowywał się Dyrygent czy też Dyrektor.
OKAZAŁO się ,że to RODZICE pchali syna w jego ręce.
Gdy prawda wyszła na Jaw TEMAT UMARŁ.

Pamiętam ,że po tych wydarzeniach kilka Kuratoriów i Prokuratur zastosowało
Sprawdzanie ..Opiekunów dzieci .
Pamiętam ,że Cały Związek Koszykarski na śląsku poddał się weryfikacji - złożyliśmy oświadczenie i przeprowadzono kilka rozmów z psychologami.

Okazuje się ,że i wśród Trenerów pojawiali się i tacy którzy wykorzystywali -Tak wykorzystywali Młode Dziewczynki.
Dobrze ,że Ktoś przerwał ta niezdrową Rywalizację o ..Miejsce w drużynie.
Niestety smutne jest ,że Dziewczynki 13-14 letnie przez ..Łóżko Trenera wchodziły do pierwszego składu czy Nawet Otrzymywały większe Stypendia .

Do Czasu do kiedy za Pedofilę NIE będzie adekwatnych KAR proceder będzie się miał dobrze.
I to jest Najsmutniejsze.

Wszak idąc za Klasykiem Prezydenta Francji też uwiodła dużo starsza Kobieta
forumowicz

A ja znalazłem taki wpis na innym forum z którym sie zgadzam,na przekór wszystkim sbkom komuchom itp itd!
to co się odpier...a aktualnie w naszym kraju nie jest normalne. Mam tu na myśli to całe rzyganie na kościół.
Poczynając od fenomenu kinowego tego nowego bubla, gdzie wszyscy na to chcą iść(nie kumam). Poprzez uogólnianie że wszyscy księża to pedofile, kończąc na szkalowaniu Jana Pawła(a przecież tak wszyscy go kochali).
Pamiętajcie ludzie jedno, czy lubicie kościół czy nie w najczarniejszych godzinach tam większość z Was będzie szukać odpowiedzi i schronienia. I pamiętajcie że gdyby nie kościół to teraz bylibyśmy wszyscy w czarnej wschodniej dupie.
50+
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2018 13:34

Post autor: 50+ »

Amen.
forumowicz

Max post_
" Mam tu na myśli to całe rzyganie na kościół."
Czy oby na pewno rzyganie ? a może jednak ujawnianie patologii i zbrodni?Począwszy od inkwizycji ? ale cóż tam jak to też rzyganie. :shock:

..... Max" tam większość z Was będzie szukać odpowiedzi i schronienia. I pamiętajcie że gdyby nie kościół to teraz bylibyśmy wszyscy w czarnej wschodniej dupie."

To jakieś nowe oświecenie całych społeczeńśtw tylko kiedy i gdzie ?
Może wtedy gdy zaćmienie słońca było karą od Boga ,a uczonych palono na stosach?
Może jednak trochę wiedzy by się przydało :shock:
forumowicz

no tak Kuracjusz ,Chętny itd zdrowia ci życzę! tylko wiesz co,najlepiej załóż sobie blog i tam pisz swoje teorie ,może znajdziesz kolegów po fachu,a tutaj nie zaśmiecaj forum
forumowicz

A ty jakim prawem Max zwracasz mi uwagę ? Od zwracania uwagi jest administrator.
Coś nie tak zacytowałem z Twojej rzeczowej wypowiedzi?
kuracjusz54
ODPOWIEDZ