Pedofilia w KK

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Re: Pedofilia w KK

Post autor: forumowicz »

Mam nadzieję doczekać rozliczenia przestępców seksualnych mających usta pełne frazesów nijak zgodnych z nauczaniem Syna Bożego ani Jego postępowaniem wobec dzieci .A jeśli tak daleko im do tego wzoru to są dla mnie żadnym autorytetem.mogą nawet zebrać połowę polskiego społeczeństwa wiernych takich samych jak oni nic mnie to nie obchodzi , niech się puszczają jak chcą domów publicznych jest dużo pań chętnych też ,ale wara od dzieci :evil: Gwałt na dzieciach i kobietach to najcięższa zbrodnia niczym nie da się tego czynu usprawiedliwić :evil: :evil:
A mohery typu kolega z tego forum i innego mogą brać na swoje sumienie popieranie tych bandyckich czynów .Obejrzałem z żoną film swego czasu (umknął mi tytuł :? ) na youtube o sierocińcu prowadzonym przez zakonnice .To była tragedia płakaliśmy my dorośli obraz klechy obłudnika podłego bandyty gwałcącego chłopca z najwymyślniejszymi metodami przemocy .Ktoś śmie bronić tę przestępczą korporację z ich przestępcami w długich szatach .Świat wstaje z kolan cywilizowany świat, polskie mohery tak im sprzyjający powinni chociaż raz zaznać takiej przemocy .Tak jestem bezwględny ponieważ dziecko się nie obroni dzieci mają pokorę mają być nietykalne takimi byli dla Syna Bożego kiedy kazał ludziom zrobić miejsce by przyszły do Niego a On je słuchał i błogosławił .Religia szatańska ze swoimi sługami mówi ,nie wiemy ilu mamy przestępców a papieże nic nie zrobili by tych przestępców wyłapać i postawić przed sądami ludzkimi oni każą się modlić za nich :evil:
ps zawsze można zapomnieć i znów bić pokłony w miejscach gwałtów w miejscach rozpusty i niemoralności już niebawem w euforii lampek błyszczących drzewek pachnących lasem :evil: :(
forumowicz

uważaj prosze żeby Ci czasem jakaś żyłka nie pykła z tej napinki bo znów bedzie konieczność leczenia sanatoryjnego...
a na poważnie to aż sie dziwię że administacja nie reaguje jakimś banem czy kasacją tematu....
czy to jest portal upolityczniony? uregilijniony?
a może to jest miejsce dla różnego typu frustratów którzy tylko poprzez anonimowe słowo pisane sa w stanie się uzewnętrznić bo w realnym życiu są za przeproszeniem zwykłymi ci***mi?
Chyba nie jestem jedynym myslącym że ten portal to nie jest miejsce na tematy tego typu, bicie piany i zachowania podpadające pod zwykły trolling internetowy...
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 88 razy

Post autor: darek »

...........Mienimy się jako Polacy -Katolikami Jesteśmy nauczeni Szacunku do Sutanny bo tak było kiedyś.
Kościół Katolicki w trudnych okresach dziejów wspomagał Polski Naród.
ALE.no własnie pojawia się ALE wśród hierarchów Koscioła były są i będą WYJĄTKI.
W czasach Imperium rzymskiego Bogaci mieli wśród służby nie tylko młode powabne Dziewczynki ale Byli wyselekcjonowani Atrakcyjni Chłopcy.

za Klasykiem..
aby Życie miało smaczek raz Dziewczynka raz Chłopaczek

Niestety NIKT nie wymyślił co zrobić z Młodymi Mężczyznami czy Kobietami -wszak Hormony buzują
Co Kastracja Idąc na Księdza ?
Może było by to rozwiązanie?

Kilka lat temu gdy pojawił sie Portal Nasza Klasa -odszukałem czy odszukał Mnie Kolega rówieśnik 2 lata starszy.
Pamiętam go był z rodziny wielodzietnej , był Biedny, był bardzo skromny.
Pamiętam ,że zamiast do Szkoły Zawodowej Piotr w wieku 15 lat wyjechał gdzieś w Polskę do Szkoły z Internatem
Była to szkoła przyklasztorna.

Rozmawiałem z Piotrem kilka Lat temu i Wierzcie Mi to co Opowiedział i to co działo się w owym Internacie a później w Zakonie nie chcielibyście Słuchać .

Chłopak nie wytrzymał mając około 35-40 lat UCIEKŁ tak Uciekł z Zakonu gdzieś się ukrywał
SZUKANO go .
Dziś Mieszka gdzieś w Europie utrzymuje Kontakt tylko z Jednym z 5 Braci pozostali jak i siostry wyparły się
Matka wg informacji odprawiała jakieś egzorcyzmy.

Chłopak był ODDANY może Kościół wspomógł owa rodzinę .Ale PIOTR niestety ma dziwne skojarzenia dotyczące Kontaktów Męsko-Męskich

Piotr dzis mieszka w takim dziwnym zgromadzeniu kilku byłych księży oraz kilka Wolnych Kobiet.
Piotr stwierdził że teraz dopiero wie co to JEST ŚLUB CZYSTOŚCI

Bo Wszyscy mówimy ale Mało wspominamy o ważnym aspekcie

Ślubie czystości
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Hanys poza czysto sanatoryjnymi sprawami rozmawiamy tu o wszystki,po to stworzony został dział na każdy temat. Nie rozumiem dlaczego temat który zajmuje nasze myśli obecnie mamy omijać.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam,Hanys-proponuję pomyśleć i zastanowić się zanim coś napiszesz-nie obrażaj i nie oceniaj ludzi bo nikt tego nie robi wobec ciebie :!: :!: :!:
forumowicz

ktos pisze - bo temat nie dotyczy was , sukienkowy nie wyciagnął łapy do waszego dziecka :mrgreen:

to prawda , mnie nie dotknął ten problem , jednak staram się wychowywać syna tak , aby rozróżnił co w życiu złe , a co dobre , co poprawne , a co nie ..
wiem , że gdyby sukienkowy wyciągnął do Niego łapy , unikał by go jak diabeł świeconej wody , a nie chodził do niego , jeździł z nim na pielgrzymki czy wycieczki , a potem wypłakiwał sie publicznie .... :lol: :lol: :lol:

przestępca podobno wraca na miejsce zbrodni , ale pokrzywdzony raczej nie powinien :shock: :mrgreen:

przypomniał mi sie kawał ;)
wpada zakonnica do klasztoru " matko , matko , zgwałcili mnie we trzech " a gdzie , a gdzie ? chóralnie zapytały pozostałe :P
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Waldku ale z punktu widzenia psychologii nie masz racji. W łapy oprawców często trafiają osoby nie kochane...w końcu ktoś poświęca im uwagę i brną w to nie oceniając w kategorii zła. Uświadomienie tego przychodzi często później.Pedofilia dotyczy głównie kilkuletnich dzieci . Do nastolatka taki łapy by nie wyciągnął.
forumowicz

Pedofilia sama w sobie jest czymś okrutnym i wynaturzonym ale jest - zjawisko istnieje od wieków, nie można o tym zapomnieć co nie znaczy akceptować !
Pedofilia w Kościele Katolickim (bo tak odczytuję tytuł wątku), a nie określenie Kodeks Karny hmm, można ją umiejscowić i znaleźć w wielu miejscach nie tylko Kościele Katolickim . Tak jak w każdym środowisku tak i tutaj występują wynaturzenia, przypomnijcie sobie afery seksualne w sferze sędziowsko - prokuratorskiej, ktoś wspomniał o Poznańskich Słowikach, w sporcie, w domach dziecka ba nawet w gabinetach psychiatrycznych...
Każde naganne/niemoralne zachowanie w Kościele będzie surowiej oceniane i nie wymaga tłumaczeniu dlaczego.
Obecne czasy są trochę inne niż te 20, 30, 50 lat temu gdzie to, co, powiedział duchowny było święte , On sam był "święty" i nikt nie śmiał powiedzieć nic krytycznego. Nie można udawać - istnieją zjawiska molestowania, związków homoseksualnych, alkoholizmu, hazardu, wykroczeń przeciwko celibatowi i pedofilii chyba najgorszego . Grzechem naszym byłoby obarczać wszystkich Księży tym złem ale nie wolno zatykać uszu i oczu na krzywdę szczególnie dzieci .
Tak, należy pokornie przeprosić, paść na kolana i błagać Boga i pokrzywdzonych o wybaczenie. Tylko , że trzeba mieć pokorę i powiedzieć głośno TAK, w Naszym Kościele również doszło do krzywd i zrobić wszystko aby przynajmniej moralnie odrobinę się oczyścić.
Przeprowadzenie dochodzeń powinno odbywać się na płaszczyźnie cywilnej (sądy powszechne) , przecież to nie jest grzech z którym idzie się do konfesjonału.
Natomiast księży - zwyrodnialców należy bezwzględnie usunąć z Kościoła i nałożyć ekskomunikę .
50+
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2018 13:34

Post autor: 50+ »

Ufam że piszący tutaj obdarzeni wielką wiedzą religijną i wielką troską o losy kościoła i wiernych, modlą się niekiedy. Może słyszeli że w październiku to różaniec. Polecam wierszyk, dla rozluźnienia napięcia.

W małej izdebce, tuż obok łóżka,
Z różańcem w ręku klęczy staruszka
Czemuż to babciu mówisz pacierze?
Bo ja w ich siłę naprawdę wierzę.

Wierzę, że te małe paciorki z dębiny
Moc mają ogromną, odpuszczają winy
Gdy zawiodą lekarze, gdy znikąd pomocy
Ja,grzesznik niegodny, korzystam z ich mocy

Pierwsza dziesiątka jest za papieża
Niech nami kieruje, Bogu powierza.
Druga w intencji całego Kościoła
Modlitwą silny wszystkiemu podoła.

Trzecia za męża, co zmarł i już jest w niebie
A może w czyśćcu, lub większej potrzebie
Czwartą odmawiam w intencji syna...
Przy tych słowach staruszka płakać zaczyna

Był dobry chłopak, lecz od ojca pogrzebu
Odwrócił się od Boga, złorzeczył niebu
Nie rozumiał, że Bóg w swojej miłości
Dał wolną wolę dla całej ludzkości.

Zaś człowiek dar ten bezcenny i hojny
Zamienił na chciwości, wyzysk i wojny
I teraz, gdy wypadek czy wojenna trwoga
Nie wini siebie, lecz zawsze Boga.

Myślałam, że syn, gdy założył rodzinę,
Gdy wziął na ręce swą pierwszą dziecinę,
Zrozumiał swe błędy, cel odnalazł w życiu
Lecz on mimo rodziny, pogrążył się w piciu.

Awantury, alkohol, płacz i siniaki
Czemu swym dzieciom los zgotował taki?
Nie było miłości, pieniędzy, jedzenia,
Spokój był tylko, gdy szedł do więzienia.

Ja zaś przez lata biorąc różaniec do ręki,
Bogu polecam swych wnucząt udręki,
Lecz syn w nałogu trwał dalej uparty,
Z czwartej dziesiątki robił sobie żarty.

"Lepiej piątą odmawiaj sama za siebie
Bo żyjesz tylko o wodzie i chlebie.
Na nic te posty i twoje modły,
Bo los już taki musi być podły."

Płacze staruszka, drżą wątłe ramiona.
Wie, że jest chora, niedługo skona.
Co będzie z synem, z jego rodziną?
Czy znajdą drogę prawdziwą, jedyną?

I zmarła nieboga. Wezwano syna
Ten twardo powiedział - nie moja to wina.
Lecz widząc w trumnie matki swej trupa,
Poczuł jak mu pęka na sercu skorupa.

Zobaczył różaniec swej zmarłej matki,
W miejscu czwartej dziesiątki zupełnie gładki.
Nie ma paciorków - patrzy i nie wierzy,
Palcami starte od milionów pacierzy.

Tylko piąta dziesiątka była jak nowa,
Przypomniał swe kpiące o niej słowa.
Na palcach zobaczył od łańcuszka rany,
Wybacz mi - krzyknął - Boże mój kochany!

Ożyło w końcu syna sumienie,
Przysięgam ci matko, że ja się zmienię.
Całował zimne swej matki dłonie,
Twarz łzami zoraną i siwe skronie.

Rzucił nałogi, oddał się Bogu,
Szczęście gościło w ich domu progu.
I codziennie wieczorem, całą rodziną,
Różaniec mówili za matki przyczyną.."

autor - Jacek Daniluk z Białej Podlaskiej
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

Wszystkich Forumowiczów żywo zainteresowanych tą tematyką zachęcam do odwiedzenia strony www Ministerstwa Sprawiedliwości a na niej zobaczcie "Rejestr Sprawców Przestępstw na Tle Seksualnym". Jest to rejestr publiczny i każdy może wyszukać osobę po nazwisku i miejscowości a nawet zobaczyć zdjęcie przestępcy. Niestety, w wyszukiwarce nie ma podziału pod względem grup zawodowych, ale... przy odrobinie cierpliwości dojdziemy po sygnaturze akt (za pomocą wyszukiwarki orzeczeń) jaka profesja skazanego. Znajdziecie tam również "oprawców w sutannach", którzy skrzywdzili Wasze dzieci.
Ten Rejestr jest od niedawna obowiązkowo sprawdzany gdy np. przyjmujemy kandydatów do pracy z dziećmi.
Lektura tego Rejestru może być naprawdę pouczająca, więc polecam.
Być może warto poznać przypadki jednostkowe zamiast od razu na cała grupę społeczną rzucać oskarżenia?
Oczywiście jako forumowy Hipokryt zapewne przyznacie że nie mam racji a nawet będą imienne ataki. :lol:
Jako nie zainteresowany tematem podzieliłem się informacją o Rejestrze póki jeszcze ten temat istnieje aktywny ;)
ODPOWIEDZ