Krynica Zdrój sanatorium Lwigrod 19.10-09.11

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
mlodychlopak20+
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 mar 2017 17:04
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 0

Re: Krynica Zdrój sanatorium Lwigrod 19.10-09.11

Post autor: mlodychlopak20+ »

witam, chętnie poznam sie z kimś na miejscu ;)
Honorka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 sie 2016 18:44
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Honorka »

Ale cisza......😊😊😊😊😊
John2306
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lip 2018 09:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 19

Post autor: John2306 »

Hejka, to cisza przed burzą. A skoro jedziemy tam tylko my we dwoje bo nikt więcej nie chce pogadeuszyć to już się zaczynam bać :o
Honorka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

John zaczynasz się bać ? :o :o Aaa no tak ...Nawet powinienes 😆😆😆😆 ...Skazany jestes na mnie tylko 😕😕😕😕 no przynajmniej na początku ..potem znajdziesz sobie lepsze towarzystwo, wiec nie pekaj 😆😆 jakoś przeżyjesz dzień ...może dwa 😆😆😆
John2306
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Honorciu , obawiam się, że to Ty będziesz miała problem przeżyć przy mnie te dwa dni . Jako dało się słowo zobaczę jak wypadnie Ci to kosztowne powitanie :P :P :P
Honorka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Hejka...John ciezko mi będzie powitać Cię tak rano ...bo znając życie to będę tak padnuera podróżą ze chyba mnie nawet czołg nie obudzi ...Niestety muszę wyjechać już po 15-tej 18 października pociągiem do Wa-Wy na zachodni by uniknąć przesiadek z walizką 😊😊😊 i tam czekać 3 godziny na Polonusa😕😕😕 ...19 -tego to będzie zapewne taka nagonka w sanatorium więc pewnie padne na twarz z kurami 😊😊😊😆😆😆 ..Ale spoko powitam Cię nieco później 😆😆😆😆Pozdrawiam
John2306
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj, bądź dobrej myśli i nie obawiaj się, że podróż będzie tak męcząca. Często w Polonusie jest luźno i można jechać samemu na dwóch siedzeniach. Kiedyś miałem taki przypadek , że do Krynicy autokar dotarł tylko ze mną i dwoma kierowcami. Nie zapomnij , że będziesz jechała ok. godz. 5 Doliną Popradu warto pooglądać. Na recepcji o tej godzinie powinno być luźno. A powitanie skoro będzie opóźnione to będzie Cię drożej kosztowało. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Oj jak zaczynają się turnusy to raczej mało prawdopodobny całkowity luz w autobusie.Jak ja jechałam to od Kielc były tez stojące,a w recepcji o 5 rano kolejeczka. Lwigród pobiera 20 zł za wcześniejsze wejście jak pokój jest gotowy. Do 14,00 miejsce na świetlicy na I piętrze. Jakąś kawę i herbatę serwowali dla czekających.
Od pewnego czasu do Krynicy jeżdżę pendolino do Krakowa i Szwagropol. Skraca mi to czas podróży do 6 godzin. Z Warszawy 8.45 na 11 jestem w Krakowie,stamtąd 11,45 i w Krynicy na 14,40.
John2306
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Droga Felice i tu częściowo mogę się z Tobą zgodzić. Ostatnimi czasy nie ma takich nawałnic , że turnus się kończy i jest wielka nawałnica. Sanatoria rozpoczynają i kończą turnusy w różnych terminach i w ten sposób to się rozkłada, że jest mniejszy tłok . Honorcia wyjeżdżasz 18 czyli w czwartek czyli może liczyć , że w autokarze będzie lużno. Ja natomiast jadę z Warszawy 19 jest to piątek czyli wiele osób pracujących w W-wie może jechać na weekend do domów i może być tłok. Z przyjęciami nigdy w Lwigrodzie nie miałem problemów. Na 1 piętrze jest kawiarenka (sklepik) gdzie można coś wypić lub osłodzić sobie żywot. Pociągiem nigdy nie jeżdziłem gdyż zazwyczaj podróżowałem nocą , a w nocy jednak autobus jest bezpieczniejszy. Pozdrawiam i do zobaczenia to już tylko tydzień.
Honorka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Felice mam zle wspomnienia z ostatniego turnusu w Iwoniczu Zdroj gdzie od okolo 9:00 do 17:00 czekalam na pokój bo z powodu braku dobrej organizacji sprzątaczki dopiero sprzataly pokoje ..a mało tego to miałam taką współlokatorki która nie dość ze chrapala w nocy to jeszcze jakieś chrzakania ...odcharkiwania jyz z ranca w lazience...a wstawala ciut świt jeszcze ..więc wróciłam do domu padnieta ...tyle ze zrehabilitowana......mam nadzieję ze teraz tak nie trafię 😢😢😢😧😧
ODPOWIEDZ