Horyniec sanatorium KRUS

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Maria J
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 05 paź 2018 13:34
Oddział NFZ: Lubelski

Horyniec sanatorium KRUS

Post autor: Maria J »

Mąż (po udarze niedokrwiennym) był na turnusie 4 tygodniowym z NFZ (08.09.- 06.10.2018)- o ile warunki lokalowe super ( 2 miesiące wcześniej zarezerwował "jedynkę") o tyle:
1. zabiegi średnio i bez zaangażowania personelu (wszystko prawdopodobnie rozbija się o kasę z refundacji);
2. wyżywienie tragedia - na dzień dobry rozróżnienie tych komercyjnych (np. stół szwedzki) i tych z państwowych funduszy (porcje malutkie - nawet niektóre kobiety się nie najadały, chleb w koszykach i zupa w wazie na stole były wydzielone), przez 4 tygodnie była zupa jarzynowa!! co prawda inna ale mąż po przyjeździe zapowiedział w domu, że nie tknie zupy jarzynowej przez następne parę tygodni (uwaga: mój chłop nie z tych wybrednych i wymagających - wcale nie je dużo a zje co mu się podsadzi pod nos :lol: tani w utrzymaniu)
Mąż stwierdził, że może tam jechać ale prywatnie co na jedno wyjdzie ponieważ:
1. i tak dopłacił do pobytu NFZ;
2. musiał dokupować jedzenie,
3. dokupił sobie zabiegi, żeby zwiększyć efekt i czas zapełnić

Nie wiem jak w innych sanatoriach - mąż był pierwszy raz - ale nie wydaje się, żeby to jakość usług powodowała takie kolejki do sanatorium.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Re: Horyniec sanatorium KRUS

Post autor: andrzej1955 »

Witam,Dzięki Mario że zadałaś sobie trud i napisałaś opinię o tym obiekcie-tym bardziej cenna bo to sanatorium KRUS i mało o nim opinii-szkoda tylko że jest ona taka krytyczna i mąż mało skorzystał na tym turnusie-nawiasem mówiąc jestem w takiej samej sytuacji i po takim samym udarze i wiem jak ważna jest dobra i skuteczna rehabilitacja,Pozdrawiam a mężowi poprawy zdrowia i wytrwałości w rehabilitacji Życzę :)
Bietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: Bietka »

Byłam w Horyńcu 9 lat temu w Domu Zdrojowym (mieszkałam w barakach na przeciwko KRUS) a KRUS jawił nam się jako miejsce szczęśliwości i bardzo pozytywne opinie o nim wtedy słyszałam. Czyżby się tak zmieniło.?
Gaba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 sty 2010 13:46
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Gaba »

Aż niemożliwe :shock: ,jest to moje najlepsze sanatorium z KRUS-u,dlaczego nie wspominasz o basenie do dyspozycji ,o borowinie -chyba nie znikneła ;) Może NFZ nie "daje" borowiny,siarki...ja jadę tam prawie 800 km właśnie dla tych zabiegów,a kuchnia -mi wystarczała...dla zabicia czasu brałam rower ,a wieczorem wspomiany basen - 8-) :!:
Maria J
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 05 paź 2018 13:34
Oddział NFZ: Lubelski

Re: Bietka i Gaba - Horyniec sanatorium KRUS

Post autor: Maria J »

Witam Was kobitki
To jest opinia mojego chłopa (73 l.), co prawda nie całkiem sprawnego, ale nie wymagającego opieki - stąd nie zawsze korzystał z basenu, tudzież innych uciech. Borowinki owszem. I tak jak napisałam - doszedł do wniosku, że bardziej będzie się opłacało pojechać nam we dwójkę prywatnie (nawet na 7-10 dni).
Tym bardziej, że ja muszę ciągle się rehabilitować - obecnie mam skierowanie NFZ (po zabiegu ortopedycznym) na rehabilitację szpitalną w Iwoniczu Zdroju - i też jadę sama.
A tak nawiasem: może coś wiecie o Excelsiorze w Iwoniczu?

pozdrawiam
Bietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Konkretnie nie wiem, ale jak byłam w Rymanowie to odwiedziłam Iwonicz. ładnie tam i zabiegi powinny być dobre z tego co mówi moja przyjaciółka z tamtych okolic.Pod względem zabiegów dla mnie najlepszy był Horyniec ( borowiny i siarka w basenie) teraz dodaję Lądek Zdrój i unikalne wody Radonowe jedyne w Polsce i mnóstwo zabiegów wodnych.
Pozdrawiam
Bietka
Gaba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Maria J -tylko się nie zdziw ,stół szwedki dla komercji jest tylko na śnadanie i kolację a obiad serwowany ,a więc zupki te same co dla wszystkich -mi bardzo smakowały .Twój mąż miał szczęście ,że trafił do tego miejsca ,zaraz widać ,że nie był przedtem w sanatorium NFZ ;)
Gaba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

.... unikalne wody Radonowe jedyne w Polsce i mnóstwo zabiegów wodnych" . Bietka wody Radanowe też są w Świeradowie ,ale masz rację ,Horyniec i Lądek jest SUPER :!:
Bietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Masz rację jeszcze Świeradów, jeszcze mnie tam nie było i trochę daleko z Wwy i ponoć tam duużo Niemców.
Gaba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Baaaaardzo dużo :evil:
ODPOWIEDZ