jade do sanatorium Kujawiak Inowrocław 31.10.2018
-
katarzyna 49
- Kuracjusz

- Na forum od: 22 sie 2018 07:52
Re: jade do sanatorium Kujawiak Inowrocław 31.10.2018
- grazynamackowiak
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 11 maja 2014 19:33
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 31 razy
- Podziękowano: 31 razy
Dalszej super kuracji , imrezek w Marmurowej
Pozdrawiam kuracjuszy
- dzwoneczek09
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 08 lip 2015 15:00
- Oddział NFZ: Mazowiecki
Byłam w tym samym czasie w Kujawiaku. Całkowicie popieram to, co napisała Kebra. Kujawiak to bardzo dobre sanatorium, Kebra to wspaniała kumpela, byłam tam bardzo szczęśliwa rok temu i ostatnio.Kebra pisze: 19 wrz 2018 10:24 Wróciłam z ,Kujawiaka" tydzień temu. Wrażenia wielce pozytywne. Zakwaterowanie wprawdzie bez nadmiernych luksusów, ale wszystko co potrzebne do funkcjonowania w obcym miejscu jest zabezpieczone. Oczywiście każdy może znaleźć minusy pobytu tam ( zwłaszcza osoby lubiące sobie ponarzekać). Faktem jest, że zabiegi są mocno rozstrzelone w czasie - ale to przypadłość większości sanatoriów. Basen o dramatycznej porze - 20,45 chyba było ostatnie wejście...
Posiłki wystarczające dla ogółu kuracjuszy, aczkolwiek lodówki do przechowywania prywatnej żywności niejednokrotnie pękały w szwach (na każdym piętrze jest jedna taka lodówka).
Personel przemiły i bardzo kompetentny. Z pewnością najbardziej zapadnie mi w pamięć Pan Darek prowadzący m.in. gimnastykę, który poza rzetelnym wypełnianiem swoich obowiązków dysponował wspaniałym poczuciem humoru i całą gamą zabawnych dowcipów.
Inowrocław nie jest wielkim miastem, toteż w nim samym atrakcji jest niewiele, ale dla kuracjuszy chcących lepiej poznać Kujawy organizowane są wycieczki - Gniezno, Toruń, Kruszwica, Bydgoszcz itp. Można też wybrać się samemu na wycieczkę w weekend ( korzystając np. z udogodnienia jakim jest bilet weekendowy kolei IC).
Jeśli idzie o rozrywkową część pobytu, to w promieniu 200 metrów od ośrodka znajduje się conajmniej 7 miejsc, gdzie można potańczyć, wypić lampkę wina, dobrą kawę, czy zjeść smaczny deser. Z pobytu jestem bardzo zadowolona i bardzo chętnie wrócę tam, jeśli nadarzy się taka okazja.
Chciałabym tam jeszcze wrócić..