Turnusy zdrowotne z dietą warzywno-owocową.

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
BarbaraS
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 06 lut 2013 14:28

Re: Turnusy zdrowotne z dietą warzywno-owocową.

Post autor: BarbaraS »

Byłam na turnusie w ośrodku Sofra- Mielno. Byłam bardzo zadowolona, warunki lokalowe ok( choć mogłyby być lepsze) zabiegi takie sobie, ale najważniejsza dieta , a ta była extra. Do tego mnóstwo pogadanek , żeby wiedzieć co dalej. chętnie bym znów pojechała, ale finanse mi się zmieniły :(
Bietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: Bietka »

A kilogramy wróciły? Moim znajomym wróciły z prędkością światła i to z nadwyżką. Czy warto tak stresować organizm bo takie skoki na pewno łatwe dla niego nie są.
kuracjusz amator
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 maja 2013 14:07

Post autor: kuracjusz amator »

Jest taki Ośrodek Profilaktyczno-Rehabilitacyjny im. Ojca Pio w Radawie, który leczy dietą owocowo-warzywną. Temat rzuciłem na forum. Odpowiedzi brak.
Awatar użytkownika
lawenda
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 cze 2014 15:01
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 42 razy
Podziękowano: 59 razy

Post autor: lawenda »

Kuracjuszu amatorze być może nikt nie był w tym ośrodku. :roll: A brak jakiegokolwiek odzewu świadczy też o tym,że gro schorowanych ludzi szuka pomocy tylko i wyłącznie u lekarzy i w aptekach. Nie dopuszczają do siebie myśli, że można w wielu schorzeniach pomóc sobie samemu stosując odpowiednią dietę. A ta niestety wymaga wielu wyrzeczeń, wysiłku i czasu włożonego w przygotowanie posiłków.

----------------------------------

Bietko, w moim przypadku stracone (4) kilogramy, zostały stracone...... nadwyżek brak. :lol:
ODPOWIEDZ