"Bądźmy piękni. ..naturalnie"

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 paź 2018 19:17
Podziękowano: 8 razy

Re: "Bądźmy piękni. ..naturalnie"

Post autor: Duszyczka »

Darku...tak jak Bożenka pisze..Poświęcasz sobie jeden dzień na łonie natury z dala od zgiełku miasta i ulicy i zbierasz. Łąk.lasów. jezior.dolin rzek mamy sporo.Oddychasz świeżym powietrzem przy okazji aktywnego wypoczynku podczas zbiorów. Same zalety.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Wiedzę o naturalnych właściwościach zdrowotnych ziół , warzyw czy minerałów to ja niby posiadam ale szczerze? - niestety bardzo rzadko stosuję :oops:

Jeśli kogoś bardzo interesuje temat polecam książkę Katarzyny Enerlich Piękno z pól i łąk , bardzo fajnie napisana , zbiór porad i dla zdrowie i dla piękna :)
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Przypomniał mi się koszmar krochmalenia pościeli....Pamiętajcie to czy stosujecie jeszcze do dzisiaj?Moja starsza rodzina to robiła. Ja już nie po kilku nieudanych próbach w tym.Wyszły mi takie strupy zaschniętego krochnalu i tem koszmar prasowania. :evil: Okazało się że to nie było takie głupie. Mąka ziemniaczana ma właściwości nawilżające. kojące drobne otarcia.Spanie w takiej pościeli to nic innego jak zamiennik smarowania się balsamami.Tylko ta piżamka?...ale to inny temat. :mrgreen:
Mąka ziemniaczana jest najlepszym preparatem na wszelkie odparzenia skóry u dorosłych i dzieci -pieluszkowcow i chorych.Przerabiałam to u własnej córki i chorej mamy. Najlepszy talk .zasypka na świecie rośnie na naszych polach. :D
Też jest dobry kisielek z problemy jelitowe! :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Spróbuję w zielarskim kupić i popijać, nie tylko kefir, maślankę bo pokrzywę tylko świeżą stosowałem zewnętrznie (jak ją spotkałem) nacierając stawy. W tym roku będąc w Muszynie znaleziona nie chciała mnie parzyć i zabiegi nie doszły do skutku. :(
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To pokrzywa może nie parzyć? :roll: To mam pecha w takim razie.Na stawy ta pokrzywa?
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Do herbatki z pokrzywy warto jest coś jeszcze dodać.Np.miętę czy hibiskus.Jaki smak bardziej pasuje.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jak się ma szczęście to i w drewnianym kościele cegła na głowę spadnie, a miodek może być ?
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jak nie jak tak :!: :!: :!: :D Miodzio pychotka do tego.Tylko czosnku już może nie. ;) :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Przed spaniem czosneczek tak, z rana jak kogoś nie lubimy :P
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

ANDY12345 pisze: 18 lis 2018 20:07 Przed spaniem czosneczek tak, z rana jak kogoś nie lubimy :P
:lol: Jeśli śpi się z małżonkiem to za czosnek złoży papiery rozwodowe.Będzie argument nie do obalenia. :lol:
ODPOWIEDZ