Gościm 2018

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Jacekp
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 07 lip 2018 20:47
Oddział NFZ: Wielkopolski

Gościm 2018

Post autor: Jacekp »

Jezeli ktoś wybiera się tam jesienią i zimą niech sie dobrze zastanowi, o byłam i powiem ze nie warto. Po tygodniu rehabilitacji rozchorowałam się na całego. Niby lekarz jest ale leki wypisze na 100 procent i nie za wiele pomoże. Jak nie zorganizujecie sobie sami rozrywek nie ma zadnych a jak nie macie samochodu to w ogóle kicha. Był to mój drugi wyjazd tam i za pierwszym razem w sierpniu było super, ale zmnienił sie dyrektor i wszystko sie popsuło.
Awatar użytkownika
Cygana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 lut 2018 00:29
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Re: Gościm 2018

Post autor: Cygana »

Witam , ja byłam jak było zimno :roll: nigdy wiecej Goscimia :cry: pozdrawiam byłych i przyszłych kuracjuszy :kwiat: :kwiat:
MariuszK11
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 13 wrz 2018 18:24
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: MariuszK11 »

Powiem jeszcze lepszą rzecz.
Miałem teraz komisje Lekarską w ZUS i Lekarz się pytał jak było w Gościmiu.
Nie chciałem za bardzo mu na komisji narzekać i powiedziałem że rechabilitacja ok.
Lekarz sam zaczął mówić że około 3 lub 4 lata temu mieli zamykać te sanatorium bo ludzie masowo się skarżyli i odmawiali
wyjazdu do tego sanatorium. Narzekali na jakość rechabilitacji jedzenie i co najważniejsze masowe robactwo !!! pluskwy karaluchy myszy itp
co do pluskiew to potwierdzam jak ja byłem kilka kobiet było bardzo pogryzionych !!!
Tojka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 mar 2012 19:13
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: Tojka »

W Gościmiu byłam 5 lat temu i od tej pory wszystkim powtarzam : nigdy więcej Gościmia
Pora roku była cudna; cieplutki maj :) i co z tego :cry: Zabiegi beznadziejne, wanny nie pierwszej czystości, w pokojach brudno itp itd (nie jestem wymagająca ;) ) Wyjść nie ma gdzie, mały ośrodek położony w lesie, w lesie mnóstwo dzików.
Pól turnusu przeleżałam chora (zapalenie płuc). Po basenie miałam zajęcia (w przeciągu) z psychologiem (twierdziła, że raka można uleczyć napojem z mrożoną cytryną, czy jakoś tak :lol: ) no i złapałam choróbsko ;) . Sama musiałam sobie zorganizować dojazd na prześwietlenie płuc oraz odbior wyniku.
Ale powiem Wam, że niektórym w Gościmiu sie podoba :o
MariuszK11
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 13 wrz 2018 18:24
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: MariuszK11 »

Wiadomo nawet komu ;)
Tym co przyjeżdżają tylko na 3 razy P P P
P - Picie
P - Palenie
P - Pier......e
Nic innego tam nie ma nic ośrodek nie organizuje nic nie zapewnia nawet muzyki w świetlicy nie ma :(
Gdybym nie wgrał swojej to by nic nie było. :(
forumowicz

Post autor: forumowicz »

To jest po prostu tragiczne :?
Awatar użytkownika
Cygana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 lut 2018 00:29
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Cygana »

Witam :kwiat: jak tak się czyta na forum to coraz więcej takich ośrodków :roll: :cry:
POZDRAWIAM :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Bo państwo idzie na taniość, a nie na jakość. Nawet jak kuracjusze złożą skargi to i tak nic się z tym nie robi. Wydaje mi się że, jak tak dalej pójdzie to będziemy zmuszani do wyjazdu do danego ośrodka :evil: .
ODPOWIEDZ