Dziękuję za pocieszającą wiadomośćJohn2306 pisze: 29 lis 2018 15:44 Pokoje są wcześniej przydzielane. Ja przed wyjazdem dzwoniłem i poprosiłem pana kierownika o przydzielenie pokoju 2 osobowego - odpowiedział, że zobaczy co się da zrobić. Po przyjeżdzie okazało się , że moja prośba została spełniona. Dostałem przydział do pokoju 323 bardzo wygodny 2 osobowy z 2 balkonami z widokiem na zaplecze (ale mi nie przeszkadzało). Jeżeli przyjedziesz o 14 to odpowiednia pora, gdyż od tej godziny zaczyna się turnus. Osoby , które przyjeżdzają wcześniej jeżeli chcą wejść do pokoju wcześniej muszą dopłacić 20 zł , w przeciwnym razie muszą czekać do godz. 14. Pozdrawiam. Jeżeli masz pytania to pisz.
Krynica Zdrój -Lwigród -od 03.12.2018
- truskawkowazima
- Kuracjusz

- Na forum od: 29 lis 2018 00:54
Re: Krynica Zdrój -Lwigród -od 03.12.2018
I tak jest najbardziej wskazane, jeżeli możesz to wcześniej lepiej od 6 już otwarte sanatorium i 20 zł i do pokoju kąpiel i do łóżka a od 12.00 już przygotowane. Ja tak zrobilami było okey. Polecam. Można wybrać i zamienić pokój a o 14.00 to już raczej nie
- Marlenka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 30 lip 2015 20:09
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 3
truskawkowazima pisze: 29 lis 2018 01:05 Czy ktoś był ostatnio tam i podzieli się opinią o warunkach i zabiegach,czy jest tam basen ?
Byłam w sierpniu. Jestem bardzo zadowolona.
Pokoje zależy na co trafisz,są 1-2-3- a nawet 4-ro osobowe (wszystkie pokoje posiadają łazienki), przydzielają wcześniej, więc bez znaczenia o której przyjedziesz. Jeżeli zechcesz wejść do pokoju wcześnie (niezależnie czy to jest o 8 rano czy o 13,30) dopłata 20 zł. Doba zaczyna się o 14. Pobyt w pokoju w dniu wyjazdu po 12,00 – 35 zł. Pokoje sprzątane regularnie. Pościel i ręczniki 1 raz w turnusie, 3 rolki papieru toaletowego przydział na turnus.
Im wcześniej będziesz u lekarza tym większy wybór zabiegów. Lekarze nie robią problemów, mają pulę zabiegów i rozdają wg życzeń, niestety jak się skończy ich pula to z pustego i Salomon nie naleje
Baza zabiegowa na 1 piętrze, duży wybór zabiegów, które są wykonywane bardzo punktualnie, ale w razie potrzeby (np wycieczki) zawsze można dogadać się z rehabilitantami. Basen po drugiej stronie parkingu w Continentalu (ale pula skromniutka), popołudniu można chodzić prywatnie do późnego wieczora.
Posiłki wg mnie były smaczne (zawsze się znajdzie ktoś niezadowolony), diety (lekkostrawna, cukrzycowa) na pięknej stołówce typu sala balowa z kryształowym żyrandolem
W budynku kawiarenka z pyszną kawą, ciastem i świeżo wyciskane soki (polecam przepyszne) 2-3 razy w turnusie wieczorek taneczny z muzyką na żywo
W razie potrzeby można wypożyczyć lodówkę (przyniosą do pokoju) koszt 50 zł za pokój.
Opłata klimatyczna 73,50 zł, no chyba ze masz szpital uzdrowiskowy to nie płacisz.
Gratis masz do dyspozycji radio
Za TV= 60 zł/ pok. (w prezencie czajnik)
Sam czajnik 20 zł/ pok
Internet wi-fi =21 dni – 21 zł, można wykupić tylko 7 dni – 7 zł.
Dużo fajnych wycieczek z biura Jaworzyna
To chyba tyle, ale jeżeli masz jeszcze jakieś pytania chętnie odpowiem
Udanego pobytu
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2
-
forumowicz
- truskawkowazima
- Kuracjusz

Marlenko bardzo Ci dziękujęMarlenka pisze: 29 lis 2018 19:49truskawkowazima pisze: 29 lis 2018 01:05 Czy ktoś był ostatnio tam i podzieli się opinią o warunkach i zabiegach,czy jest tam basen ?
Byłam w sierpniu. Jestem bardzo zadowolona.
Pokoje zależy na co trafisz,są 1-2-3- a nawet 4-ro osobowe (wszystkie pokoje posiadają łazienki), przydzielają wcześniej, więc bez znaczenia o której przyjedziesz. Jeżeli zechcesz wejść do pokoju wcześnie (niezależnie czy to jest o 8 rano czy o 13,30) dopłata 20 zł. Doba zaczyna się o 14. Pobyt w pokoju w dniu wyjazdu po 12,00 – 35 zł. Pokoje sprzątane regularnie. Pościel i ręczniki 1 raz w turnusie, 3 rolki papieru toaletowego przydział na turnus.
Im wcześniej będziesz u lekarza tym większy wybór zabiegów. Lekarze nie robią problemów, mają pulę zabiegów i rozdają wg życzeń, niestety jak się skończy ich pula to z pustego i Salomon nie naleje![]()
Baza zabiegowa na 1 piętrze, duży wybór zabiegów, które są wykonywane bardzo punktualnie, ale w razie potrzeby (np wycieczki) zawsze można dogadać się z rehabilitantami. Basen po drugiej stronie parkingu w Continentalu (ale pula skromniutka), popołudniu można chodzić prywatnie do późnego wieczora.
Posiłki wg mnie były smaczne (zawsze się znajdzie ktoś niezadowolony), diety (lekkostrawna, cukrzycowa) na pięknej stołówce typu sala balowa z kryształowym żyrandolem![]()
W budynku kawiarenka z pyszną kawą, ciastem i świeżo wyciskane soki (polecam przepyszne) 2-3 razy w turnusie wieczorek taneczny z muzyką na żywo
W razie potrzeby można wypożyczyć lodówkę (przyniosą do pokoju) koszt 50 zł za pokój.
Opłata klimatyczna 73,50 zł, no chyba ze masz szpital uzdrowiskowy to nie płacisz.
Gratis masz do dyspozycji radio
Za TV= 60 zł/ pok. (w prezencie czajnik)
Sam czajnik 20 zł/ pok
Internet wi-fi =21 dni – 21 zł, można wykupić tylko 7 dni – 7 zł.
Dużo fajnych wycieczek z biura Jaworzyna
To chyba tyle, ale jeżeli masz jeszcze jakieś pytania chętnie odpowiem
Udanego pobytu![]()
- truskawkowazima
- Kuracjusz

Fionka pisze: 29 lis 2018 20:25 Dobrze wiedzieć , gdzie wieczorki tańcujące . Mam nadzieje , że daleko nie będę miała![]()
- Samosia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 lut 2017 21:58
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowano: 15 razy
- Marlenka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 30 lip 2015 20:09
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 3
Tak pielęgniarki i lekarze przyjmują od rana i to jest ważne bo jak już pisałam w tym ośrodku kto pierwszy ten lepszytruskawkowazima pisze: 29 lis 2018 21:40
Marlenko bardzo Ci dziękujęza wyczerpujące informacje, jakich nie znalazłam nigdzie dotychczas, odnośnie opłat , warunków i zabiegów w tym sanatorium. Mnóstwo cieplutkich pozdrowień dla Ciebie przesyłam.Powoli zaczynam pakować walizkę , ale podejrzewam że i tak połowę rzeczy zabiorę niepotrzebnie. A lekarz przyjmuje już pacjentów z tego turnusu nowego już przed godz. 14 ? czy nie.
Wieczorki tańcujące w Lwigrodzie nie są złe dla tych którzy są tam na miejscuFionka pisze: 29 lis 2018 20:25 Dobrze wiedzieć , gdzie wieczorki tańcujące . Mam nadzieje , że daleko nie będę miała![]()
Aha jest jeszcze Węgierska Korona gdzie gra fajny zespół Ukraińców (tam się nie tańczy
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2