"Bądźmy piękni. ..naturalnie"

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: "Bądźmy piękni. ..naturalnie"

Post autor: ANDY12345 »

Musimy, musimy, a kto chce to może. Ja osobiście lubię surówki, sałatki zwłaszcza jarzynową z majonezem kieleckim. Wędliny coraz gorsze, grilować nie griluję, chmielku co kot napłakał :lol: , więcej świąt w roku.
Teraz jabłka tanie to można chrupać, jarzynki owoce póki krótko przechowywane trzeba jeść :D
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 paź 2018 19:17
Podziękowano: 8 razy

Post autor: Duszyczka »

O..i mądry chłopczyk z And-ego👍.Tylko ten majonez w sałatce może nieco z jogurtem zmieszać :?: Polecam. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wolę zsiadłe mleko wiejskie a majonez musi być w sałatce, przecież same zdrowe rzeczy olej żółtka i przyprawy mniam mniam. Będzie trzeba na święta zrobić i barszczyk ukisić :P
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Majonez jest ciężkostrawny i wysokokaloryczny .Barszczyk jest ok. :D Do zsiadłego mleka takiego prawdziwego nie ja osobiście nie bardzo mogę przełamać się .Wolę mleko ze sklepu a nie od krowy. ;) :lol: Ale faktycznie...samo zdrowie.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nie dla mnie ciężkostrawny, mleko sklepowe przestałem kupować jakiś czas temu bo nie wiem z czego robią, jakiś badziew zostawał na dnie kartonu. I wiejskie mleczko jest tańsze, smaczniejsze i tłuściejsze. Jeszcze z niego mam śmietanę. A rano kakao, serek wiejski z miodzikiem spadziowym i jak ślinka cieknie :lol: :lol: :lol:
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Oj...nie rób mi smaka.👅Język z gęby mi ucieka na myśl o tym.Staram się miodu nie jeść. Ciężko to mi wychodzi.Ser tylko chudy.😯
Mleko w sklepie pewnie jest z gipsu :lol: Zawsze mówią że ma dużo wapna. :lol: Trzeba reklamom wierzyć ;) :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Miodzik jedz albo pij, a cukier niech zostanie w burakach :lol: a nie we fałdkach :D
No to może na śniadanie jajeczka na miękko ?
Miłych snów.
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Będą jajeczka ze szpinakiem z patelni 🍳 z kroplą oleju.To mamy dziś jajowy dzień. :D
Hmmmm....Jajka? :roll:
W jajkach najzdrowsze jest białko.Maseczki z ubitego białka na sztywno są idealne dla skóry. Wygladzają .zamykają pory.nawilżają.Można je kłaść na całe ciało ale z reguły twarz i dłonie.Na skórę z odroboną mąki ziemniaczanej .
Białko również zastępuje odżywkę do zniszczonych włosów. Należy tylko spłukiwać letnią wodą. :D Kiedyś zrobiłam to nieco za ciepłą i potem był na włosach koszyk wielkanocny ciężki do wyczesania.Białko ścięło się zostawiająć białe kluchy na włosach.Blee.
Żółtko na faworki albo kogel-mogel ;)
Macie jakieś inne zastosowania jajka ku urodzie?
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wewnętrznie, wewnętrznie i na ciepło i na zimno, i gotowane i smażone. Jajko jest dobre na wszystko i całe a nie rozdzielone. Żółtko na włosy a białkiem to pankowcy smarują, podpowiedz im żeby gorącą to na miesiąc będą ustawieni :lol:
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

:lol: :lol: :lol: Chyba oblepieni :lol:
Gdzieś ostatnio wyczytałam.że gorące.ugotowane jajko zawinąć w cienką tkaninę...jakąś chusteczkę i takie zawiniątko przykładać do chorego gardła. Jak działa?Nie sprawdzałam. :mrgreen: Ponoć choroba ustępuje.
Faktem też jest.że w programie Kossakowskiego pokazano gościa z mego miasta.który jajami( :oops: ) leczył :mrgreen: Nacierał nimi chorych.obtaczał i coś tam szeptał pod nosem.Nie byłam tam więc również nie znam skutków ani tego pana.Na koniec jajko rozbijał i sprawdzał jego zawartość.Jeśli było brzydkie.to jajo chorobę wchłonęło.Jeśli ładne...to do poprawki.Poprawki pewnie tylko paniom. ;) :lol:
Nasz rejon słynie z medycyny niekonwencjonalnej.Taki szamanizm w polsko-białoruskim wydaniu.
ODPOWIEDZ