Cieplice Dom Zdrojowy od 27 I 2019r.

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
BarbaraS
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 06 lut 2013 14:28

Cieplice Dom Zdrojowy od 27 I 2019r.

Post autor: BarbaraS »

Witam bardzo serdecznie. Mam skierowanie do Domu Zdrojowego w Cieplicach . nigdy nie byłam w Jeleniej Górze, stąd moje pytanie do zorientowanych. A właściwie kilka pytań:
jakie zabiegi oferują-i o jakie warto prosić,
jakie warunki w pokojach, ręczniki, łazienki itp.
czy jest ciepło w pokojach
co warto zwiedzić w okolicy
jakie możliwości parkingowe - czy koniecznie trzeba słono płacić?
Gdyby ktoś zechciał się podzielić tymi i podobnymi informacjami- będę bardzo wdzięczna. No i może ktoś także ma tam przydział-bardzo proszę o kontakt :kwiat:
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Re: Cieplice Dom Zdrojowy od 27 I 2019r.

Post autor: Dzia_dek »

Nigdy nie byłem w Domu Zdrojowym, więc na pierwsze trzy pytania nie znam odpowiedzi, ale:
BarbaraS pisze: (...) co warto zwiedzić w okolicy
Link poniżej to informacje co warto zwiedzić w okolicy;
viewtopic.php?f=21&t=9228
BarbaraS pisze:(...)jakie możliwości parkingowe - czy koniecznie trzeba słono płacić? (...)
Z parkowaniem w okolicach Domu Zdrojowego jest problem. Większość uliczek jest spokojna, ale wąska
i zatrzymywanie na nich samochodu jest mocno ryzykowne. Najbliżej DZ to chyba przy ul. Cervi na
wysokości hotelu "Cieplice", albo boczne uliczki od Cervi czyli ul. Zamoyskiego lub ul. Tabaki. Po drugiej
stronie rzeki Kamiennej to przy ul. Jagielońskiej lub w okolicy Targowiska na ul. Mieszka. Przyznam się
szczerze, że ja nie zostawiłbym w żadnym z tych miejsc samochodu na trzy tygodnie, no może z wyjątkiem
ul. Cervi przy hotelu. Do parkingu przy Termach jest prawie kilometr na butach przez park, a samochodem
prawie dwa; to tyle o bezpłatnych. Opłata za parking "uzdrowiskowy" wynosi 5 zł za dobę plus 50 zł zwrotnej
kaucji za pilota (kartę). Parking jest przy ul. Krynicznej czyli około 150 m od DZ. Wybór należy do Ciebie,
ale mam jeszcze informację, że za samochód pozostawiony w nieodpowiednim miejscu SM zostawia "żółte kartki",
viewtopic.php?f=21&t=9228&start=100#p717692 (ostatnie zdjęcie),
a potem kupony (mandat karny) o wartości 100 PLN czyli tyle, ile wynosi opłata za parking.
BarbaraS
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Bardzo dziękuję za informacje. Właśnie tego potrzebowałam. Po prostu zastanawiałam się, czy taniej wyjdzie płacić za parking czy kazać się zawieźć :) No i wychodzi,ze mam być zawieziona . Ok
Gdyby ktoś-coś jeszcze zechciał napisać o samym Domu Zdrojowym- warunki, zabiegi itp.- będę bardzo wdzięczna. :kwiat:
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Mazrena »

Witaj, byłam jakis czas temu ale opiszę to co było najwyżej ktoś skoryguje :) W pokojach sa łazienki, ręczniki talerzyki i kubeczki, jest bb ciepło. Za tv płaci się, internet tylko przy recepcji. Jest to duże sanatorium z b dobrą bazą zabiegową - toteż turnusy zmieniają się co jakiś czas, sa kuracjusze z NFZ i ZUS. Są 2 baseniki do gimnastyki z wodą termalną i w pokojach w kranie też płynie woda termalna. Jest dużo do zwiedzania - są organizowane wyjazdy (wycieczki) - płatne. Cieplice to dzielnica J Góry z pięknym parkiem do spacerów. Jest również basen w tym parku....

Tyle co mi się nasunęło ..... ;) jak coś to pytaj :?:
Awatar użytkownika
Cygana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 lut 2018 00:29
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Cygana »

Też byłam jakiś czas temu i zgadzam się z Mizerna tak dokładne tam jest,dodam może ręczniki i pościel są wymieniane bez problemu w każdym pokoju jest radio za darmo,czajnik i naczynia do kawy.Jest dobrze,miłego pobytu Pozdrawiam :P
BarbaraS
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Podbijam temat, coraz bliżej do wyjazdu, może ktoś też tam jedzie w tym terminie ? :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

witam ja jadę 27 stycznia 2019 z Gliwic
forumowicz

Post autor: forumowicz »

BarbaraS pisze: 27 gru 2018 15:23 Podbijam temat, coraz bliżej do wyjazdu, może ktoś też tam jedzie w tym terminie ? :kwiat:
Witam, ja jadę w tym terminie z Gliwic
ODPOWIEDZ