Życie ! Blaski i Cienie !
- serce62
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 17 paź 2016 20:33
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 4
Re: Życie ! Blaski i Cienie !
-
forumowicz
Tylko że to dziadostwo wierzy w reinkarnację. " autor IKON
Kuracjusz 54
- Hipokryt
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 lut 2015 18:49
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 21
Jako forumowy Hipokryt muszę potwierdzić te słowa...Zdar-ek1 pisze: 15 sty 2019 10:27 (...)
Ostatnio bardzo łatwo operujemy słowem hipokryzja.
Z pewnością w Każdym Człowieku jest troszeczkę cech, które można podciągnąć pod ten Termin. Nikt nie jest bez wad.
Dwulicowość, dwuznaczne podejście do relacji międzyludzkich, chęć przypodobania się ludziom w zależności od okoliczności, perfidia, kłamstwo, wywyższanie się, to kilka z wielu negatywnych cech hipokryty.
Nie jest moim celem krytykowanie Kogokolwiek, niech Każdy Sam wyciągnie wnioski po ostatnich dniach bogatych w wydarzenia, które Komentowaliśmy
i Wyrażaliśmy Własne poglądy. Mam jednak wrażenie że trochę hipokryzji przemyciło się w tym co Pisaliśmy w Postach.
(...)
Cieszę się, że tu nie jestem sam...
-
forumowicz
Fajnie, Są Osoby, Które Piszą. Każdy sposób jest dobry, ważne że trafia.
I choć jeszcze w mniejszości, ale Spoko, bo dla krzykaczy i tak za WYSOKO.
Ważne by dbać o swoją Godność, i sprzeciwić się językowi pogardy, zwykłej paplaniny uwłaczającej szczególnie Kobietom. Bo pomimo wolności słowa, jakieś standardy obowiązują.
A siłą krzykaczy jest to, że nie widzą oporu, jest ich więcej i potrafią zakrzyczeć wszystkich. A słowa krytyki, wprawiają ich we wściekłość, co nie dawno pokazali , atakiem, insynuacjami, używając nawet argumentów, z życia prywatnego. To jest sposób ludzi na poziomie, który reprezentują.
Największym nieszczęściem i dramatem człowieka jest to że da się zastraszyć , mówiąc że będą szykanowani, wyśmiewani, boją się wyrazić swojego zdania, i wbrew Sobie popierają, zachowując się jak małe dzieci, właśnie teraz stając się pośmiewiskiem. Wyłącznie po to by przetrwać. Wazeliniarstwo, jak słusznie to Nazwała Jedna z Pań.
Spojrzeć wystarczy jak po wielu tematach szukają zaczepki, celowo prowokując. Wyjątkowo perfidne, czują się silni szczególnie wobec jednej czy dwóch Osób. Oni wycierają się pojęciem Wolność Słowa. Co niektórzy zachowując się, jak ludzie wypuszczeni z lasu, myślący że świat jest ich, bo do sanatorium jadą.
Jedna lub dwie osoby pajacują obrażają i poniżają, a większość się dobrze bawi, i mówi że to śmieszne.
Nikogo nie obraziłem, powiedziałem co myślę, staram się mieć szacunek do każdego.
Nie robię tego dla siebie, tylko upominam się o poziom konwersacji na Forum. Pewnie znów zostanę bezpardonowo zaatakowany.
Na Forum jest dużo więcej Osób, niż Nam się wydaje, a dlaczego nie są aktywni?
Dowiedziałem się dzięki Pw. Jak kilka lub kilkanaście Osób pisze na poziomie uwłaczającym człowiekowi. Ciągłe kłótnie , i Nowi Forumowicze krążą po orbicie Forum, nie chcąc w tym uczestniczyć. Ja też nie.
Pozdrawiam.
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 4 razy
- BozenaMat
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 24 lip 2018 18:32
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 2
- Podziękował: 6 razy
- Podziękowano: 29 razy
To chyba dotyczy nie tylko Nowych Forumowiczów... bo i osoby, które są tu już jakiś czas z wolna szukają jakiegoś zakątka, gdzie przycupną, albo krążą i krążą... bez chęci zostawienia śladu. Pamiętam siebie, gdy tu trafiłam. Paluszki aż się rwały, by włączyć się w dyskusje, by wyrazić swoje zdanie, by dołączyć do wymiany poglądów. Ale z wolna stawałam się tylko obserwatorką... bo przepychanki mnie nie bawią, lubię dyskusje, starcia... ale niech to ma poziom.Zdar-ek1 pisze: 21 sty 2019 02:57 Ciągłe kłótnie , i Nowi Forumowicze krążą po orbicie Forum, nie chcąc w tym uczestniczyć. Ja też nie.
Pozdrawiam i jak to mawiają. Zawsze jest Twoja prawda, moja prawda, i g...... prawda. Znalezienie złotego środka tych prawd wymaga kultury, by nie oblepić się owym g........
-
forumowicz
I...generalnie od tygodnia mam naprawdę lotto na wszelkie komentarze. Ja też patrzę w lustro, nie będę klakierem, nie będę na siłę szukać sympatii bo jak to ktoś mądrze napisał przyjaciel wszystkich nie jest przyjacielem nikogo. Życzę wszystkim miłego dnia.