Życie ! Blaski i Cienie !

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Re: Życie ! Blaski i Cienie !

Post autor: Felice »

"Ironia prawie zawsze jest robieniem z niedostatku oznaki wyższości."
Tomasz Mann
Awatar użytkownika
serce62
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 17 paź 2016 20:33
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: serce62 »

lubiłem ją a ona mnie .....byłem szczęśliwy jakby we śnie...szczęścia życzę Kochani na co dzień nie tylko we śnie :D
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

Bingo :serce: ;)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

"Grą słów można za­bić niejed­no chamstwo...
Tyl­ko że to dziados­two wie­rzy w reinkarnację. " autor IKON

Kuracjusz 54
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

Życie :D Blaski :D i Cienie :D to
https://youtu.be/1qw9uomnClE
i tak jakoś mi leci to życie ;)
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

Zdar-ek1 pisze: 15 sty 2019 10:27 (...)
Ostatnio bardzo łatwo operujemy słowem hipokryzja.
Z pewnością w Każdym Człowieku jest troszeczkę cech, które można podciągnąć pod ten Termin. Nikt nie jest bez wad.
Dwulicowość, dwuznaczne podejście do relacji międzyludzkich, chęć przypodobania się ludziom w zależności od okoliczności, perfidia, kłamstwo, wywyższanie się, to kilka z wielu negatywnych cech hipokryty.
Nie jest moim celem krytykowanie Kogokolwiek, niech Każdy Sam wyciągnie wnioski po ostatnich dniach bogatych w wydarzenia, które Komentowaliśmy
i Wyrażaliśmy Własne poglądy. Mam jednak wrażenie że trochę hipokryzji przemyciło się w tym co Pisaliśmy w Postach.
(...)
Jako forumowy Hipokryt muszę potwierdzić te słowa... :lol:
Cieszę się, że tu nie jestem sam...
forumowicz

No to spójrzmy, jak to wygląda na dziś.
Fajnie, Są Osoby, Które Piszą. Każdy sposób jest dobry, ważne że trafia.
I choć jeszcze w mniejszości, ale Spoko, bo dla krzykaczy i tak za WYSOKO. :)
Ważne by dbać o swoją Godność, i sprzeciwić się językowi pogardy, zwykłej paplaniny uwłaczającej szczególnie Kobietom. Bo pomimo wolności słowa, jakieś standardy obowiązują.
A siłą krzykaczy jest to, że nie widzą oporu, jest ich więcej i potrafią zakrzyczeć wszystkich. A słowa krytyki, wprawiają ich we wściekłość, co nie dawno pokazali , atakiem, insynuacjami, używając nawet argumentów, z życia prywatnego. To jest sposób ludzi na poziomie, który reprezentują.
Największym nieszczęściem i dramatem człowieka jest to że da się zastraszyć , mówiąc że będą szykanowani, wyśmiewani, boją się wyrazić swojego zdania, i wbrew Sobie popierają, zachowując się jak małe dzieci, właśnie teraz stając się pośmiewiskiem. Wyłącznie po to by przetrwać. Wazeliniarstwo, jak słusznie to Nazwała Jedna z Pań.
Spojrzeć wystarczy jak po wielu tematach szukają zaczepki, celowo prowokując. Wyjątkowo perfidne, czują się silni szczególnie wobec jednej czy dwóch Osób. Oni wycierają się pojęciem Wolność Słowa. Co niektórzy zachowując się, jak ludzie wypuszczeni z lasu, myślący że świat jest ich, bo do sanatorium jadą.
Jedna lub dwie osoby pajacują obrażają i poniżają, a większość się dobrze bawi, i mówi że to śmieszne.
Nikogo nie obraziłem, powiedziałem co myślę, staram się mieć szacunek do każdego.
Nie robię tego dla siebie, tylko upominam się o poziom konwersacji na Forum. Pewnie znów zostanę bezpardonowo zaatakowany.
Na Forum jest dużo więcej Osób, niż Nam się wydaje, a dlaczego nie są aktywni?
Dowiedziałem się dzięki Pw. Jak kilka lub kilkanaście Osób pisze na poziomie uwłaczającym człowiekowi. Ciągłe kłótnie , i Nowi Forumowicze krążą po orbicie Forum, nie chcąc w tym uczestniczyć. Ja też nie.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Tak było, jest i będzie......... kultura może być wrodzona, wyuczona, nabyta lub podpatrzona. Podobnie jest z prawdą.
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 lip 2018 18:32
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 29 razy

Post autor: BozenaMat »

Zdar-ek1 pisze: 21 sty 2019 02:57 Ciągłe kłótnie , i Nowi Forumowicze krążą po orbicie Forum, nie chcąc w tym uczestniczyć. Ja też nie.
To chyba dotyczy nie tylko Nowych Forumowiczów... bo i osoby, które są tu już jakiś czas z wolna szukają jakiegoś zakątka, gdzie przycupną, albo krążą i krążą... bez chęci zostawienia śladu. Pamiętam siebie, gdy tu trafiłam. Paluszki aż się rwały, by włączyć się w dyskusje, by wyrazić swoje zdanie, by dołączyć do wymiany poglądów. Ale z wolna stawałam się tylko obserwatorką... bo przepychanki mnie nie bawią, lubię dyskusje, starcia... ale niech to ma poziom.
Pozdrawiam i jak to mawiają. Zawsze jest Twoja prawda, moja prawda, i g...... prawda. Znalezienie złotego środka tych prawd wymaga kultury, by nie oblepić się owym g........ :)
forumowicz

Czuję tak samo. A najbardziej dotyka fakt, jak w tym kierunku ewoluują osoby, do których miałam bezwarunkowy szacunek. I nie, nie potrafię zrozumieć wolności słowa, która poniża, językiem prostym i wulgarnym. I zabrakło mi komentarza Moderatora, który po prostu usunął posty zamykając temat w którym nazwanie kogoś ciotą pozbawioną napletka traktowane jest jako komplement. Dlatego podobnie jak Ty Bożenko pozostanę obserwatorem pozostawiając pole dla pełnej wolności słowa w innym wymiarze niż ten, który łączy mi się w głowie z szacunkiem.
I...generalnie od tygodnia mam naprawdę lotto na wszelkie komentarze. Ja też patrzę w lustro, nie będę klakierem, nie będę na siłę szukać sympatii bo jak to ktoś mądrze napisał przyjaciel wszystkich nie jest przyjacielem nikogo. Życzę wszystkim miłego dnia.
ODPOWIEDZ