Dla kogo uzdrowiskowa rehabilitacja?
Dla kogo uzdrowiskowa rehabilitacja?
- Atina
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 19 sie 2011 09:29
- Oddział NFZ: Pomorski
- Podziękował: 159 razy
- Podziękowano: 76 razy
Re: Dla kogo uzdrowiskowa rehabilitacja?
-
kamila
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 16 maja 2011 10:13
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 5
- Selene
- W naszej pamięci

- Na forum od: 16 maja 2010 11:51
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 12
http://www.forum.nasze-sanatorium.pl/vi ... =13&t=5874
Jak bedziesz mieć pytania dodatkowe, zapraszam
Wyczytałem kiedyś że taka forma istnieje i podpowiedziałem koledze żeby sie o nia starał. Nie jest to łatwe bo nawet lekarze o niej niewiele wiedzą. Przede wszystkim na takie leczenie może skierować wyłacznie lekarz specjalista (najczęściej ortopeda). Trzeba lekarza przypilnować żeby dokładnie wypełnił druk bo są rubryczki/półapki które źle wypełnione zdyskwalifikują wniosek. Po kilkkakrotnych wizytach u lekarza specjalisty i w Oddz.NFZ udalo mu sie pokonac trudnosci i zlożyc odpowiedni wniosek. Wyczekał swoje i otrzymał numer, który w kolejce okazał sie 300 coś tam. Numer huśtał sie tam i z powrotem żeby po kilku miesiącach ustabilizować się na ok.240 pozycji. Tak więc kolejka krótka ale rusza się wolniutko, wolniutko. Życzę powodzenia i cierpliwości w staraniach.emik pisze:Szukałam, ale nie znalazłam odpowiedzi. Powiedzcie mi, dla kogo przeznaczona jest uzdrowiskowa rehabilitacja w sanatorium uzdrowiskowym. Chodzi mi o turnus 28 dni z NFZ-u, ale nie ten poszpitalny. Słyszałam różne wersje - że jakieś dwa schorzenia, że skierowanie od lekarza specjalisty, ale nie wiem, co jest prawdą. Będę wdzięczna za odpowiedzi.
-
nena
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 28 wrz 2013 07:56
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
- Staż sanatoryjny: 3
- tanganika
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 01 lis 2013 10:48
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 1 raz