Mam już przydzielony Ciechocinek od 27 lipca z ZUSu , ale ze względu na córkę, która ma termin porodu końcem lipca muszę zmienić na wcześniejszy czas rehabilitacji, by jej pomóc. A czekam na ten wyjazd od października. W takim wypadku poinformowano mnie że muszę złożyć podanie do głównego orzecznika ZUS i to co usłyszałam mają terminy wcześniejsze, a m.in. od 23 czerwca do Polanicy do Wielkiej Pieniawy.
Bardzo proszę o poradę , gdzie jest w ciepłe dni lata lepiej jak i co będzie lepsze w okresie wakacji i gdzie pojechać. Polanica jest małą miejscowością górską, a Ciechocinek większym miastem. Jakie możliwości ma jedno miasto czy drugie,by po najważniejszych zabiegach można było też dobrze spędzić czas. Ciężko mi jest porównać te dwa miasta. Wiadomo że w mieście się nie odpoczywa tak dobrze w upały... Ale jest chyba więcej możliwości spędzenia czasu w Ciechocinku. Obawiam się że w Polanicy w dużo mniejszej miejscowości tego nie ma,, ale jest lepiej pod względem krajobrazowym. Co do zabiegów to wiem że są porównywalne i do miejsca pobytu też jeżeli chodzi o nocleg i rehabilitacje. Nie chciałabym też "wpaść z deszczu pod rynnę..."
Bardzo proszę poradźcie jak uważacie ..Jak oceniacie te miejscowości ? Czy Polanica będzie lepsza od Ciechocinka. Oczywiście wiadomo, że też trzyma mnie termin... będę wdzięczna za szybkie porady i z góry bardzo dziękuję. Serdecznie pozdrawiam