Polanica Korab od 12.09.2013

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Baba
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 15 sie 2013 21:29
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Polanica Korab od 12.09.2013

Post autor: Baba »

Napisz proszę jeszcze jak czasowo jest wypełniony dzień zajęciami, bo jakoś wnioskuję, że strasznie dużo tego.
Kwiatki robiliście, było coś takiego?
Baba
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 15 sie 2013 21:29
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Baba »

To fajnie, że tak dużo ludzi łapię się w średnią z ZUS-u :) Ale nie mam problemów z kontaktami z osobami młodymi i starszymi pytałam tylko z ciekawości.
Awatar użytkownika
beamari
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 28 sty 2013 15:46

Post autor: beamari »

Kwiatki robi się na codziennej terapii zajęciowej. Mają ją tylko (chyba) psychosomatyczni. Ale, tak jak pisałam, każda grupa ma inną specyfikę zajęć. Amazonki i narządy ruchu nie mieli czegoś takiego. Ja byłam z ZUSu. Codziennie miałam:
- rozruch (spacer po śniadaniu)
- gimnastykę ogólnorozwojową
- terapię zajęciową
- relaks przy muzyce ( nie pamiętam jak to się nazywało)
- muzykoterapię
- psychoterapię grupową
Ponadto średnio co drugi dzień, na przemian basen, choreoterapia, jakaś tam inna terapia z psychologiem, wizyty u lekarza (raz w tygodniu) i jeszcze tam różne pojedyncze, jak spotkanie z panią dyrektor, czy z pracownikiem ZUSu odnośnie prowadzenia własnej dokumentacji leczenia czy ubiegania się o rentę. Już dokładnie nie pamiętam co tam jeszcze było, ale dużo tego... na papierze ;)
zybii
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 27 lut 2011 10:21

Post autor: zybii »

Bardzo dziękuję za wszystkie informację BEAMARI....napewno się przydadzą!!!!!
zybii
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

BEAMARI jak możesz to napisz czy na psychosomatyce jest jedna , dwie grupy ???? Ile osób jest w grupie??? czy jest osoba która prowadzi grupę???
Awatar użytkownika
beamari
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 28 sty 2013 15:46

Post autor: beamari »

Zybii, na moim turnusie były dwie grupy. Zwykle jest w nich 10-12 osób. Nie wyznaczają nikogo do prowadzenia, chyba, że chodzi Ci o lekarza... terapeutów jest troje i każdy ma jakąś działkę do zrealizowania. Jeśli już uczestniczyłeś w jakiejś terapii, to możesz być zawiedziony, bo to nie są zajęcia dla zaawansowanych. Wiem, bo ciutkę się na tym znam. Wtedy lepiej poprosić lekarza o tok indywidualny. Ja tego nie zrobiłam, bo nie wiedziałam, że tak można i żałuję.
zybii
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Dzięki BEARMANI za cenną informacje bardzo to doceniam że dzielisz się szczerze ze swoimi pobytem w Korabie...napewno będę się starał skupić na rozmowach indywidualnych skoro na spotkaniach grupowych z psychologiem mogę być zawiedziony....byłem na takiej terapi z ZUSU 2012r w Ustroniu.....i na terapi 12-sto tygodniowej też w Ustroniu tylko że z funduszu......bardzo ciężka!!!!! ale zarazem cudowna terapia która dużo mi dała....dużo by pisać ale nie tu....Boje się że po ostatnim pobycie na rehabilitacji mogę a raczej jestem pewny (z twojego opisu) być zawiedziony.....zobaczymy .........Jeszcze raz dziękuję za cenne informację...Pozdrawiam i życzę miłego udanego weekendu...ZYBII
ODPOWIEDZ