Recepta na szczęście....

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
BOZENA196711
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 sie 2012 22:15

Re: Recepta na szczęście....

Post autor: BOZENA196711 »

Kogoś kto nie ma szczęścia w sobie nikt i nic nie uszczęśliwi. No może na moment, a za chwilę dalej podda się przekonaniu że można mieć lepiej...więcej...i że to wcale nie szczęście. Dlatego jednych uszczęśliwić potrafi słoneczny poranek a drugich nie uszczęśliwi nawet gwiazdka z nieba.
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

Ten mężczyzna i ta kobieta poznali się kiedyś…
Mężczyzna uśmiechał się na pewno do kobiety, na pewno przyniósł jej kwiaty .....
Nieśmiały, niezręczny, bał się może, że zostanie odtrącony…
A kobieta przez wrodzoną kokieterię, kobieta pewna swojego wdzięku
z upodobaniem podniecała jego niepokój…
I tamten (…) przeżywał rozkoszną udrękę…
A potem…a potem były pierwsze słowa miłości, pierwsze dotknięcia ręki, pierwsze pocałunki…
Całe ich życie wypełniała wzajemna miłość…
Całym sobą, każdym gestem i słowem mówili o tym, że się kochają…
…Niepojęte jak mogli stać się tymi bryłami gliny…
~Antoine de Saint Exupery............strasznie go lubię
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Spytano parę staruszków,jak wytrzymali ze sobą 50 lat i nadal są razem, szczęśliwi,,,,,,Bo widzi pan urodziliśmy się w czasach,kiedy jak coś się psuło,to się to naprawiało a nie wyrzucało do kosza ,,,, :)
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

...........Bo bycie razem powinno nam ułatwiać życie, a nie utrudniać… ;) :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

""Im bardziej jesteśmy szczęśliwi tym częściej dręczy nas niepokój "".

A to oznacza ,że nie jesteśmy szczęśliwi.
Czy można zbudować szczęście ,budując je na niepokoju innych?
Czy można być szczęśliwym ,wiedząc ,że ktoś inny gdzieś tam targany niepewnością o swojego partnera ,ma nieprzespane noce ,smutek na twarzy i lęk o swoje szczęscie?
Czy możemy być szczęśliwi ,wiedząc że tak naprawdę oszukujemy siebie i innych?
Tak bardzo chcemy szukać usprawiedliwienia dla naszego szczęscia ,tak bardzo zagłuszamy nasz niepokój ,tak bardzo kochamy mówiąc wreszcie szczęście się do mnie uśmiechnęło.
Uśmiechnęło się ,ale za pózno o wiele lat za póżno......... :( nie powinno teraz czemu nie wtedy ,gdy mogliśmy kochać miłością nieskazitelną ,czystą i nieukrywaną ....dlaczego
Słowa przysięgi złożonej naszemu partnerowi ..."i nie opuszczę ciebie..........""
I nie opuszczę Ciebie moje szczęście tym bardziej teraz w tak trudnej dla Ciebie i dla nas chwili..........,a może kiedyś ,może kiedyś ,już oczyszczone z niepokoju to upragnione szczęście zapuka do mych drzwi ,a ja mu otworzę i powiem wejdż ...teraz juz nikogo nie krzywdzimy ..teraz jest nasz czas ten fotel czekał ,na ciebie.
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Kruszynko a ja myślę............ że miłości się trzeba uczyć cierpliwie wciąż od nowa… ;) Ta nauka nigdy się nie kończy…
I pamiętać o tym, że ludzie tworzący związek, tak jak wszyscy ludzie, dojrzewają, uczą się zbierając swoje doświadczenia życiowe też i się zmieniaj :( ą…I naiwnością byłoby wierzyć, że mąż, którego pokochałam gdy miał
30 lat mniej, to teraz jest ten sam człowiek…Że i ja jestem tą samą osobą, którą byłam wtedy…
Jednak, jeśli związek jest oparty o prawdziwe uczucia, jeśli jest to nie tylko miłość ale i przyjaźń i bliskość;
to te zmiany, które zachodzą w tym drugim człowieku są do zaakceptowania…chyba że ja tak bardzo się zmieniłam że On nie zaakceptuje mnie ..bo wiesz jak w życiu bywa ;) ;) młodsza laska u boku :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Niech pierś rozsadza serca bicie,