Dokąd zmierza portal NASZE SANATORIUM?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 88 razy

Dokąd zmierza portal NASZE SANATORIUM?

Post autor: darek »

Kilka dni temu otrzymałem telefon od Pewnej kiedyś aktywnej Kuracjuszki -Forumowiczki wczoraj otrzymałem sms od Kuracjusza Aktywnego na Forum.

Kilka dni temu minęła Moja rocznica na Forum 7 lat.
Pytanie czy Chudych czy Tłustych .
W tym czasie napisałem ponad 4500 postów -Otworzyłem-zainicjowałem kilka Tematów.
Jeden był Tematem topowym bo znajdował się nawet na Pasku w zakładce.
Cóz Czas oraz nie odnawianie spowodował że zniknął choć uważam że temat Oznaczeń Ludzi chorych powinien mieć miejsce.

Gdy 7 lat temu odnalazłem Portal .

Obowiązywała pewna etyka.
Fakt były żarty , czy napinanie się ,ale miało to swój Smak.

Może dlatego że Dużo do Powiedzenia miała ŚP -Selena - Może był to Autorytet dla tych Nowych portalowiczów.

Ale jednocześnie nie Tylko Ona trzymała Dryg na Portalu.

Jak w każdym społeczeństwie były grupy i podgrupy Osoby z tzw Kółka wiecznej Adoracji jak i..

Były sławne Plusiki a i później pojawiły się i Minusy

Forum ŻYŁO .

Zakładka oceń Sanatorium Żyła
Każdy kto wybierał się do upragnionego zdroju zadawał Pytanie i pojawiało się moc odpowiedzi.

Pamiętam jaką Zostałem obdażony empatia gdy jako Pierwszy pokazałem na Forum swój wizerunek.
Prowadziłem kampanię ogólnokrajową fakt - rodzina częściej spotykała mnie w mediach niż w domu.
Osiągnąłem Cel.

Oczywiście miałem też swych adwersarzy na Forum bo wybiłem się .
Bo Pan Administrator Mnie i wspomnianą Selenę wyróżnił tym Pomarańczowym wyróżnikiem .
Napisałem pismo do Pana Administratora o .. Uznał że Projekt i praca zasługują

Nie zapomnę gdy po latach właśnie tutaj na Forum spotkałem (wirtualnie) Ładną Dziewczynę ,która podobnie jak i ja trenował tą sama dyscyplinę .

Dażyliśmy się Wszyscy Mocną EMPATIĄ

Dziś spoleczność Forumowa zaczyna ( To Moje odczucie ) zachowywać się jak Ci Panowie i Panie na Wiejskiej.

Zadaję sobie niejednokrotnie czytając wpisy po co -po co tyle agresji.

Ile po żyjemy.. 5-10-15 lat ?
Ile razy wyjedziemy do upragnionego Sanatorium 2-5 razy ok Ci Bardziej schorowani mają Szansę na 10 pobytów.

Wiem Moje zdanie dla wielu będzie powodem do Totalnej -( jakie to piękne kolejne zapożyczone Słowo) Krytyki bo znowu się wymądrza
Tak może znowu rozpoczynam walkę z Wiatrakami.

Ale Osobiście Ja jak i Osoby z ,którymi mam kontakt telefoniczny ( całe 10 osób ) uważają że Fajnie było by gdyby na Forum powrócili Ci ,którzy kiedyś Mocno wspierali Pomagali To Forum .

Dziś co niestety jest Smutne co jakiś czas Pojawia się fala dziwnych zachować ,która Prowokuje do ...

Pragnąłbym i to Kolejna Prośba do Administratora o Uporządkowanie jednego z działów .

To co kiedyś obiecał

Oceń sanatorium

Niech podzieli na zasadzie
Miasto
-obiekty

I niech tylko Pan Administrator będzie mógl zakładac Nowe obiekty
Nie ukrywam że Wiele Osób z Reala Zna Nasz Portal jednak gdy chce odszukać czegoś to jest to utrudnione,
Wiem czas i kasa
Ale zapewne są Osoby ,które mogły by Pomóc w tym Projekcie.

Dodatkowa Sprawa Reklamujmy Nasz Portal na tablicach Ogłoszeń w sanatoriach kiedyś Jedne z Forumowiczów miał takie pomysły był temat Znaczków ,koszulek etc
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Re: Dokąd zmierza portal NASZE SANATORIUM?

Post autor: andrzej1955 »

Witam,Darku-jak w tytule-dokąd-chyba nikt nie jest w stanie na to pytanie ostatecznie i wyczerpująco odpowiedzieć,wiele tematów związanych jest z życiem i obecną sytuacją i z tego też powodu dochodzi do sporów i zamykania tematów bo życie niestety połączone jest z wszech obecną polityką,coraz to nowi ludzie różne poglądy mało tolerancji o szacunku już nie wspomnę,pokolenia bardzo roszczeniowe i konsumpcyjne,chęć zabłyśnięcia i popisania się,pokazania swojej niepodważanej i bezdyskusyjnej racji i wszelakiej mądrości w różnych tematach i dziedzinach,piszesz o ludziach którzy odeszli-następuje normalne zmęczenie materiału i wypalenie-sam wiele razy otwierałem stronę by po przeczytaniu kilku wypowiedzi ją zamknąć,kultura wypowiedzi poszła w....las :!: coby nie pisać to było i jest Ono źródłem wielu informacji i to nie tylko o obiektach sanatoryjnych ale i schorzeniach,wielu procedurach i rozrywki w tematach luźnych,mam nadzieję że skorzystało i jeszcze skorzysta na tym wiele osób które tu zaglądną właśnie w tym celu,a właścicielom obiektów da do myślenia i przemyślą wiele spraw związanych z pobytem Kuracjuszy aby zapracować na dobrą opinię-jestem optymistą ;) niestety ostatnio zdarzają się coraz częściej wrzutki pseudo kuracjuszy i wystawiane laurki-ale wytrawni kuracjusze potrafią to zasygnalizować-po lekturze Misia,forma i zamysł założyciela się sprawdziły co widać po licznikach odwiedzin :!: miałem to szczęście i zaszczyt być tu prawie od początku,poznałem wspaniałych ludzi :D i nagryzmoliłem troszkę różnych wpisów,Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie z Nadzieją że dalej będzie się rozwijało z pożytkiem dla Nas Wszystkich :kwiat: :kwiat: :) :)
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na forum od: 28 lis 2008 22:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: administrator »

Drogi Darku
Czas mija nieubłaganie. Nic nie jest w stanie go zatrzymać, ani nas podążających wraz z nim.
Zawsze tęsknimy za tym co było. Zawsze wspominamy, że kiedyś to było lepiej albo jeśli nie lepiej to i tak fajnie. Nawet lata komuny możemy często wspominać miło choć miło wtedy nie było. Moim skromnym zdaniem chodzi tylko i wyłącznie o wspomnienie minionego czasu i młodości, przynajmniej tej sprzed 10 lat (a 20 lat temu czy 30 to oczywiście było jeszcze lepiej). Tęsknimy za nią i koniec, a że nie jesteśmy w stanie sprawić by wróciła, wspominamy wszystko co było jako coś lepszego i magicznego nawet jeśli fakty by temu przeczyły.
Jak się ma portal NS? Całkiem ok. Nie widzę by coś się pogorszyło. Statystyki mówią, że nie jest gorzej niż było kiedyś, a nawet lepiej pod względem ilości odwiedzin strony. W dziale "Oceń sanatorium" pojawiają się często bardzo fajne i obszerne relacje z pobytów, chyba nawet więcej ich teraz niż na początku. Oczywiście zachęcam do jeszcze większej ich ilości.
Nie zmieniły się też zasady bycia tu i pisania, ani regulamin, nawet jeśli były jakieś zmiany wynikające z prawa to nie miały one wpływu na to jak zachowują się forumowicze. Zawsze było raz lepiej, raz gorzej. Jedni byli ponad wszystko i ponad kłótnie, nie wdawali się w nie po prostu. Inni żadnej kłótni nie odpuszczali i zawsze chcieli mieć ostatnie słowo. Tak było i jest i pewnie będzie. Nie zmienimy natury człowieka żadnym zapisem i wymogiem.
Pomarańczowe nicki nie dawały nic więcej prócz tego, że były pomarańczowe. Dla mnie to pierwsze osoby, które w moim odczuciu szybko zżyły się z forum i swoją osobą i postami przyczyniły się do jego rozwoju. Czy nadal powinny być wyróżnione w ten sposób na dziś? Pewnie nowi forumowicze nawet nie wiedzą o co chodzi. Może wystarczy forumowe Słoneczko? Mi to nie przeszkadza, że są pomarańczowe. Tylko, że w naszym społeczeństwie każde wyróżnienie to jakiś tam powód do zazdrości u innych.
Plusiki to było coś co chciałem wprowadzić. Uważałem, że pomogą w ocenie wartości postów, opisu relacji, ośrodków itp. A szybko stały się narzędziem do rywalizacji i głównym elementem skupienia się forumowiczów - kto ma więcej plusików. Dlatego, po przecież wielu sygnałach od forumowiczów właśnie, plusiki (i minusiki) zlikwidowałem. Myślę często o ewentualnym ich przywróceniu ale obawiam się, że znów będzie to kość niezgody i rywalizacji zamiast narzędzia oceny postu. Na razie więc ciiii... może w przyszłości.
Tak samo co do działu "Oceń sanatorium". Zawsze mówiłem, że może kiedyś zrobię taki podział. Może. Darku, MOŻE. Nigdy nie obiecałem, że na pewno i że w ogóle. Ale może kiedyś tak. Póki co wystarczy wpisać w forumowe okienko "Szukaj" nazwę ośrodka i wszystko wyskakuje jak na dłoni. Czy naprawdę tak trudne to jest w XXI-wiecznym społeczeństwie informacyjnym? Chyba nie. Dlatego to 'może' nadal pozostaje jako otwarte na przyszłość ale nie jako obietnica.
Darku, temat opasek umarł sam z siebie, po prostu nikt tam już nie pisał od dłuższego czasu stąd nie było potrzeby by był przypięty. Wystarczy, że napiszesz w nim jeden post np. raz na miesiąc by temat przywołać na górę. Może warto?
Co do reklamy - komercja może jest i dobra. Nie chciałbym tylko by zaważyło to w jakikolwiek sposób nad postrzeganiem portalu czy forum przez użytkowników. Może jak będzie gdzieś przypięte na tablicy, zrodzą się podejrzenia, że "ponieważ ten ośrodek reklamuje NS, to na pewno ma lepsze oceny przez to". Może warto pozostać apolitycznym i niekomercyjnym?
Koszulki oczywiście można zrobić. Takie proste, białe z logo NS na sercu. Przynajmniej na początek. Jeśli naprawdę są chętni, mogę to przygotować i dogadać się, z którymś ze sklepów z koszulkami/gadżetami by miał w ofercie takie coś.
Z całego Twojego bogatego w treść wpisu, najbardziej mi źle z pewnymi rzeczami, na które nie mam żadnego wpływu, tzn. na te spory między forumowiczami, kłótnie bez powodu itd. Szkoda, że tak często to się zdarza. Szkoda, że jest taki brak tolerancji w społeczeństwie, co oczywiście przekłada się na życie na forum. No ale to chyba inny temat powinien być - Dokąd zmierza nasze społeczeństwo? Dokąd zmierza Polska? Dokąd zmierza świat? Taki temat jednak zaraz przerodziłby się w polityczną kłótnię jak sądzę więc lepiej nie mówmy o tym.
Pozdrawiam serdecznie.

ps.
Na szybko dopisuję bo pojawił się post Andrzeja. No właśnie. Czy dotyczy on pytania z tytułu? Właśnie raczej zachowań społeczeństwa, a nie samego portalu czy forum NS. Tak jak Andrzej pisze, zdarza się to, zdarza się tamto ale generalnie wiele można z forum się dowiedzień, a i rozrywki nie brakuje. Zachowajmy tylko kulturę i tolerancję proszę.
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

Ha ha a u mnie minęła wczoraj rocznica bytności na forum :D
Darek po prostu się starzejemy :lol: :lol: paluszki nie chcą chodzić po klawiaturce :lol: :lol: bolą stawy małe ... duże :roll: i jak sam wspomniałeś telefon jest wygodniejszy :lol: :lol: ale mamy tyle sympatii do tego miejsca że wciąż wracamy Pewnie jak zapomnę hasła to już tu mnie nie zobaczysz bo pamięć też szwankuje :D..ale puki co to czasem tu pukam :lol: :lol: :lol: Pięknej niedzieli Wam życzę .
forumowicz

Post autor: forumowicz »

eluuunia! hasło można wbić na stałe! ja też swojego nie pamiętam pomimo że jestem tu od niedawna. :)
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

Witaj Szpiilka i zostań z nami to fajne miejsce .. :D
forumowicz

Post autor: forumowicz »

:) :) :) :) :serce: :serce: :kwiat:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Elusia chociaż tutaj starsza jesteś :lol: :lol: :lol: i już mi od razu lepiej :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Maryann
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 kwie 2017 17:42
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Maryann »

darek pisze: 23 lut 2019 18:56
Kilka dni temu minęła Moja rocznica na Forum 7 lat.
Pytanie czy Chudych czy Tłustych .
Darku :kwiat: Rocznice zazwyczaj działają na nas refleksyjnie..Uśmiechnij się :kwiat:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 88 razy

Post autor: darek »

Fionka pisze: 24 lut 2019 13:02 Elusia chociaż tutaj starsza jesteś :lol: :lol: :lol: i już mi od razu lepiej :lol: :lol:
Co wy opowiadacie Elunia to młody podlotek .. Prawda Andrzeju ;)
Tylko My z Andrzejem już wiekowi jesteśmy .

A co do wpisu Naprawdę Brak mi tej Empatii ,która kiedyś była większa wszyscy do wszystkich odnosili się z Szacunkiem .
ok
starzeję się

Fakt Elu gdy rozpoczynałem przygodę z Forum Nie byłem jeszcze Dziadkiem ..dziś juz inne priorytety choć dusza nadal ..
Zablokowany