Biawena Wysowa-Zdrój Uwaga Ważne!!

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
forumowicz

Re: Biawena Wysowa-Zdrój Uwaga Ważne!!

Post autor: forumowicz »

Fionka tyle że dla niektórych zamiast ruszyc mózgownicą i troszku pomyśleć lepiej jest od razu marudzić i wieszać psy na bogu ducha winnym człowieku,czy instytucji..
Jesssu, a potem weź takiego dostań do pokoju... nic tylko sie powiesic ;)
forumowicz

hanys pisze: 23 lut 2019 20:50 (...)
Więc moze Ty liczysz że ośrodki mają po przybywających kuracjuszy wysyłać lektyki z 4 niewolnikami do niesienia albo limuzyny z szoferem i bagażowym a przed wejściem czerwony dywan rozciągać??
super! ja bym tak chciała! dywan mogę odpuścić....
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 253 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

atibiotick pisze: 24 lut 2019 20:21 .... recepcjonistka telefonicznie Biaweny informuje iż autobus podjeżdża pod Biawne i jest to ostatni jego ostatni przystanek przystanek.!!!

...
na rozkładzie jazdy wyrażnie figuruje przystanek Biawena.
Pomijając rozkład jazdy , gdyż może nie został zaktualizowany .... co nie powinno mieć miejsca , to jednak informacja z recepcji jest karygodna :!: powinni informować , że od przystanku jest ok 350 m pod górę . Być może byłyby osoby , które właśnie zdecydowałyby się na wysłanie walizki kurierem , być może ktoś by kogoś przywiózł samochodem , być może ktoś by wysiadł wcześniej , tam gdzie jest taksi i podjechał pod drzwi ośrodka lub inne rozwiązania .
Biawena wprowadziła pytających w błąd :roll:
bozenkagr
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2014 19:38
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: bozenkagr »

antibiotick, zgadzam się z Tobą. Byłam w Biawenie w maju 2018 r. To bardzo dobre sanatorium, świetne zabiegi, wyżywienie i pokoje. Byłam zachwycona kriokomorą i wszystkim. Mój pobyt był na narządy ruchu z ZUS. I początek pobytu nie nastrajał optymistycznie. ... te 350 m. Nawet w maju do dla mnie było strasznie. Waliza dała mi się mocno we znaki. Barki, łokcie ...odczuwałam długo to wejście, nie mówiąc o miejscu złamania... Więc proszę, nie mówcie, że to nieważne. Jestem aktywna fizyczna, brakuje mi do 60-tki, a jednak miałam dosyć... :) Nie wszyscy do sanatorium jeżdżą swoimi samochodami. W takich kwestiach niech wypowiadają się Ci, którzy sami przeżyli takie piękne wejście.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

atibiotick pisze: 24 lut 2019 20:21 tak l jak sądziłem mądrale wszystko wiedzące na wszystkim się znające już się intelektualnie uzewnętrzniły BRAWO HANYS!! Ty zasługujesz na nowy wzorzec MĘDRZEC!!!Jak czytam jego wypowiedzi to zastanawiam sie po co ten człowiek jeżdzi do sanatorium mógłby je sam zorganizować.A więc mędrcu ze Śląska ,nie pisałem tego posta dla ciebie a dla ludzi chorych i nie przewróciło mi się w d...pie .To tobie chyba w mózgu jesli tak się bzdurnie wypowiadasz.Po pierwsze dla durno mądrych-recepcjonistka telefonicznie Biaweny informuje iż autobus podjeżdża pod Biawne i jest to ostatni jego ostatni przystanek przystanek.!!! Po 2.Dla bardziej sklerotyczałych-na rozkładzie jazdy wyrażnie figuruje przystanek Biawena.Po trzecie dla tych zdrowych jak by była taxi chętnie bym skorzystał .po czwarte ja przyjechałem po zdrowie a nie po test wysiłkowy i jeśli ktoś zawsze ma pod górkę i do szkoły podstawowej tak chodził 12 lat sądząc po wpisach to dla niego pod górę znaczy dla niego- z góry.Proponuje pseudointeligentom przejść pod tą górkę w mrozie -15 odczuwalne -25C można sprawdzić po po danych w ten dzień oblodzona zaśnieżoną drogą 350 metrów najlepiej wyślijcie w taką podróż waszą chorą matkę i powiedzcie jej jeśli się wam na to poskarży że się jej w du... przewróciło.To forum ma ponoć pomagać i przestrzegać a nie służyć wypocinom zaawansowanych kuracjuszy którzy są najmądrzejsi i wszystko wiedzą .czyli po niegrzecznej wypowiedzi Hanysa na mój post należało by mi się skulić i przestraszyć cóż to napisałem,otóż nie Hanys, trzymaj te durne wypowiedzi przy sobie nie ma cie tu a do lektyki byś się na pewno przydał masz tyle złości i zawziętości mógł byś to wykorzystać nie plując jadem a pożytecznie dla społeczeństwa- i to byłby rzeczywiście pomocny kuracjusz bo tyle postów już zamieściłeś na tym forum iż mógłbyś już prace doktorska po tych 2 pobytach w sanatoriach napisać-spróbuj .Wiesz na pewno kto ma do takich prac szczęście... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
??????

KOCHANY

Kochany Kuracjuszu z odpowiednim stażem .

Zastanawiam się po co TYLE agresji.

Życie jest tak KRÓTKIE

Można sobie zamówić bo bylem świadkiem jak Pan w autobusie zamówił sobie Taxi aby go dowieziono do ..Biaweny z dolnego przystanka PKS .
Nie wiem skąd przyjechał ale czekał na przystanku i dowiózł .

Osobiście dwie dekady temu Ja i około 20-25 kuracjuszy nie tylko z Biaweny ale i z Instytutu "dymało" oblodzoną ścieżką pod górę około 17 przy temperaturze na wskazaniu Termometru na Biawenie chyba MINUS 20 st

Fakt ta drogę z Bagażem i nie tylko pokonywali Ludzie ,którzy jechali na PIERWSZE Dializy z Gdańska .

Wtedy a było to równe 20 lat temu nie miałem tylu schorzeń co dzis ,ale nawet dla Mnie przetarcie szlaku trwało ponad 45 minut nie ukrywam dotarłem pierwszy z bagażem zameldowałem się na Recepcji i Tylko spytałem samotnej Recepcjonistki czy ....
Ktokolwiek jest wstanie POMÓC
Otrzymałem odpowiedź że w obiekcie jest Ona , 1 Pielęgniarka i Pan ...Palacz-Konserwator.
Zorganizowała POMOC do 20,00 tak dwóch Panów Pomagało dojść ludziom z Autobusu do obu obiektów .
po dwóch dniach co jest do sprawdzenia tak dosypało i zmroziło że chyba Wojsko dowiozło zaopatrzenie.

NFZ -ZUS
Bodajże od roku 1995 nie organizuje dowozu -( sławne skierowanie plus bilet tam i z powrotem )
W zaproszeniu ,które otrzymujemy jest Informacja co się NALEŻY

Dziękuje Violet za wskazanie Linka dotyczacego .

Co do Umieszczenia informacji o przystanku -jest też taka ,że przystanek może nie być obsługiwane ze względu na Warunki atmosferyczne

Na marginesie w ramach relaksu proponuję spacer na dobrego pstrąga niestety do Knajpki na dole w doborowym towarzystie ..Życie naprawdę JEST krótkie Wiecej EMPATII
Awatar użytkownika
Jacek_Placek
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 01 sty 2017 19:03
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Jacek_Placek »

Trochę dziwne. Byłem 2 lata temu. Autobus podjeżdżał pod Biawenę dwa razy dziennie. Przywoził też i odwoził personel. Widocznie coś się zmieniło. Może warto byłoby dowiedzieć się, czy to na stałe czy ze względu na coś tam, np. pogodę.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

W tamtym roku powiedziano mi że kierowca nie ma miejsca do nawrotki a nie będzie płacił za uszkodzenie zaparkowanego samochodu. Jeżeli kierownictwo Biaweny nie poczuwa się to tego aby autobus mógł bez problemu podjechać pod ośrodek, to do niego zwróci się z pretensjami a nie wywlekał swoje żale i pisał obraźliwe teksty pod Naszym adresem. Tak jak wcześniej napisałem w Gliniku mogą zapewnić dojazd do ośrodka to i mogłaby Biawena zwłaszcza że jest bogatszym ośrodkiem. Ja zawsze dzwonię do przewoźnika i mogę się dowiedzieć o wszystkich interesujących mnie sprawach, no ale trzeba użyć telefonu a nie do pasjansów używać.
PS Personel odjeżdża z przystanku przy IZC.
Awatar użytkownika
atibiotick
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 08 sty 2019 10:51
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: atibiotick »

Baju baju będę w raju- to forum ma pomagać i badać napotkane trudności - a większość wypowiadających próbuje uczyć innych co mają zrobić!!!Ja swoim postem przestrzegam przed fałszywą informacją a niezbyt udane wplecienie kijków do wejścia rozsmiesza pozdrawiam tylko tych którzy rozumieją sens podanej przez mnie informacji
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Informację to się sprawdza u źródła w tym wypadku we firmie przewozowej.
forumowicz

atibiotick pisze: 25 lut 2019 17:29 Baju baju będę w raju- to forum ma pomagać i badać napotkane trudności -
badać??
a co to? Ośrodek badawczy???
to forum DYSKUSYJNE a nie badawcze
A nawet jeśli to najpierw musiały by jakieś trudności, czy też nieprawidłowości wystąpić żeby było CO badać..
Tu na razie tylko wielkie pretensje jaśnie wielmożnego arcy księcia z Koziej Pipki któremu ciężko ruszyć mózgownicą
ODPOWIEDZ