Recepta na szczęście....

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Re: Recepta na szczęście....

Post autor: darek »

Napisze coś może nie na temat.

SZCZĘŚCIE

Można doznawać szczęścia i szczęścia -zależy co kto rozumie pod tym slowem.
Moim Szczęściem Jest J :serce: a :serce: n, mały człowiek 8 miesięczny bobas ,ktory juz duzo potrafi i potrafi zabawic szerokie grono.
Jak w każda niedzielę Janek wraz z rodzicami pojawia się na niedzielny obiad, wiadomo zabawa z Jankiem to ciagłe przekomarzanie ,każdy lgnie do malutkego i gdy była pora popołudniowego deseru nagle przypomnialo mi się ,że miałem w domu gift ,gdzieś otrzymałem pojemnik z ktorego mozna robić bańki mydlane.
Kikloro osob bo byla rownież prababcia Janka na obiedzie wprost pialo z zachwytu usmiechami czy też Smiechem Janka dziecko reagowało na bańki ,że trudno to opisac a dodatkowo jego wuj dmuchal i Janek wprost ..OSZALAL -było małego słychać ,że aż sasiadka pojawiła się i obserwowala.

SZCŻEŚCIE

Tak 8 osób wprost piało z zachwytu ojcec nagral filmik i .."konurencyjni" dziadkowie rownież zaczeli szukać takiego ..pojemnika.

Szczęściem dziś było gdy jedna z wielu dziewczynek po mszy w kosciele otrzymala ..wyprawkę bylo widac ten zachwyt.
Pomijam już te kilka dzieciakow ,ktore otrzymało rogi obfitości -po naszemu "TYTY" -Rodzicow ,ktorzy nie pracują nieraz niestać na dodatkowy wydatek.
Oczywiście nie zapominam o Szczęsciu w kontaktach Damsko-Męskich

-Ktoś wczesniej napisał ,że para przezyła 50 lat a przeżyła bo kiedys się naprawialo a NIE USOWAŁO ..do kosza.
Ja zawsze znowu nie na temat ...
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

mariolaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2011 20:33

Post autor: mariolaa »

Miłość jest treścią naszego istnienia.
Jeśli się jej wyrzekniemy,
umrzemy pod drzewem życia,
nie mając śmiałości, by zerwać jego owoce.
[ Paulo Coelho ]
Awatar użytkownika
Asik
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 wrz 2012 16:05
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Asik »

" - [...] uśmiech [...] jest dla ludzi szczęśliwych.
- I tu się mylisz. Bo właśnie uśmiech daje szczęście. [...] Spróbuj się uśmiechnąć, to zobaczysz."

Éric-Emmanuel Schmitt

:D :kwiat: :D :kwiat:
Yoko91
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 cze 2012 18:08

Post autor: Yoko91 »

Nie ma jednej uniwersalnej recepty na szczęście. Każdy ma dokładnie to, czego pragnie i czemu poświęca najwięcej uwagi. Jeśli większość energii i czasu przeznaczamy na złość, narzekanie i nienawiść, to takiej energii przyciągamy do siebie jeszcze więcej. Zacznijmy myśleć pozytywnie, koncentrujmy się na dostrzeganiu drobnych radości, na jednym dobrym marzeniu. Rozejrzyjmy się i zobaczmy, jak wiele mamy już dzisiaj. Zróbmy listę tego, za co jesteśmy wdzięczni losowi – mamy zdrowe nogi, możemy pracować, mamy ładne włosy, jesteśmy zdrowi itp... Dostaliśmy to w prezencie. Doceńmy to, co już mamy. I dajmy sobie prawo do tego, żeby mieć wszystko, czego pragniemy. Smutek, żal, rozczarowanie biorą się stąd, że sami odmawiamy sobie prawa do szczęścia. Myślimy, że jesteśmy gorsi i nie zasługujemy. Dopóki sami trzymamy siebie w takim emocjonalnym więzieniu, rzeczywiście nic nie może zmienić się na lepsze. Nie czekajmy, aż ktoś nas wyzwoli. My sami możemy to zrobić. Nie czekajmy. Żyjmy!!!. Bądźmy swoimi najlepszymi przyjaciółmi. Bądźmy uczciwi, życzliwi, budujmy pozytywne relacje. Miejmy odwagę marzyć i spełniać swoje marzenia. :serce:
Awatar użytkownika
Irena0404
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 wrz 2012 11:41
Oddział NFZ: Małopolski

Post autor: Irena0404 »

zgadzam się z TObą Yoko "...miejmy odwagę marzyć i spełniać swoje marzenia" bo to jest właśnie recepta ...na szczęście :)
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Odrabiam zaległości- i znowu sceptycznie :!: czy w ogóle jest taka RECEPTA :?: :?: :?: I co to jest SZCZĘŚCIE :?: :?: :?: znowu odnośniki, definicje- przepraszam-slogany :!: znowu coś niewymiernego, ulotnego i nieogarnionego :!: jaka płaszczyzna :?: dla głodnego-szczęście to coś do jedzenia :!: dla spragnionego na pustyni- łyk życiodajnej wody :!: dla chorego powrót do zdrowia i tak można by było to mnożyć :!: A może to są te małe drobiazgi codziennego życia- nie wiem czy ktoś o tym już pisał :?: które składają się na całokształt i cały czas mamy to SZCZĘŚCIE i to bez recepty ale go po prostu nie ....dostrzegamy :!: a dopiero po pewnych reperkusjach życiowych i zdrowotnych stwierdzamy że nie dostatecznie o to umowne szczęście dbaliśmy i umknęło Nam jak fatamorgana -Recepta Na Szczęście jest po prostu w ......Nas Samych :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

...............a mówią że jest podobno jedna droga do szczęści ..."przestać się martwić tym na co nie mamy wpływu
'...bo za nami wspomnienia a przed nami marzenia ....a ja już kiedyś pisałam ...że gwiazdy spadają rzadko ,by wypowiedzieć wszystkie życzenia ....ale .... :) :) :) spadają ...Chwile szczęścia są takie ulotne ..ale dają nam takiego kopa do życia ...że niepowodzenia bledną .. przychodzą niespodziewanie…To nie my je chwytamy…To one chwytają nas…
Kiedy szczęście jest w zasięgu ręki to też nabiera ono zupełnie innego znaczenia…
Trudno znaleźć odpowiedź na pytanie, z kim człowiek będzie szczęśliwy – z tą osobą czy tamtą?
Ja już wiem, że na pewno swoje szczęście znajdę tylko u boku ludzi, którzy mnie akceptują…
Taką jaką jestem, z moimi słabościami i wadami, z moim nie najłatwiejszym charakterkiem…ale zawsze trzeba mieć w sobie sporą iskierkę nadziei, że jednak się naprawdę wszystko ułoży .... :) Czasem bardziej komfortowo jest odpuścić i nie musieć się stresować tym, co przed nami…....przecież przed nami może czaić się szczęście .... :)
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

..........Nie pędź za szybko – bo możesz prześcignąć coś pięknego…Bo zapomnisz nie tylko gdzie byłaś, ale i dokąd zmierzasz…Życie…to nie wyścig, tylko podróż…
Ja z tego ekspresu wysiadłam :evil: :evil: przesiadam się do innego pociągu :( Swoją radość odnajdujemy w radości innych…Lubię i to bardzo gdy bliskie mi osoby są szczęśliwe…Bo to napełnia mnie optymizmem…a dziś ...chyba deszcz tak na nas działa :( :( ...brak słońca.........chciałabym podróżować w doborowym towarzystwie :kwiat: proszę o bilet do takiego pociągu :( ...dziś brakło :( :( brakło mi szczęścia
Awatar użytkownika
magaziata
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sie 2011 10:10
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: magaziata »

ROZMOWA LIRYCZNA-K.I.Gałczyński
Powiedz mi,jak mnie kochasz.Powiem.Więc?Kocham cię w słońcu.I przy blasku świec.Kocham cię w kapeluszu i w berecie.W wielkim wietrze na szosie i na koncercie.W bzach i brzozach,i w malinach,i w klonach.I gdy śpisz.I gdy pracujesz skupiona.I gdy jajko roztłukujesz ładnie-nawet wtedy,gdy ci łyżka spadnie.W taksówce.I w samochodzie.Bez wyjątku.I na końcu ulicy.I na początku.I gdy włosy grzebieniem rozdzielisz.W niebezpieczeństwie.I na karuzeli.W morzu.W górach.W kaloszach.I boso.Dzisiaj.Wczoraj. I jutro.Dniem i nocą.I wiosną,kiedy jaskółka przylatuje. A latem jak mnie kochasz?Jak treść lata.A jesienią,gdy chmurki i humorki?Nawet wtedy,gdy gubisz parasolki.A gdy zima posrebrzy ramy okien?Zimą kocham cię jak wesoły ogień.Blisko przy twoim sercu.Koło niego.A za oknami śnieg.Wrony na śniegu. :serce:
ODPOWIEDZ