Dom Zdrojowy Szczawno- Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
mario63
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 sie 2013 12:52
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 9

Re: Dom Zdrojowy Szczawno- Zdrój

Post autor: mario63 »

WiKaPi pisze:Nie przesadzaj z tą wodą ... żeby na zdrowie Ci wyszło ... no ładnie chyba bardzo Cię polubiły 9.05 ostatni zabieg ... gratuluję ....
to tak żebyś się nie odwodnił od tej wody to masz coś z Twoich okolic ... ;)
[ obrazek zewnętrzny ]

...no niestety, pomyłki nie było!..., bo ta woda to Mieszko (nawet dobra i niczym nie zalatuje...) - jest bogata w następujące składniki" kwaśny węglan sodu (NaHCO3), kwaśny węglan rubidu (RbHCO3), kwaśny węglan amonu (NH4HCO3), kwaśny węglan litu (Li HCO3), chlorek sodu (NACI), siarczan sodu (Na2SO4), siarczan potasu (K2SO4), kwaśny węglan wapnia (Ca(HCO3)2), kwaśny węglan strontu (Sr(HCO3)2), kwaśny węglan magnezu (Mg(HCO3)2), kwaśny węglan żelaza (FE(HCO3)2), ponadto krzemionki i wolny kwas węglowy (CO2).

Kiedyś, dawno we wcześniejszych wodach liczyła się zawartość SO2!... ;)
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Mario podziwiam Ciebie 500 postów przez dwa tygodnie .Niesamowite. Pozdrawiam :D :D :D :D
Awatar użytkownika
mario63
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

sztani pisze:Mario podziwiam Ciebie 500 postów przez dwa tygodnie .Niesamowite. Pozdrawiam :D :D :D :D
...miałem trochę pracy przy kompie..., więc przy okazji robiąc zlecenie, odrobinę udzielił mi się nastrój Sympatycznych Kuracjuszy,
a że bardzo lubię wesołość i żarty, więc dzień bez uśmiechania się i śmiechu to dzień stracony!... ;)
pozdrawiam ... :lol: :)
Awatar użytkownika
mario63
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

...zadano mi wcześniej pytanie: dlaczego jeżdżę dzień wcześniej?...,
otóż Proszę Państwa, każdy realizuje swoje cele i spełnia się w tym co lubi, co go pasjonuje...
Jadąc dzień przed turnusem chcę leczenie, które jest bezsprzecznie celem najważniejszym!...,
tak powiązać sprawnie z wędrówką i zwiedzaniem!..., a na to w 100% pozwala moje schorzenie!...
...i np., w pierwszym dniu turnusu już odbyłem 4 zabiegi i..., zaliczyłem Wieżę Anny (nie mylić z Anną na wieży!...) oraz Wzgórze Giedymina...,
gdzie jak obecnie powróciłem tabun ludzi jeszcze siedzi i czeka dopiero na spotkanie z lekarzem!...,
na pewno ich zabiegi będą teraz wtrącane tam gdzie zostały dziury?..., czyli coś z rana, coś po południu czy wieczorem!...,
ja mam wszystko z rana do 9-ej lub niektóre dni jeszcze wcześniej!..., bo trzeba dbać o komfort i swoje zdrowie!..., ono jest najważniejsze!!!...
ot i cała bajka!!... ;) :) :D :D :D
Awatar użytkownika
mario63
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

...muszę trochę zmartwić obżarciuchów!..., obiad jeszcze jak cię mogę..., ale kolacja była cieniutka!!... ;)
Awatar użytkownika
mario63
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

WiKaPi pisze:Nie przesadzaj z tą wodą ... żeby na zdrowie Ci wyszło ... no ładnie chyba bardzo Cię polubiły 9.05 ostatni zabieg ... gratuluję ....
to tak żebyś się nie odwodnił od tej wody to masz coś z Twoich okolic ... ;)
[ obrazek zewnętrzny ]
...tego gatunku akurat tu nie ma!..., zresztą jest to napój z wyższej półki!...,
ale jest za to doskonała lubelska Perła Chmielowa!!!... ;)

...Wikapi, żeby Ciebie odciążyć z bieganiem rano po sklepikach!..., to ja zaserwuję dzisiaj Wam śniadanko sanatoryjne:
kaszka na mleczku, 3 plasterki kiełbaski drobiowej, malutki serek topiony, osełka masełka, kilka plasterków ogórka z prześwitującą papryką, herbatka!... ;)

smacznego!!... :)

...mogę podać do łóżeczka, bo dziś już jestem po zabiegach!... :D :)
Awatar użytkownika
mario63
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

...nikt się o nic nie pyta?..., ale mogę powiedzieć w tajemnicy, że pielęgniarka poinformowała o możliwości zaniechania obchodu...,
na pisemną umotywowaną prośbę zainteresowanego Kuracjusza!!!!....,
ale, ale trzeba się każdego dnia przed późnym wieczorem zameldować wcześniej...., lub pokazać może ,,jaskółkę" na korytarzu w okolicy dyżurki ?!!!!.... ;)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witam Mario,coś cieniutko z tymi zabiegami jak Ty przed dziewiątą już po.....cóż Ci tam serwują,bo że ze śniadankiem się uwinąłeś to przy tym menu się nie dziwię :lol: :lol:
Awatar użytkownika
mario63
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

...powiem tak:
o 9-ej to najdłużej!..., laryngologia to krótkie epizody trwające 8- 15 minut..., a zwykle już 8.10 jestem po!!..., i o to chodzi!...,
aby mieć cały dzień wolny dla siebie i realizować swoje zabiegi krajoznawcze!... ;)

pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
M44
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 28 sie 2013 12:32
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: M44 »

Mario63 ;) bardzo zajęty bo nic nie pisze jak pogoda jak mu minął weekend:)Zapewne był w Pradze..... :?: :?: :?:
ODPOWIEDZ