Biawena Wysowa-Zdrój Uwaga Ważne!!

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Re: Biawena Wysowa-Zdrój Uwaga Ważne!!

Post autor: darek »

Zastanawiam się skoro 5-6 Osób NIEZALEŻNYCH nie znających się z Realnego Świata próbuje Przekonać Jedną Osobę .
To wydaje mi się że coś tutaj nie Halo .

Pan zapodający Temat Jest na prewencji ZUS
Pan jest z woj ..pomorskiego.
Od czerwca 2018 ZUS na Prewencję w ramach oszczędności wysyła jak Najbliżej miejsca Zamieszkania -poszechnie do 200 km
Z wij pomorskiego do Wysowej jest ponad ..650 km
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Ha! a jeśli ze strony "jaśnie wielmożnego" jest AŻ taki płacz po tym jak musiał sie przejść z tobołami do Biaweny z pod Beskidu to już widzę jakie będzie larum jak bedzie wracał i będzie musiał dymać z Biaweny na przystanek na drodze przy IZC...
ło jejku jejku... :lol: :lol:
Dobra. dość karmienia trola.
czas sie zbierać z tego tematu bo już sie skończył
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 253 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Nie ma się co przekomarzać i denerwować wzajemnie :?
Faktem jest , że do 500 metrów , nie ma ośrodek obowiązku "podwózki ".... tutaj chodzi o odległość 350 metrów ...
Czym innym jest zaczerpnięcie informacji przed wyjazdem :roll: i z całym szacunkiem do Wszystkich piszącym w tym temacie .... gdybym ja odczytała z rozkładu jazdy , ze autobus dojezdża pod sam ośrodek , a chciałabym się tego upewnić , też zadzwoniłabym do ośrodka , licząc na rzetelną opinię .... w tym przypadku kuracjusz dzwoniący , został wprowadzony w błąd przez recepcjonistkę :roll: owszem , recepcja to nie informacja PKS , no ale nie wierzę , aby pani tam pracująca , nie wiedziała , że autobus już tam nie dojeżdża :roll:
Gdyby pytajacy znał prawdę , być moze też by zadzwonił już z autokaru po taksi :roll: a jak pan pisze , zostali wysadzeni w szczerym polu , ciemno , ślisko , wiatr .... też bym nie chciała być tak zaskoczona :shock: wolałabym usłyszeć od recepcjonistki prawdę , wówczas inaczej planowałabym sobie podróż (może ;).).:)

Nie każdy jest na tyle sprawny , dla niektórych ta droga mogła byc prawdziwym wyzwaniem :roll:

Faktycznie , dalsza wymiana postów , nie prowadzi donikąd :roll:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Gieniu byłem w tamtym roku i już wtedy autobusy nie dojeżdżały do Biaweny i tak samo pracownicy tych ośrodków jeździli komunikacją zbiorową. Stąd moje zdziwienie że taka informacja wyszła z ośrodka, chyba że udzielała takiej informacji osoba która dojeżdżała samochodem. Nie tak dawno wiele zastrzeżeń i niepewności miał Petrosj a później zachwalał pod niebiosa i jaki elaborat napisał.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 253 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Andrzeju ... pan , który założył temat nie narzeka na ośrodek ( póki co ;) ) , tylko na to , że wprowadzono Go w błąd odnośnie dojazdu :roll:
malgorzata5445
Na forum od: 30 paź 2018 12:25

Post autor: malgorzata5445 »

Wiecie co czytam wasze wypowiedzi i jestem w szoku ja bylam tam w biawenie dwa lata temu i podjechalismy na sama gore pod osrodek mozliwe ze cos sie zmienilo tam chodz autobus powinien tam podjechac bo faktycznie podejscie pod gore to jak wspinaczka pozdrawiam wszystkich
Awatar użytkownika
smuga
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 sty 2017 21:57
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: smuga »

Nie dwa lata temu , nie rok temu ale 9.02.2019 ....Autobus wysadzał kuracjuszy pod Beskidem i podjechał pod a właściwie dokładnie za Biawene do końca budynku tu zawrócił wysiadły 3 osoby i odjechał na dół pod IZC ....Widać kierowca był jak to mówią ostatnio ;) ludzkim panem .Podejście jest strome za pierwszym razem i z bagażem fakt nie wesoło co niektórym ale potem nabieramy ;) wprawy i nie jednokrotnie uskuteczniamy spacerki aż do Gościnnej Chaty . Podsumowanie :mrgreen: podejście daje w kość bo tak jest umiejscowiony ten ośrodek . Również Równica w Ustroniu , czy też Budowlani w Szczawnicy i jeszcze kilka w górach są wysoko umiejscowione taki urok tych miejsc :roll: ale widoki za to .... :D cudowne . Dobrze jest zapoznać się wcześniej gdzie nas wiatry wygnają a będzie mniej stresu .
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Mam ten komfort ,że jadę własnym środkiem lokomocji.
Jak to mowią "" jak jest zima to musi być zimno""
Jak są góry to musi być pod górkę.
To oczywiście żarty z mojej strony :) ;)
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

To prawie tak samo jak ja :D
Też mam ten sam "komfort" i w wakacje jadę do Biaweny w Wysowej. Całe 6 godzin za kółkiem i podjazd pod sam ośrodek za jedyne 100zł :lol:
Awatar użytkownika
Bozena321
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2014 07:55
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Bozena321 »

Kilka lat temu autobus dojeżdżał do Biaweny, ale nie każdy kurs. Byłam i tak dojeżdżałam. Panie w recepcji informowały o kursach i sprzedawały bilety. Kupowałam powrotny do Krakowa. Jadąc z ZUS-u ośrodek musi zapewnić dojazd pod samo sanatorium. Byłam kiedyś w Lądku w wojskowym z ZUs-u i na przystanku PKS po czwartej rano czekał kierowca w busie i zawiózł nas do Lotnika. Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ